מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום. אשמח לקבל עזרהנעמה29/07/2007
אני בת 16 ולפני כחודש.. התחילו לגרד אותי הרגליים.
שבוע שלם זה לא עבר רק החמיר.. לאט לאט זה התפשט
גם לידיים ולגב.. כשמסתכלים על העור לא רואים פריחה או משהו מיוחד
רק נקודות קטנות.
רק אחרי שאני מגרדת זמן מה מופיעים כמו פצעים קטנטנים כאלה
שמתנפחים קצת כנראה בגלל הגירוד..
הלכתי לרופא, הוא נתן לי כדורים נגד אלרגייה אבל לא נתן לי בדיקות
הכדורים לא עזרו לי אז הוא נתן לי משחה.. ואמר שיכול להיות שזה גרדת.
הוא יכול לקבוע שזה גרדת ולא אלרגייה בלי בדיקות ובלי כלום?
רציתי גם לציין שהרופאה שנתנה לי את הכדורים והמשחה נגד אלרגייה לא היתה הרופא
המטפל שלי, רק היום הלכתי לרופא המטפל שלי והוא זה אמר שזה יכול להיות גרדת.
ונתן לי הפנייה לרופא עור.
עד שיגיע התור של הרופא עור רציתי לשמוע מה דעתך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד נועה
ד``ר בן רנר29/07/2007שלום נועה
קשה לאבחן בעיות עור ברשת מבלי לראות אך אנסה.
במידה ואין פריחה פעילה אלא רק פריחה המופיעה לאחר הגרד סביר שאת סובלת מ"סרפדת" או בדיוק מ"חרלת" או באנגלית URTICARIA .קימים סוגים שונים של "חרלת" בינהם התופעה שאת מתארת.מדובר בגרד ופריחה המופיעה לאחר מגע פיזי עם העור.לעיתים קרובות התפרחת יכולה להופיעה באופן ספונטני.בצעירים התופעה נפוצה ללא סיבה והטיפול כפי שקבלת תרופות אנטיהיסטמיניות .התופעה חולפת לאחר תקופה ארוכה!
גרדת לשם שינוי היא מחלת עור מדבקת זיהומית הנכללת בין מחלות המין .התופעה נגרמת ע"י הדבקה של קרציון הגרדת התוקף את העור ע"י חדירה לתוכו בניית מחילות וגרימת זיהומים משניים.אין גרדת שאינה ניראת .המיקום האופיני בערווה שיפולי הבטן וגבות הידיים.
לפי התאור סבירה התופעה הראשונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש את אותה בעיה, מה עושים?
הצילו05/08/2007נועה שלום, התופעה שאת מתארת החלה אצלי השבוע. זה פשוט איום ונורא הגירודים. מה עושים כדי להקל יש לך מושג? הבעיה שאני בהריון ולא כל תרופה מתאימה. אולי מישהו מכיר תרופה טבעית או סתם תרופת סבתא להקלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד אחר, הצילו
ד``ר ולרי טפליצקי06/08/2007אומנם, גרד הוא אותו גרד אך נסיבות כאן שונות. קיימת תופעה של גרד הריון אשר משתנה מקל לעז. היא מוכרת לרופאי נשים וקשורה להריון. היא בד"כ חולפת אחרי לידה.
קיים טיפול עם כדורי אהיסטון וקרם בטקורטן באישור רופאי נשים בלבד.
ישנם גם בעיות נוספות שגורמות לגרד בהריון, ביניהם גם בעיות יותר רציניות. אני מפנה אותך לאתר באנגלית שמתאר בעיות כאלה. http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/prenatalhealth/9450.html
בנוסף קיימות בהריון גם בעיות אלרגיות רגישות: "אסטמה של עור" או אטופיק דרמטיטיס, אלרגיה למשון, אורטיקריה. גם זה יש לקחת בחשבון.
בקיצור: רצןי מאוד לפנות בהקדם לרופא נשים ואלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)