מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לאלכוהולד01/03/2013
אני אציין מראש שאינני שותה אלכוהול. אבל כשאני שותה, אפילו טיפה אחת ואפילו אם יש רום בכדורי שוקולד, זה מספיק כדי לגרום לי להרגיש רע. עד עכשיו חשבתי שזה תסמינים רגילים של מי שלא רגיל לשתות אלכוהול. אבל שמתי לב לשני דברים שעליהם הייתי רוצה לשאול.
1. שמתי לב שכשמישהו שם בושם לידי (או כשאני שמה ובגלל זה אני לא שמה), תוך 5 שניות לכל היותר אני כבר מתחילה להרגיש רע, די דומה למה שאני מרגישה כשאני שותה אלכוהול, אבל מבחוץ. אנשים לא יכולים לבוא אליי הביתה עם בושם, או כשרוצים לשים בושם צריכים לשים בתיק או משהו ולשים ביציאה. במכונית עם אנשים זה בכלל סיוט. חשבתי שאולי בגלל האלכוהול בבושם, בשמים גורמים לי להרגשת חולי. זה רוב הבשמים.
2. קראתי שעם אלרגיה לאלכוהול יכול להיווצר אדמומיות בעור הפנים. במשך זמן מה חשבתי שזה פשוט יובש, אבל זה לא נפתר עם קרם. יכול להיות שזה בגלל הבושם שיש לאנשים מסביבי?
האם התאוריות שלי הגיוניות, או שאני פשוט עושה 1+1=3?
האם האלכוהול בבושם גורם לי לתסמיני האלרגיה לאלכוהול והאם יכול להיות באמת שאני אלרגית לאלכוהול?
זה לא היה מפריע לי ללא עניין הבושם, כי אני גם ככה לא אוהבת אלכוהול (למרות שקשה להנות ממאכלים שמכילים אלכוהול, אפילו קצת). אולי יש משהו אחר בבושם שגורם לי להרגשה רעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאלכוהול - תגובה
ד``ר בן רנר02/03/2013שלום
התאוריה שלך לא מסתדרת עם המציאות הרפואית. היות ובשמים לא שותים תגובת הלוואי לריח איננה אלרגית.הרגישות לשתיית אלכוהול כוללת אודם ,סומק והרגשת בעירה בגוף החולפת לאחר זמן קצר.המונח "מרגישה רע" הוא אישי ולא מדעי
לסכום אין להרגשות שלך קשר לאלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)