חוש הריח מתחדד מאוד ומטריד מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוש הריח מתחדד מאוד ומטריד מאוד
    אלרגית?
    28/09/2016

שלום. בת 38, בשנים האחרונות התחלתי לשים לב לרגישות חזקה לריחות, לעיתים ריחות לא מפריעים לי אך לעיתים אחרות מרגישה פתאום רגישות חזקה לכל ריח כגון בשמים, ריח סיגריות, אוכל שמתבשל, אבק, צבע לשיער, מרכך כביסה, סבון גוף, חומרי ניקוי ואפילו מייקאפ לפנים שזה ממש הזוי. מרגישה שחוש הריח שלי באותו רגע מתחדד ומכפיל את עצמו פי 10 מהנורמל. לעיתים אף יש גירוי קל בגרון כמו גירוד וקצת בחילה מהריח החזק. הדבר מאוד מפריע לעיתים ורציתי לדעת מה ניתן לעשות במצב הזה ומה האפשרויות והתהליך לטיפול אפשרי. הדבר קורה לפחות אחת לחודש. אני מנסה להימנע עד כמה שניתן משהייה ליד ריחות כאלה אך זה בלתי נמנע זה בכל מקום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוש הריח מתחדד . שכחתי לציין משהו

אלרגית?
    28/09/2016

בשנים אלה גם היו לי 3 פעמים ברונכיט עם סינוזיטיס לאחר התקף כזה שהחל ברגישות חזקה לריח מספר ימים ואז החל הברונכיט. טופלתי בהינאלציות ואנטיביוטיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוש הריח מתחדד ומטריד

ד``ר ולרי טפליצקי
    14/10/2016

שלום רב, יש אנשים שמפתחים רגישות מוגברת של אף לריחות, שמתבטא בהתקפים של נזלת ואף "סתום". אם יש לך רגישות כזאת יש לפנות לאלרגולוג ולקבל טיפול. את לא מתארת נזלת, אלה מודעות מוגברת לריח. ולכן אני חושב שלא מדובר כאן בתופעה אלרגית אלה תופעה פסיכילוגית. או אולי את באמת נחשפת לפעמים לריחות חזקים במיוחד. אם את מפתחת גם סינוסיטיס וברונכיטיס, אז כדאי לפנות לאלרגולוג ולבדוק אלרגיה לאלרגנים נשאפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו