איך בודקים אלרגיה למזון מסוים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך בודקים אלרגיה למזון מסוים?
    אלרגית
    03/01/2015

חומר רקע בנושא האלרגיות שלי:

יש לי נזלת אלרגית ואטופיק דרמטיטיס, ובנוסף אני אלרגית לחומרים שונים, ביניהם מתכות - ניקל, פלדיום, וקובלט - מידע שידוע לי מתחילת שנות ה-90 של המאה הקודמת. לאחר מכן ערכתי טסטים לכל מיני תכשירים שהיו לי בבית, ביניהם קרמי ידיים שונים -והייתי אלרגית לחלק גדול מהקרמים, כמו גם ל-U-LACTIN/CALMORID שהשתמשתי בו בזמנו בהוראת רופאת העור המטפלת דאז.
    לפני שכשנה עשיתי שוב את הפאצ'-טס' - ונמצא שאני אלרגית ל-CUATERNIUM-15.

סבלתי כל חיי מבעיות עור בצורות שונות, ביניהן מאקזמות הכוללות שלפוחיות מוגלה קטנטנות, ועברתי בשנות ה-90 סדרה אחת של הקרנות רנטגן לכפות הידיים, ולאחר מכן, בתחילת שנות ה-2000, עברתי שוב טיפולים בהקרנות - הפעם של פובה (כולל השריית הידיים קודם לכן בחומר הטיפולי). תוצאות הטיפולים, בשני המקרים, לא הראו תוצאות מיידיות, אך לאחר תקופה מסוימת כן חלה הקלה משמעותית.
    לצערי, הגירויים האלו לא מגיעים רק על הידיים ועל הרגליים, אלא גם על מקמומות מרכזיים בגוף, כמו למשל על הבטן וכו', והסבל הוא רב מאד.

אבל.... בינתיים גיליתי שאני אלרגית להרבה סוגי בדים, שממש מעקצצים אותי אפילו תוך כדי דקה של מדידה בחנות - כמו שיפון למשל. בבדיקות האחרונות שלי במרפאה לאלרגיות בה ערכתי את הטסטים האחרונים - אמרו לי שאין לזה בדיקה.

עד כאן חומר הרקע.

בינתיים, גילתי שאני כנראה אלרגית למאכל שאני הכי אוהבת בעולם - חצילים. ברצוני לבדוק את הנושא הזה כדי לדעת אם זה באמת הגורם, וברצוני לדעת איך ניתן לבדוק את האלרגיה הזאת? ואיפה מתבצעות בדיקות מסוג זה?

החשד לאלרגייה הזאת, בעקבות גירוי מזעזע שמופיע לי על הגוף ובעיקר על הצוואר, כולל נפיחות גדולה של העור וקשיי נשימה.

וד"א, נמצאתי אלרגית גם לטיפול עיניים כמו לייטירס וריפרש- טירס.

בתודה

אלרגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך בודקים אלרגיה למזון מסוים? - תגובה

ד``ר בן רנר
    15/01/2015

שלום לאור מורכבות האלרגיה שלך פני מחדש לאלרגולוג שבצע את הברור הראשוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו