פריחה וגרד נוראי בעור- דחוף!!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריחה וגרד נוראי בעור- דחוף!!!!
    מור
    08/12/2008

שלום לכם ביתי הראשונה כבר בת 4 שבועכות (אתמול). ילדתי אותה בזירוז משום שהייתה לי פריחת הריון שהובחנה בביופסיה כ-ppop. טופלתי בפרדניזון במינון של 60 מ"ג וכדורים של האיסטון לגרד. שוחררתי אחרי שבוע מבית החולים כאשר חל שיפור מסוים עם הוראות להמשך טיפול. כאשר ירדתי במינון והגעתי למינון של 20> 10 מ"ג ליום- התחיל לי שוב פריחה מוזרה בגוף. שכחתי לציין כי הפריחה בהריון התחילה מהבטן והפריחה הנוכחית התחילה מהשדיים (אני מניקה). מיום שבת שעבר התחילה לי הפריחה בשדיים, כעבור חמישה ימים- ביום חמישי בצהריים, הפריחה התחילה להתפשט לרגל ימין. כיום, אחרי שבוע ויומיים- הפריחה כבר קיימת ב-90 אחוז מהגוף- כמעט כל הרגליים +גב כפות רגליים, בטן, שדיים, גב, דקולטה, צוואר, קרקפת, מאחורי האוזניים, ידיים ועוד... (בלילה התחיל לי אפילו בווגינה). הגרד ברובו והתפשטות הפריחה מתקיימת בשעות הערב והלילה. הפריחה אדומה מאוד, מגרדת מאוד, מעקצצת. כשלוחצים עליה היא הופכת להיות צהובה. ראה אותי רופא ברמבם ביום חמישי\ כאשר הוא ראה רק את השדיים- טען שזה אלרגיה. נתן לי משחת אלוקום. ראה אותי רופא עור ממכבי ביום ראשון- נתן לי שוב פרדניזון במינון 40 מ"ג ומשחת נרידרם. תוך כדי אני אפילו הלכתי ל-2 טיפולי דיקור. הפריחה מסרבת להפסיק להתפשט ולגרד. אני פוצעת את עצמי בטירוף הדעת וללא שליטה- לא מצליחה להפסיק לגרד בשעות הלילה. לקחתי כרגע האיסטון בתקווה שיעזור לי. מה לעשות? ה-צ-י-ל-ו אותי!!!! אני מניקה ילדה בת חודש וכבר אין לי סבלנות לשום דבר. לא יודעת מה לעשות!!! כמה פעמים מותר לי לקחת את ההאיסטון ביום על מנת שישפיע על הגרד? מה עוד אני יכולה לעשות על מנת לעצור את התפשטות הפריחה? למה אני כבר מסוגלת להיות אלרגית?- שיניתי את אבקת הכביסה לזו של התינוקת (היפואלרגני), עברתי רק לבגדים מכותנה, הפסקתי ללבוש חזיות....- כלום לא עוזר!!! אנא הגיבו בדחיפות. בתודה מראש- מור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פריחה של סוף הריון PUPPP.

ד``ר ולרי טפליצקי
    09/12/2008

שלום רב, אני מקווה שאת מרגישה כבר יותר טוב. סוג של פריחה שאת מתיירת כנירא אורטיקריה.
    זה נמשך מספר שבועות וחולף.
    בד"כ זה לא קשור לאלרגיה למשהו ספציפי במזון או בסביבה אך ניתן לשלול זאת בבדיקה אצל אלרגולוג.
    בינתיים לקחת טיפול עם פרדניזון במינון יורד בהדרגה, לורסטין אחד ליום, אהיסטון עד 3 ליום. וזה באישור של רופא המטפל או בהוראה ישירה של רופא המטפל .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מאיר כהן
    09/02/2009

שלום שמי אנטה ויש לי את כל התופעות שהוזכרו לעיל יש לי שאלה נוספת האם האלרגיה חוזרת או שזה משהו חד פעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטה

ד``ר בן רנר
    10/02/2009

התופעה עלולה לחזור מכיוון שהגורם הנוסף לתופעה(מעבר ללידה וההיריון) עדיין לא ידוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני סובלת מה - puppp

ליאורה
    27/10/2009

אם אני לקחתי כדורים ווהיום הפסקתי את הכדורים לאחר 20ימים ועכשיו מתחיל לי
    הגירוד מההתחלה ...מה לעשות אני לא כל כך רוצה עוד הפעם כדורי קורטיזון
    השאלה היא אם זה אמור להיעלם לבד או שחייב טיפול ?
    והאם כדורי טלפסט אמור לעזור ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאורה

ד``ר בן רנר
    29/10/2009

המשיכי בטלפסט.התופעה ברת חלוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו