מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא הבנתי...ענבר24/01/2011
שלום רב שוב. אנא אנא ענו לשאלותיי לא באופן כללי.
שאלתי כאן מטה שאלה בנושא הפריקה המוזרה שהיתה לי לפני כ 7 חודשים ועדיין לא הבנתי את מה שלשמו כתבתי. ברור שאשוב לרופא המשפחה שלי, שבתי אליו בכל פעם לאחר סיום בדיקה. כפי שציינתי - כל הבדיקות עד כאן - תקינות ללא ממצאים פתולוגיים. בסה"כ ניסיתי להבין האם קיום גידול באזור שאינו בעצמות אלא ברקמה רכה יכול להתגלות באולטראסאונד באזור?
האם בדיקת CT היא זו שתתן תשובה חד משמעית לגבי העניין? אם יש איזה שהוא גידול האם CT היא הבדיקה האולטימטיבית?
האם קיים מצב של דלקת מפרקית באזור הסטרנום-קסיפואיד שנמשך ככ הבה זמן? אני מרימה תדיר ילדים קטנים, אין קושי בנשימה.
אילו מצבים מוכרים קיימים בעלי סימפטומים כמו שלי? דלקת? רופא המשפחה שלל בקע סרעפתי וב- US רקמות לא ראו שום דבר.
ביצעתי CT כליות בינואר 2010 ומיפוי בספטמבר 2010 כמה זמן עליי להמתין עד ל - CT נוסף?
אני מוטרדת מאוד שיש איזה גידול שלא עולים עליו. רופא המשפחה לא נראה מוטרד. בבקשה ענו לי על שאלותיי.
מוטרדת.
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי... - תגובה
ד''ר עוזי יזהר25/01/2011ענבר שלום,
מה שאנו מנסים לומר פעמים רבות שפורום זה אינו תחליף למרפאה ולבדיקה של רופא!
רפואה אינה ספרות. לפני שעוברים לקריאה של הבדיקות האינסופיות שעברת צריך קודם לבדוק אותך ולראות האם באזור שמטריד אותך קיים ממצא בבדיקה הפיסיקלית. בנוסף, כך אני נוהג - אני לא קורא תשובות של בדיקות, אני עובר עליהן ורואה אותן. אני מבין שאת חוששת שיש לך גידול ומפה החרדות, אבל קשה לענות על שאלות כאלו מעל האינטרנט. CT היא בדיקה טובה מאוד לגילוי של ממצאים כאלו. מובן שאבחנות אחרות שאינן גידול באות בחשבון והן שכיחות יותר.
מניח שאת צריכה לפנות לאחד הרופאים המומחים שעוסקים בדופן בית החזה על מנת לסכם את הבעיה הרפואית שאת מציגה. לא תוכלי לפתור אותה בפורומים מסוג זה.
שבוע נעים, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פירוש צילום חזה עקב שיעול
גילוי ציסטה באיזור הלב שגדלה לאט לאט
מיפוי עצם ספקט כאבי צלע ומותן
בהמשך לתשובתך בענין ממצא סיטי חזה
ציסטה במיצר שגדלה בשל מחלה אינטרסיצאלית
הסבר לפענוח ריאות ct ממצא מוקד תת פלאורלי
תוצאות צילום חזה בת 71
חזה אוויר פנאומטורקס ספונטני- חיילת
גרנולומה בחזה- צילום חזה וריאות
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?