מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לניקלבר25/01/2009
אני בת 17 וכבר דיי הרבה שנים כל פעם ששמתי שרשרת או עגיל היתה לי פריחה, הפריחות התחילו בערך לפני 5-6 שנים ורק עכשיו גילו שאני אלרגית לניקל. אם הפריחות התחילו אחרי כמה שנים שבהם ניקל לא עשה לי כלום (ותמיד הייתי הולכת עם עגילים) יכול להיות שמתישהו האלרגיה תיפסק? ואמרו לי להימנע ממגע עם ניקל אבל אמרו לי שניקל נמצא לרוב רק שתכשיטים, חגורות וכאלה. הפסקתי לשים תכשיטים וחגורות אלא אם יש לי משו שמפריד אותי מהם והפריחות עדיין חוזרות כל כמה זמן, בדקתי ומצאתי המון דברים שיש בהם ניקל ואני בטוחה שיש עוד המון דברים נפוצים כמוהם, אני יודעת שמהדקים, מגנטים, סכינים ומזלגות ואפילו צלליות וסירים שמתקפים יכולים להעביר אליי את האלרגיה אבל יש עוד דברים. האם יש איזה אתר שיש בו רשימה של דברים כאלה? ושמעתי שגם במאכלים שבאו מהאדמה יש ניקל ושבשוקולד גם ושלהרבה אנשים יש רשימות שלהם, איפה אפשר למצא רשימות כאלה? תודה רבה, בר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לניקל
ד``ר ולרי טפליצקי25/01/2009שלום רב,
אלרגיה לניקל אינה חולפת אך לפעמים נחלשת עם השנים.
כל המוצרים מתכתיים יכולים להכיל ניקל ורשימה מלאה אינה אפשרית.
מוצרי מפלדה אל חלד בד"כ לא יגרמו לבעיות.
תמצאי באינטרנט הרבה פרטים נוספים בחיפוש בגוגל "אלרגיה ניקל" .
במקרה ופריחה בכל זאת חוזרת יש לבצע טסטים עוריים נוספים כדי לשלול אלרגיה לחומרים נוספים שבאים במגע עם העור או אלרגנים באוויר כמו אבק בית ואבקנים של עצים ודשא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לניקל
לנה27/10/2010שלום רב
לפני מספר חודשים יצאה לי פריחה על עור הפנים (פצעים קטנים שהתגרדו באזור הלחיים), קיבלי מרופא עור משחה ואחרי כמה שבועות הפריחה חלפה, אך עדיין כל פעם שאני שמה קרם כלשהו מופיעים אותם התופעות של פריחה. רופא עור הפנה אותי לאלרגולוג והוא גילה כי אני אלרגית לניקל. ידעתי מזה כבר מזמן ואני לא עונדת תכשיטים מניקל ואם כן, אז מצפה אותם בלק שקוף. אני לא רואה קשר בין אלרגיה לניקל לפריחה בעור הפנים? האם יכול להיות שבתוך הקרם יש מרכיבים שגורמים להופעת תופעות האלרגיה?
תודה מראש
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לניקל - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי27/10/2010שלום לנה,
יתכן ופתחת אלרגיה למרכיבים של קרם,
מומלץ לפנות לאלרגולוג ולבצע תבחיני עור נוספים באופן אורך יותר ולמרכיבים של קרמים, כולל בושם, לנולין, קטון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנה אלרגיה לניקל
תמר02/11/2010אם יש לך כתר או סתימות כסופות בשיניים - תבדקי את זה כי יכול להיות שיש לזה קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)