חשד לאלרגיה בתינוק יונק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לאלרגיה בתינוק יונק
    יולי
    15/08/2018

ד"ר שלום וברכה!
    התינוק שלי בן ארבעה וחצי חודשים, ניזון מהנקה מלאה. מלידה סובל מתסמינים של ריפלוקס סמוי (אשר השתפרו מאוד בשבועות האחרונים), וקיבל אנטיביוטיקה בחודשיים הראשונים לחייו בשל דלקת בדרכי השתן. בגיל חודשיים וחצי מצאתי כתם דם בצואה שלו. ומאז פעמים בודדות מצאתי טיפת דם קטנה (לא בולט צריך ממש "לחפש"). הצואה שלו במרקם רירי כמעט תמיד. אני נמנעת מזה שלושה חודשים לחלוטין ממצורי חלב וסויה. האם סביר שהופעת הדם בצואה מעידה על אלרגיה כלשהי? האם יש צורך בזהירות מיוחדת בעת מתן טעימות מזון מוצק?
    אודה מאוד על תשובתך,
    יול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לאלרגיה בתינוק יונק

הוספת תגובה

• אלרגיה ביונקים

ד``ר יורם פייטלסון
    15/08/2018

שלום רב,
    דם בצורה יכול לנבוע מאלרגיה לחלב, כולל חלב אם האוכלת מוצרי חלב, אך גם מסיבות אחרות כגון פיסורה, זהום של המעי או סיבות אחרות. אם מדובר בטיפה סמויה של דם המופיעה לא באופן קבוע והתינוק עולה במשקל ונינוח רוב הזמן, אזי לא הייתי משנה כלכלה (הנקה עם הימנעות ממוצרי חלב וסויה) ועוקב בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו