חיסוני אלרגיה לאבק... האם זה מסוכן במצבי?

מנהל הפורום

ד"ר יורם פייטלסון
ד"ר יורם פייטלסון
053-4877817
לקביעת תור אצל ד"ר יורם פייטלסון
053-4877817 ללא פרסום בפורום
 
  • חיסוני אלרגיה לאבק... האם זה מסוכן במצבי?
    מיכל
    04/11/2019

    שלום,
    כשהתחלתי עם חיסוני האלרגיה לאבק לפני 4 שנים האסתמה שלי היתה במצב יותר טוב והיתה מאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום.
    אחרי שנה של מנת אחזקה בחורף הקודם היתה לי החמרה קשה באסתמה שבה עם סרטייד 500 גם לא הייתי מאוזנת וחודשיים וחצי לא הגעתי לחיסון, והורידו לי 3 מנות ושוב העלו.
    לרוב גם מקום הזריקה מאוד מתנפח אצלי למרות המשחה הסטרואידית, ולפני שבוע שעה אחרי החיסון התחיל לי קוצר נשימה שגרם להחמרה באסתמה שנמשכת כבר שבוע, ועליתי שוב לסרטייד 500.
    העניין הוא שעשיתי 30 חיסונים במנת אחזקה ובפועל נשארו 6 כדי שזה יהיה 3 שנים.
    האם אולי במצב כזה זה מסוכן להמשיך עם החיסון?
    והאם יש אולי שיטה להכין את הגוף לחיסון בצורה טובה יותר כמו לקחת פרדניזון יומים לפני?
    יש לציין שלפני החיסון גם כשאני על סרטייד 250 בלילה לפני אני לוקחת כבר סרטייד 500 וגם בבוקר החיסון, וכמובן אריוס ולפני היציאה מהבית לחיסון לוקחת 2 שאיפות וינטולין.
    תודה מראש

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר יורם פייטלסון - 053-4877817

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לחיסון

    דר' יורם פייטלסון
    04/11/2019

    נשמע שאת מטופלת טוב לפני החיסון. כדאי להשלים תפקודי ריאה ולראות אם הם תקינים או לא. אם הם לא תקינים אזי צריך להפסיק את החיסונים ולקבל טיפול יותר טוב מבחינת הריאות כדי לשפרם.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


