אלרגיה לאבק ושימוש בטלפסט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לאבק ושימוש בטלפסט
    סיגל
    14/09/2008

אני סובלת מאלרגיה לאבק ומטופלת באוטרקס וטלפסט (כדור ביום מכל אחד) ובשני משאפים, מזה כ4 חודשים, הכדורים מאוד משפיעים עליי ואני נורא עייפה ומנומנמת ברוב שעות היום אבל הבנתי שזה בגלל הכדורים ואין פתרון אחר. לאחרונה גם התחילו לי כאבי ראש וכאבים בגב התחתון, כשהסתכלתי על התופעות לוואי של הטלפסט בעלון היה רשום שזה אכן יכול לגרום לכאבי ראש וגב, כשדיברתי עם הרופא מומחה הוא אמר שלא נראה לו שהכאבי גב מהכדור, והרופאת משפחה אמרה לי שאולי כדאי שאעבור לאריוס פעם ביום במקום שני הכדורים האחרים. מה הייתם מציעים לי? אין כדור שלא בעל תופעות לוואי כאלה חמורות? האם הגיוני שהטלפסט גורם לכאבי גב? אין כדור לאלרגיה שלוקחים רק כאשר מרגישים שהאלרגיה מגיעה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתן להחליפו לאריוס או זילרגי או מי

ד``ר ולרי טפליצקי
    18/09/2008

שלום רב,
    אם טלפסט לא נסבל טוב ניתן להחליפו לאריוס או זילרגי או מיזולן.
    תרופות אלו נסבלים טוב בד"כ,
    טיפול נגד אלרגיה טלוי בתופעות הנגרמות.
    מה הם התופעות אצלך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדוקטור

סיגל
    18/09/2008

האלרגיה גורמת לי לצינון, אף סתום ולקוצר נשימה. והטלפסט עוזר לי למנוע את אלו אבל גורם לי לכאבי גב, ראש, ולכאבים בחזה גם. האם כדאי להחליף לאריוס? האם מדובר בכדור עם פחות תופעות לוואי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לנסות גם ספריי

ד``ר ולרי טפליצקי
    23/09/2008

כל התרופות אשר ציינתי נסבלות מצויין בד"כ. בנוסף קיים ספריי לאף לטיפל באלרגיה לדוגמת פליקסונז, נזונקס, סטרונז. כולם יעילים, משפיעים באופן מקומי בלבד, ללא תופעות לוואי של כאב גב, ראש, חזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה?

חן
    23/09/2009

אני מנזלת רוב השנה וזה בא לי בפתאומיות וממש הרבה אני מתעטשת ויש לי גירוי בגרון ובאף ולפעמים גם באוזניים שאני באזור לקוי באויר מקום עם אבק וקרבה אל אנשים לדוגמא בית ספר האם זו אלרגיה ?ואם כן איזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת אלרגית

ד``ר ולרי טפליצקי
    24/09/2009

יתכן וזה אלרגיה לאבק הבית או בושם של אנשים אחרים.
    ולפעמים זה לא אלרגיה אלא רגישות של האף לגורמים סביבתיים כמו מזג אוויר, חום, קור. זה נקרא ריניטיס ויזומוטורי.
    ניתן לבצע טסטים אצל אלרגולוג כדי להבדיל בין האבחנות ולקבל הנחיות מתאימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו