בדיקות אלרגיה - מה דעתכם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות אלרגיה - מה דעתכם?
    יעל
    06/05/2008

מזה שנים אני סובלת מאלרגיות, זה מתגבר בתקופת הקיץ עם הפריחה.
    עברתי מס' פעמים בדיקות אלרגיה דרך העור. בכל הפעמים נמצאה רגישות למס' דברים ובעור נצפתה רגישות מקומית, אודם קל עד בינוני וגירוי.
    לאחרונה הגיע רופא חדש לקופת החולים ועקב בקשתי להתחיל טיפולים בזריקות כפי שהומלץ לי לפני שנים, הוא החליט שעלי לעבור בדיקות אלרגיה חדשות על מנת להיות עדכניים.

בבדיקות הקודמות שבוצעו ע"י רופא אחר סומנו נקודות על האמות בחלק הפנימי ולאחר מכן כל נקודה נדקרה. רק לאחר מכן הזליפו מעט מכל חומר על כל אחת מהנקודות.
    הרופא החדש עשה את הדבריםב צורה אחרת: הזליף מהחומר על כל אחת מהנקודות ורק לאחר מכן השתמש במחט ודקר כל אחת מהנקודות. יש לציין שבין שריטה לשריטה הוא ניגב את המחט בגזה.
    מיד לאחר ההזלפה התחילו להופיע סימנים אדומים גדולים על הידיים, הגירוי היה בלתי נסבל, היד התחילה להתנפח והנקודות הגיעו במס' מקומות אפילו למצב של שלפוחיות לבנות.

שאלתי היא האם זה הגיוני להשתמש באותה מחט כדי לדקור את היד -אחרי- שהחומר הוזלף? הרי הוא מעביר חומר ממקום למקום! מנקודה לנקודה! האם ניגוב המחט בין לבין בגזה סטרילית זה מספיק?
    האם הדבר מסביר את התגובה הקיצונית יחסית ביד לעומת התגובות בבדיקות אלרגיה דומות בעבר?

לי זה נראה מוזר!
    היום, יום אחרי, היד עדיין נורא אודמה, מגרדת ומציקה, חום מקומי ורגישות שלא עוברת גם אם אנטיהיסטמינים.

מה דעתכם?
    אודה לחוות דעתכם הכנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות אלרגיה - מה דעתכם?

הוספת תגובה

• תודה...

יעל
    09/05/2008

תודה, אבל קראת את ההודעה שלי או רק הכותרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כך מבצעים תבחיני עור היום.

ד``ר ולרי טפליצקי
    09/05/2008

כך מבצעים תבחיני עור היום.
    זאת השיטה המקובלת בכל האולם,
    את מאוד אלרגית לכן תגובה היתה חזקה ונשארה יחסית הרבה זמן.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירה עם אותה מחט לאחר הזלפת החומר?

יעל
    11/05/2008

זה נשמע מאוד לא הגיוני...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו