אלרגיה לפירות נשירים שהופיעה פתאום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לפירות נשירים שהופיעה פתאום
    שיר
    24/06/2012

שלום,
    אני בת 22. בשנתיים האחרונות התחילה אצלי תגובה אלרגית קשה מאוד (שהצריכה טיפול מיידי במיון) לכל הפירות הנשירים- תפוח, דובדבן, רימון, שזיף, משמש, אפרסק, נקטרינה וגם חמוציות (את אלה אני יודעת בוודאות). אציין שמלבד אפרסק, אכלתי את כל הפירות הנ"ל כל חיי ללא שום בעיה.
    האם האלרגיה תשאר לכל החיים, או שמא תעלם כפי שבאה? איך קורה שלפתע אני אלרגית למאכלים שהיוו חלק עיקרי מהתזונה שלי? האם אני עלולה לפתח אלרגיה לסוגים אחרים של פירות?
    אנא חזרו אליי עם תשובה..
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלרגיה לפירות נשירים שהופיעה פתאום

ד``ר ולרי טפליצקי
    25/06/2012

שלום רב, זה נדיר שתתפתח אלרגיה לכל סוגי פירות, שהם מאוד שונים אחד מהשני. צריך לבדוק נוכחות אלרגיה על ידי טסטים, חשוב לציין תוך כמה זמן מהאכילת הפרי מופיעה תגובה. אם התגובה היא לא מיידית, או טסטים שלילים, יתכן ואת לא אלרגית. לפרי עצמו, אלה מדובר באורטיקריה לא קשורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לפירות נשירים

שיר
    25/06/2012

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה..!
    כל הפירות שציינתי הנ"ל הם פירות שאני יודעת בוודאות (לאחר טסט) שאני אלרגית אליהם. התגובה האלרגית החריפה קרתה אולי 2 דקות לאחר אכילת הפירות ( לא אכלתי את הפירות יחדיו, זה קרה באירועים נפרדים בפרקי זמן שונים).
    רק לאחר שקיבלתי מעין "רשימה" של הפירות אליהם אני אלרגית גיליתי שהמכנה המשותף ביניהם הוא שכולם פירות מעצים נשירים.
    מהו טסט שלילי? כשאתה מדבר על אורטיקריה לא קשורה, האם אתה מתכוון לאורטיקריה שנגרמה אולי מריסוס שהיה על הפירות ולאו דווקא מהפרי עצמו?
    שוב תודה רבה...!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו