תגובה אלרגית לאחר נטילת מינוצחקלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה אלרגית לאחר נטילת מינוצחקלין
    לירן
    03/09/2016

שלום. לפני 5 חודשים נטלתי מינוציקלין והתפתחה לי תגובה אלרגית שהתבטאה בכתמים אחדים ברגליים בצבע חום/אדום שבאו ונעלמו לסירוגין ותוך כדי החל יובש בשפתיים, חניכיים אדומות ונפוחות ולאחר מכן טפטות כואבות מאוד בכל הפה. הנויטרופילים היו גבוהים, הטסיות והלימפוציטים היו נמוכים. בנוסף העילאז גם היה גבוה (178) והוא גבוה עד עכשיו. לקחתי פרדניזון 60 מיליגרם בגלל התסמינים. מאז שהפסקתי עם המינוציקלין יש לי תסמינים של מחלת סיוגרן (יובש וכו). רציתי לדעת בבקשה לפי התיאור של התסמינים של האלרגיה לאיזו תגובה אלרגית זה יכול להתאים? תסמונת dress, אריתמה מולטיפורמה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך שאלה על התגובה האלרגית

לירן
    03/09/2016

בנוסף האם יכול להיות שהתגובה שהייתה לי גרמה לסיוגרן? בנוסף האם יש אכן דרך לבדוק אם זו הייתה תגובה אלרגית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה על התגובה האלרגית - תגובה

ד``ר בן רנר
    03/09/2016

שיגרן היא מחלה שונה שאינה תלויה בתרופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה אלרגית לאחר נטילת מינוצחקלין - תגובה

ד``ר בן רנר
    03/09/2016

שלום
    אין ספק שזו תגובת לוואי. לתרופה לגבי DRESS צריך להיות חום ואאוזינופיליה .. לגבי אריתה מולטיפורמה,יש לראות תמונה. למעשה הכול כבר לא חשוב לאחר שהתסמינים עברו ואין להשתמש בתרופה זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו