אלרגיה לשמן סיץ זו סיבה לאורטוריקה? האם יש מצב שזו טעות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לשמן סיץ זו סיבה לאורטוריקה? האם יש מצב שזו טעות?
    שירן
    09/12/2017

היי. במשך כחצי שנה אני סובלת מפריחה שנקראת אורטוריקה, לאחר בדיקת דם רופא המשפחה אמר שיש לי אלרגיה בעוצמה גבוהה למשהו, באמץ כדורים נגד אלרגיה מפסיקים את הפריחה. כשהגיע התור שלי לבדיקת סיבת האלרגיה הקופה בדק במין דוקרנים כאלה ביד ולאחר מכן אמר לי שאני אלרגית לאבק ולזיתים בעיקר לשמן זית . העניין הוא שכל חיי אכלתי זיתים או שמן זית וממש הופתעתי שזו האלרגיה שלי , האם יכול להיות שפתאום בגיל 27 נהייתי אלרגית לזה? יש מצב שהבדיקה טעתה?
    האם זו בהכרח הסיבה לאורטוריקה או שיכולה להיןת אלרגיה למשהו אחר שהבדיקה הזאת ביד לא כללה? ושאלה אחרונה האם אני אפילו לא יכולה לטעום שום דבר עם שמן סית? זו סכנת חיים או רק סכנה שתהיה פריחה? תןדה לעונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אורטיקריה

ד``ר בן רנר
    09/12/2017

שלום
    את צודקת אין שום קשר בין הרגישות שנמצאה לפריחה ממנה את סובלת .הממצאים אינם רלוונטיים בכלל!
    ובכלל אלה רגישויות לאלרגנים נשאפים באוויר ואין להם קשר למזון שאת אוכלת. הסיבה האורטיקריה היא מחלה אוטואימונית בה הגוף תוקף את עצמו .אוכל להיות לך לעזר במרפאתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו