מדיאסטיניטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדיאסטיניטיס
    מ146
    25/11/2010

שלום רב.לפני כ7 חודשים נפגעתי בתאונת דרכים בה נשבר לי הסטרנום במספר מקומות ושתי צלעות.כאבי הצלעות חלפו אולם הכאב באיזור הסטרנום ממשיך להפריע בעיקר אחרי פעילות פיזית ולעיתים עד מאד.כמו כן יש לי לעיתים קוצר נשימה בעיקר בזמן שכיבה.אורטופד הפנה אותי למומחה לב חזה בבית חולים בחשד לדלקת במדיאסטונוםעל רקע טראומטי..אודה לכם אם אוכל לקבל הסבר מהי דלקת זו ואם אכן יתגלה שזה העניין האם הטיפול הוא תרופתי בלבד?תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדיאסטיניטיס

הוספת תגובה

• מדיאסטיניטיס - תגובה

ד''ר עוזי יזהר
    25/11/2010

שלום רב,

מדיאסטיניטיס היא זיהום של חלל המייצר (מדיאסטינום) מסיבות שונות. זוהי מחלה חריפה וקשה שהגורם לה בד''כ חיידקי, ויכולה להיות סיבוך בניתוחי לב או חזה. זוהי מחלה המחייבת בד''כ התערבות ניתוחית לניקוז וטיפול אנטיביוטי מתאים.

לא נראה לי שאתה נופל לקטגוריה זו. לא זכור לי מקרה של שבר בסטרנום מחבלה שגרם למחלה זיהומית שכזו. סביר יותר שהכאב שלך נובע מהחבלה עצמה בחזה. לעיתים כאב מחבלה קהה נמשך תקופה מאוד ארוכה והופך להיות כרוני. שבר בסטרנום יכול לכאוב חודשים - תלוי בגודל השבר ובתהליך הריפוי.
    ניתן להעריך אותך באמצעות בדיקה גופנית ובדיקות הדמיה של בית החזה.
    ממליץ להתייעץ עם כירוג חזה ורופאים ממרפאת כאב.

בברכה, דר' עוזי יזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך!

מ146
    26/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו