אלרגיה לכוסמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לכוסמת
    שרית
    03/11/2011

אמי אלרגית לכוסמת. בפעם האחרונה שאכלה (בטעות) כוסמת התנפחה והובלה לבית החולים במהירות במצב שלא יכלה לנשום. שאלתי היא האם היא צריכה להסתובב ב תיק עם תרופה כל שהיא או מזרק מיוחד שאם בטעות שוב תקבלת תגובה אלרגית, תוכל לטפל בעצמה עד שתגיע לבית החולים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לכוסמת

הוספת תגובה

• אלרגיה לכוסמת - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    05/11/2011

כן נכון, מומלץ שיהיה לה בתיק מזרק אפיפן לטיפול בתגובה אלרגית קשה אם קשי נשימה ו\או מצב לפני התעלפות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לכוסמת

אבי
    04/04/2016

שיתוף:

רק לפני שנה בערך הבנתי שאני אלרגי או פיתחתי אלרגיה חמורה לכוסמת.
    אשתי החליטה לבשל תבשיל שרובו ככולו הכיל כוסמת, ואני לתומי חזרתי מיום עבודה ארוך ומתיש ,הגעתי מן הסתם רעב ואכלתי קערה וחצי מהתבשיל שאגב יצא טעים מאוד אך בדיעבד זו הייתה טעות שכמעט שילמתי עליה בחיי.

כ 10 -15 דקות אחרי שאכלתי התחלתי להרגיש מן חום מוזר בפנים ,גירוד בכל הגוף ,הזעה שהלכנה והתגברה,והתחלה של קשיי נשימה שהלכו ונעשו קשים יותר ויותר.
    וכאילו לא מספיק בכל אלו ,נלוותה לזה הרגשה קשה שהגוף רוצה לפלוט הכול דרך כל החורים..
    למזלי יש לנו בבית מכשיר אינהלציה שעזר לי מעט עם הנשימה אך זה לא מנע ממני להקיא את הנשמה ותוך כדי לשבת בשרותים ולפלוט הכול מכל הכיוונים
    (סליחה על התיאור הפלסטי הלא נעים)באותם רגעים קלטתי שאני ממש הולך למות
    אך רק אחרי שהקאתי והוצאתי הכול ,אט אט הגוף חזר לעצמו.
    אך באותם רגעים זה היה מפחיד ברמות שלא יתוארו ,ובמיוחד הפחיד את בתי הקטנה ששהתה אתי בבית.

המקרה חזר על עצמו בלונדון השבוע בשוק האוכל המרהיב של קמדן , שם הזמנתי פלאפל בלאפה והנה זה שוב קרה .. הייתי צריך להגיע מהר למלון בכדי לטפל בעצמי, לא אחזור על אותו תיאור אך זה קרה שוב ,המזל שהגעתי ברגע האחרון לחדר במלון.

אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה עם הייתי נופל חסר הכרה ברחובות של לונדון, עד שהיו קולטים מה נסגר איתי הייתי כבר עובר לעולם שכולו טוב..

ולכן ההמלצה שלי היא ממש לבדוק ולהיות זהירים.
    וזה ממש לא מובן מאליו שכתוב בתורה : "ונשמרתם לנפשותיכם"

לכן אני ממליץ לכם לבדוק טוב טוב לפני שאתם אוכלים או רוכשים מזון שלא התנסיתם בו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו