חומרת האלרגיות בבדיקה בהשוואה למציאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומרת האלרגיות בבדיקה בהשוואה למציאות
    חיה
    01/10/2017

שלום רב,

במשך שנים סבלתי מאלרגיות, קשיי נשימה בתקופת האביב ועוד כל מיני תופעות.
    במזונות- התגובה הכי חריפה שקבלתי התה מאכילת בננה. גם ריח של בננה יכל לגרום לי לקשיי נשימה או גירודים.

הלכתי לעשות תבחין עורי שבו בדקו 14 דברים מתוכם הייתי אלרגית לשמונה. התוצאה של הבננה הייתה שלילית.

לאחר מכן עשיתי בדיקת rast.
    בבדיקה יש הרבה דברים שיצאו חיוביים ברמות שונות. לבננה יצא ערך של 8. לעומת דברים אחרים שיצאו גבוהים יותר כמו 17, 30 ואחד חריג שיצא 86.6.

מה זה אומר על האלרגיה שלי לבננה? יש? אין?

ובכלל מאיזה ערך האלרגיה נחשבת מסכנת חיים? מעוניינת לדעת אילו מהאלרגיות אכן משמעותיות ואילו זניחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום

ד``ר בן רנר
    02/10/2017

אציע לך לפנות לאלרגולוג המטפל ששלח ועשה את הבדיקות. עם כל הערכה לבדיקות השונות במידה והתגובה הקלינית חיובית והתבחין שלילי מה שקובע היא התגובה הקלינית! הרגישות לבננה צולבת גם למספר מזונות טרופיים וצריך לבחון את הבדיקות בקפדנות. התבחין לא מנבא "סכנת חיים " ונותן ערך כמותי בדם בלבד. ההתייחסות בהתאם לממצא הקליני ולסוג האלרגנים החיוביים שנמצאו. לעיתים אין כלל קשר בין המצוי בבדיקה לאמת. מסובך? . לכן יש לפנות למרפאה ליעוץ.
    אשמח לעזור במרפאתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו