אלרגיה לNSAID נפיחות בעין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לNSAID נפיחות בעין
    שולה
    22/04/2008

לפני כשנה פיתחתי אלרגיה לאטופן ( נפיחות בעין ובמפרקים, מחנק בגרון ) וטופלתי בזריקות קורטיזון וסולומדרול. אלרגולוג שבדק אולי אמר כי אסור לי לקבל כל תרופה ממשפחת ה-NSAIDS.
    בעקבות דלקת בכתף, האורטופד ( שאותו יידעתי לגבי האלרגיה לNSAID ) רשם לי את התרופה NABUCO ולטענתו היא פועלת באופן שונה מאטופן ולכן אני יכולה לקחת אותה.
    האם האורטופד צודק ? האם יש תרופות ממשפחת ה NSAID אותן כן אפשר לקחת מבלי להסתכן בתגובה אלרגית חריפה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לNSAID נפיחות בעין

הוספת תגובה

• יותר קל להגיד מה אסור מאשר מה מותר

ד``ר ולרי טפליצקי
    23/04/2008

בשאלות האלה יותר קל להגיד מה אסור מאשר מה מותר.
    בתרופות NSAID ישנם מספר קבוצות. אחרי תגובה אלרגית תרופה מסויימת לא מומלץ לקחת תרופה מאותה קבוצה. בקבוצת אטופן נמצאים גם ינדומט, נבומטון (NABUCO)!!!!, דיקלופנק שזה וולטרן ואביטרן. כל אלה אסור לך לקבל.
    לגבי תרופות NSAID נוספות השיטה הבטוחה לדעת מה מותר היא על ידי תגר - מתן תרופה באופן מבוקר והדרגתי בהשגחת אלרגולוג.
    האם אתה אלרגי גם לACAMOL? באינטרנט אסור לי להמליץ אפילו על נטילת ACAMOL. זה כמו קנייה באינטרנט רק שבמקרה של תגובה אלרגית תכנס למצב מסוכן ולא תוכל לתקן את הטעות ו "להחזיר את המוצר".
    על תרים ידיים, גש ליעוץ אלרגולוג נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך

שולה
    24/04/2008

ראשית תודה על התשובה המהירה והמפורטת.
    מאז גילוי האלרגיה לאטופן אני נוטלת משככי כאבים על בסיס אקמול ( אקמול , רוקסט , אלגוליזין פורטה ) ללא תגובה אלרגית, נכון לרגע זה.
    בבעבר , נטלתי רוקל ( אספירין ) שגרם לי לכאבי בטן חזקים ואיבופרופן שגרם לי כאבי ראש חזקים.
    האם יש NSAID שאינם שייכים לקבוצות של אסיפרין, איבופרופן ואטופן? לאיזו קבוצה שייך MUSOLID ?
    איך מתבצעת בדיקת התגר ? האם במרפאת קופת חולים או שיש צורך בהפנייה למרפאות חוץ?
    כמה תרופות ניתן לבדוק במסגרת בדיקת התגר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת תגר

ד``ר ולרי טפליצקי
    25/04/2008

קודם כל יש לך פתרון לבעית הכאבים. זה אקמול.
    בנוגע לMESULID הוא שייך לקבוצת COX-2 כמו גם למשל ARCOXIA.
    תגר מתבצע בד"כ במרפאת אלרגיה בקופ"ח או בבית חולים. כל פעם תרופה אחד בלבד.
    האם יש NSAID שאינם שייכים לקבוצות של אסיפרין, איבופרופן ואטופן? - כן למשל XEFO, OPTALGIN, ARCOXIA.
    נא לא לראות במידע זה המלצה לנטילת תרופות הנ"ל, אלא רק באישור רופא המטפל או אלרגולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו