אלרגיה ואסטמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה ואסטמה
    סיגל
    27/02/2009

בני סובל מאסטמה מאז גיל חודשיים, כיום הוא בן11 שנים. מטופל במשאפים לטיפול מונע ולמרות זאת סובל מהתקפים שחלקם מסתיימים באשפוז ובנטילת סטרואידים. עשינו פעמיים בדיקות אלרגיה טסטים בגיל 3 והשנייה לפני כשנה, יצא שהוא אלרגי לחתולים. אין לנו חתול בבית, אך יש חתול שמסתובב בחצר וכלבה שאנחנו מגדלים בחצר, שהבאנו לפני שנה. האם יש השפעה של בעלי חיים שמגדלים אותם בחוץ? בני אינו נוגע בחתול, אך בכלבה כן. אך גם לפני הכלבה סבל מהתקפים חמורים. האם צריך לעשות בדיקות נוספות? האם יכול להיות שהוא אלרגי למשהו נוסף וזה לא התגלה בבדיקה? האם אפשר לעשות בדיקת רגישויות למזון ואם כן היכן?? מאוד אודה על תשובות מפורטות, אני מאוד רוצה לטפל בעניין מהיסוד, מאחר ושגרת החיים של בני וגם שלי לא קלה סביב המחלה הזו, הוא מפסיד הרבה לימודים ואני עבודה, מעבר לכאב הלב הגדול סביב זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה ואסטמה

הוספת תגובה

• סיגל

ד``ר בן רנר
    28/02/2009

הרגישות לחלתולים דינה כדין רגישות לאבק או לכול אלרגן סביבתי אחר ואין הדבר משנה אם יש או אין חתול בבית.שיער החתול מתפזר בכול מקום ואינו נעלם לעולם.במידה ולא נמצאה רגישות לכלב כנראה שאין רגישות.למרות הרגישות ייתכן והגירוי להתקפים נובע ממקור אחר.יש אסטמה בחומרות שונות ולעיתים הסיבה לא ידועה.יש מקום להתאים טיםול אישי מתאים ע"מ למנוע את הישנות ההתקפים.במידה ויש עדות קלינית מוכחת ששיער החתול הוא גורם מכריע ניתן לטפל גם באימונוטרפיה(חיסונים לאלרגיה)אך לפי התאור נאה לי שמחלתו מדי קשה לקבל טיפול שכזה.למזון אין קשר להתקפים ואין טעם בבדיקות כאלה.לסכום יש להגביר את מינון התרופות או את סוגם עד להשגת איזון מספיק ללא התקפם תכופים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו