אלרגיה לחלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לחלב
    נעמי
    12/05/2009

שלום, כבר כתבתי בעבר על ביתי בת 18 חודשיים שבגיל חודשיים אובחנה כאחרגית לחלב ולסויה בשל הקאות לאחר תמ"ל חלבי וצמחי.בגיל חצי שנה ושנה (פעמיים) תבחני העור היו שליליים לחלב! בגיל שנה בצענו תגר בתל השומר שעבר בהצלחה ללא תגובות. אנ י זוכרת שהרופאה - "מרחה" חלב על עור הפנים הצוואר והבטן של הילדה, ששאלתי מה הסיבה היא אמרה שבודקת תגובה של העור- לא היתה תגובה !!!! מגיל שנה ניזונה ממוצרי חלב (גבינה צהובה, מוצרלה, פיצות רטבים חלביים וחמאה , היא לא אוהבת מעדנים). לפני כחודש התחלתי לתת לה חלב טרי עם דגנים לאחר פעמיים\ שלוש החלה להופיע אדמומיות רק במקומות בהם החלב נגע (שאר הגוף "נקי", כמו כן לא היתה כל תגובה אחרת), האדמומיות חלפה לאחר 15 דק'. אתמול ביצענו לה תבחיני עור והם היו חיוביים, היתה תגובה חלשה (אך ברורה) לחלב ומרכיביו. הרופא אמר שניתן להמשיך ולתת לה את המוצרים שעד כה צרכה ללא בעיה, אך להפסיק עם החלב ולא לתת לה מעדנים (או מוצרים חדשים). אני אובדת עצות ומיואשת, ולכן מס' שאלות:
    1. האם העובדה שמאלרגיה שאינה מתווכת ע"י נוגדנים התפתחה לאלגיה מתווכת ע"י נוגדנים מצביעה על כך שהסיכויים כי תחלוף קטנים?
    2. הרופא אמר שלא ייתכן שתבחיני העור הין שליליים בעבר והיום חיוביים, ועובדתית זה מה שהיה. האם זה נדיר או שאתם מכירים זאת?
    3. איפה אפשר ללמוד קצת יותר על אלרגיות, נראה שהרופאים לא מצליחים לתת לי תשובות?

אני ממש זקוקה לתשובתכם! סליחה על האורך.
    תודה נעמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב

ריקי
    12/05/2009

שלום רב!
    כשביתי נולדה הנקתי אותה עד גיל 4 חודשים הנקה מלאה אך למרות זאת היא כל הזמן הייתה מפתחת תגובות אלרגיות לא הצלחתי להבין למה. כשניסתי פעם ראשונה תחליף חלב הילדה פיתחה תגובה אלרגית קשה מאוד ואז הבנתי את כל התגובות הקודמות היא התנפחה אפילו כשהכנתי משהו חלבי על הגז כמו סחלב או שמישהו אכל או שתה חלבי ונישק אותה - אלרגיה כל כך קשה אפילו במגע עם מוצרי חלב היא מפתחת אלרגיה, עד היום שהיא בת 6 עדיין אלרגית ברמה של סכנת חיים ויש לי מזרק בבית למקרה שתחשף לחלבי.(אף אלרגולוג לא אאמין לי כשספרתי שהיא מפתחת אלרגיה גם כשזה באוויר כשאני מרתיחה חלב)
    מה המוזר- בדיקות אלרגיה אצל אלרגולוג- טסטים בעור יצאו שאינה אלרגית למוצרי חלב והרופא אמר שאינה אלרגית ושאנסה לתת לה ,כמובן שהילדה המסכנה שלי פיתחה מייד תגובה כבר בניסיון הראשון ואז הבנתי לבד- אסור לה להתקרב או לאכול מוצרים המכילים חלב. מצאתי חלב אורז בבתי טבע שהוא מצויין אפשר להכין איתו הכול יש כאלו שמכילים ויטמינים וזה עדיף.
    יש חלב אורז אורגני וחלב אורז חום שהם פחות טעימים.
    אני קונה של חברה שנקראת pacipic פסיפיק 1700704701 הכי טעים מלא ויטמינים דל שומן וללא לקטוז. אם את טוענת שבתך יכולה לאכול חלק מהמוצרים נראה לי שהיא אלרגית ללקטוז.
    לפי מה שהבנתי מי שאלרגי לחלבון שבחלב לא יכול לאכול שום מוצר חלבי.
    ריקי 035030906

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לריקי

נעמי
    13/05/2009

היי ריקי, תודה על ההתייחסות! אני קניתי לה חלב אורז ואנזה אותו השבוע. הבת שלי מאוד בררנית ולכן אני בספק שתסכים לאכול אותו. היא היתה אלרגית לחלבון חלב בינקות ולכן אני עדיין מניקה אותה. כיום האלרגיה היא במגע עם החלב. זו אלרגיה חלקית. האמת שהרופאים לא ממש מכירים זאת. אני מיואשת שילמתי 900 ש"ח לפגישת יעוץ ואני עדיין נותרתי ללא תשובות והסברים. אני מקווה שרופאי הפורום יאירו את עיניי. תודה על העצה אנסה לחפש את החלב אורז שהמלצת לי, כי אצמול מצאתי רק אורגני. תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תוותרי ...

ריקי
    15/05/2009

נעמי שלום! מה הילדה אוכלת? אם רק הנקה אז לא תיהיה לה ברירה באיזה שלב תיהיה חייבת לאכול עוד דברים אז אל תוותרי על החלב אורז מהר ותישתדלי להרגיל אותה כי זה אחלה תחליף (כמובן חלב אורז שמכיל ויטמינים תיבדקי על האריזה ) אני מכינה עם זה הכל...כל מתכון שמכיל חלב מוחלף בחלב אורז וזה ממש טעים וכשבא לה אני שמה לה בבוקר קרונפלקס עם חלב אורז ומכינה לה גם שוקו וזה יוצא טעים. תערבבי טוב לפני (אם ערבבת מספיק זה יראה לבן אפור כזה אם לא אז זה יהיה כמו מים) , אפשר להגיש את זה קר חם ובטמפרטורת החדר תראי מה היא מעדיפה.
    משהו חשוב שהבנתי ממאמר: ככל שהילדה תחשף לחלב כך התגובות יהיו יותר חמורות מאחר שמחשיפה לחשיפה נוצרים יותר נוגדנים.
    נ.ב יש גם חלב שקדים, שבולת שועל ועוד כמה בבתי טבע אולי היא תואהב(שלי אהבה רק את האורז)

ריקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעמי

ד``ר בן רנר
    14/05/2009

זה פחות מסןבך ממה שזה נראה.סביר שהייתה רגישות לחלב גם בבדיקה הראשונה .ייתכן והתגר בוצע עם כמות קטנה מדי של חלב וייתכן וסף הרגישות היה גבוה.היום סף הרגישות ירד וקבלת תגובה חיובית.אין לתת חלב בכל צורה שהיא למרות שיש כמויות שהילד מסוגל עדיין לעכל.המנעות תגרום לרגישות לחלוף ביתר קלות מאשר גירוי תמידי.ע"מ ללמוד יש אין סוף מאמרים וסקירות ברשת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו