מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לחלב או לא?דגנית12/12/2008
שלום, בני בן שנה וחודש. אוכל הכל (כולל ביצה ודגים) ויונק. כשהיה בן שמונה חודשים התחלתי לתת לו גם תחליפי חלב ושמתי לב לתופעה: כאשר תחליף החלב בא במגע עםעור הפנים מספר דקות, נוצרת פריחה מקומית (שלפוחיות קטנות ) רק במקום המגע, כאשר שוטפים את המקום כעבור כ- 10 דקות הפריחה נעלמת. כשראיתי שהתופעה חוזרת על עצמה מספר פעמים הפסקתי לו את תחליפי החלב. לפני כשבועיים הייתי איתו בבירור במרפאות אלרגיה ותבחין עורי הראה רגישות לחלבון החלב. הבן שלי אוכל מוצרי חלב עזים וקיבל בפעוטון יוגורט מחלב פרות ולא נראו שום תגובות. האלרגולוגית אמרה לה שהיא חושבת שאין בעיה ושהוא יכול לקבל תחליפי חלב ולאכול מוצרי חלב ללא בעיה, למרות שהתבחין הראה חיובי. אני מעוניינת להפסיק את ההנקה ולעבור לתחליפי חלב, אך יש בי עדיין חשש בגלל שהתבחין היה חיובי. אני לא מתלהבת לתת תחליף על בסיס סויה מכיוון שיש המון מחקרים המראים השפעות הורמונליות, מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב או לא?
ד``ר ולרי טפליצקי12/12/2008ישנם מקרים רבים שבהם טסט עורי חיובי לחלב פרה ובפועל ילד מסוגל לאכול מוצרי חלב.
במקרים של התלבטות ניתן לבצע בדיקת דם אלרגית לאימות של טסט עורי חיובי ובנוסף לבצע תגר עם מוצרי חלב למשל גמדים.
במשך התגר נותנים לתינוק לאכול מוצר חלבי ועוקבים במשך שעה-שעתיים. אם הכל בסדר ממשיכים לתת מזון חלבי.
מבצאים תגר בהשגחת רופא במרפאת אלרגית או מוקד רפואי או אצל רופא ילדים.
לגבי מזון על בסיס סויה: הרבה תינוקות עם אלרגיה לחלב פרה מקבלים מזון סויה עם תוצאות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)