אלרגיה לאיפור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לאיפור
    דנה
    24/08/2007

שךום אני משתמשת בקרם לחות ובאיפור כ 5 שנים ולא מחליפה אותו וזה לא גרם לי לפצעונים- אך שנה אחרונה התחילו לי להופיע פצעונים בפנים ורופא עור אומר שזה לא פצעוני אקנה אלא כנראה בגלל קוסמטיקה לא מתאימה האם יכול להיות תגובות כאלו לאיפור שלא מחליפים? האם פתאום יכולה להיות תגובה כזאת אני רוצה רק לציין שזה פצעונים קטנטנים שמופיעים בעיקר אם אני הולכת לרחוב ובאה הבייתה מסירה איפור ויש לי פצעונים פתאום כמו אלרגייה הם נראים מה לעשות במקרה כזה? האם קרם לחות עם שמן רוז היפ יכול לעודד את פצעונים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לאיפור

הוספת תגובה

• אלרגיה לאיפור

ד``ר ולרי טפליצקי
    24/08/2007

שלום רב,
    אלרגיה לאיפור מאוד שכיחה במיוחד למרכיבים מסוימים למשל בושם וחומרים משמרים. זה שפצעים מופיעים אחרי יציאה לרחוב מצביע על תגובה אלרגית למרכיב של איפור בחשיפה לקרני השמש בלבד. במקרה כזה ללא חשיפה לשמש לא תהיה תגובה אלרגית.
    אם את משתמשת ביותר ממוצר אחד כדאי להפסיק להשתמש בכולם ולחדש אחד אחד וכך לגלות המוצר ה"אשם".
    ניתן לבצע PATCH TEST לאיבחון חומר הגורם לרגישות.
    חשוב לדעת שפריחה אלרגית בד"כ מגרדת. אם אין גרד כנרא לא מדובר באלרגיה.
    בברכה
    ד"ר טפליצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו