גידול בריאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול בריאה
    משה
    12/04/2011

שלום
    אני בן 26 ולפני כחודש אובחן אצלי גידול מסוג Mucoepidermoid carcinom בממאירות נמוכה בריאה הימנית (נדיר). פרופ קרמר (ר' מחלקת ריאה בבלינסון) ביצעה לי ברונכוסקופיה והסיר בלייזר כ 80% מהגידול שחסם חלק מהריאה. ב C.T PET שבוצע לי לא ראו את שאריות הגידול שנשארו בריאה. כרגע ישנה התלבטות בקרב הרופאים - חלקם ובראשם פרופ קרמר טוענים שניתן להסיר את שאריות הגידול בעזרת ברונכוסקופיה נוספת ובכך להימנע מניתוח (ובעוד 3 חודשים לבצע שוב CT ולראות שהכל נקי) אחרים טוענים שלא ניתן להסיר את הגידול בלייזר כיוון שהוא נמצא בדופן הסימפון ורק ניתוח יעשה את העבודה.
    אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנדון- האם לבצע ניתוח או לייזר ומה מידת הדחיפות של העיניין.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול בריאה

הוספת תגובה

• גידול בריאה - תגובה

ד''ר רן קרמר
    12/04/2011

משה שלום ,
    כפי שאתה מבין יש יותר מאפשרות טיפול אחת ולכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות .
    לדעתי , בטרם קבלת החלטה כבדה כל כך , יש לראות את המיקום של הגידול ועל פי מיקומו להבין את נרחבות הניתוח . יש הבדל מהותי בין כריתת אונה לבין כריתת כל הריאה הימנית . בהתחשב בגודל הניתוח הצפוי, ניתן לקבל החלטה טובה יותר .
    אני ממליץ לך לדבר עם הרופא המנתח ולברר נושא זה , בטרם שתקבל החלטה סופית .
    בהצלחה
    ד"ר קרמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו