מקרה קשה של אלרגייה לחלב-חשוב!דחוף!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקרה קשה של אלרגייה לחלב-חשוב!דחוף!
    מימי
    22/07/2008

שלום לך. אני גננת במקצועי ויש ילד שאמו הודיעה לי בתחילת שנה שהוא "אלרגי לחלב" וזהו. לא ציידה אותי במזרק או תרופות .כלום. היום הוא אכל בטעות גלידה חלבית.מיותר לציין שלא ידעתי שהיא אכן כזו. הילד טעם ביס,לא אהב את הטעם וזרק את הגלידה עם הגביע.לאחר מספר דקות הוא ניגש אליי בטענה שהוא לא חש בטוב,מיד קישרתי בין האלרגיה לגלידה ויצרתי קשר עם האמא.היא הגיעה לאחר רבע שעה ומיד נסעה איתו למיון.הילד התנפח כולו וחובר לחמצן.האמא מוסרת שהרופאים מזריקים לו המון תרופות ומצבו משתפר[עדיין נפוח] אודה לך מאד מאד אם תענה לשאלותיי: *מה יכולתי לעשות ?כיצד מטפלים במקרה כזה חוץ ממיון? * אילו תרופות הזריקו לו? *מה הנזק שיכול להופיע בטווח הארוך ממקרה כזה?אם בכלל... *יש סיכויים להחלמה מכזו אלרגיה?{הילד בן 5 } *לכמה זמן הילד יצטרך להתאשפז במיון? המון מון תודה.הפורום ממש יעיל. בברכה- גננת מודאגת מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מימי

ד``ר בן רנר
    23/07/2008

כל הילדים האלרגים למזון או עקיצות דבורים חייבים להיות מצוידים במזרק אפיפן שניתן לרכוש בקופות החולים.המזרק מכיל אדרנלין וניתן מידכשיש תגובה אלרגית כפי שאת מתארת.המזרק דומה למזרק האטרופין המוכר מהצבא ולזה שהיה בתוך ערכות האב"כ במלחמת המפרץ.ההזרקה פשוטה ומצילה חיים רצוי שכל גננת תרכוש שניים שלושה מזרקים לארגז העזרה הראשונה.על האם היה להודיע לגן שהילד רגיש לחלב ושמזון חלבי אסור בתכלית.זו הבעיה הנפוצה ביותר.הילד יחלים לאחר הטיפול .אין נזק בטווח הארוך.מקרים קשים יכולים להסתיים חלילה במוות.
    דר' ורנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו