נזלת אלרגית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזלת אלרגית
    עידן
    06/11/2009

שלום רב
    אני בן 21, סובל מנזלת אלרגית הנובעת מאלרגיה לקרדית אבק הבית, פריחת הדשאים ועוד צמח כלשהו כבר כמה שנים(הדבר נבדק במבחן האלרגיה הרגיל אצל אחג האלרגולוגים)
    לפני כשלוש שנים הייתי אצל האלרגולוג שאבחן זאת, והוא רשם לי טיפול תרופתי מסוים. לאחר זמן מה עם הטיפול נעלמה הנזלת אך כשהפסקתי את הטיפול האלרגיה חזרה. חזרתי לרופא והוא אמר שהברירה היחידה היא טיפול הזריקות שצריך לעשות באופן קבוע ואסור לפספס אפילו זריקה אחת, למען האפקטיביות. בזמנו סירבתי לטיפול זה שכן לא יכולתי להתחייב ללוח הזמנים אותו הציעה המרפאה(המרפאה פתוחה פעמיים בשבוע בשעות הצהריים ואילו אני עובד ולומד במקביל)

לכן, מספר שאלות יש לי:
    (1) האם יש כיום טיפול מחליף לטיפול הזריקות? טיפול תרופתי כלשהו?
    (2) האם יש אפשרות שהזריקות ינתנו במרפאה אחרת של קופ"ח שנמצאת ביישוב קטן בו אני גר ולפיכך יותר נגיש?
    (3)במידה ואכן יש טיפול תרופתי כלשהו, האם רופא המשפחה יכול לרשום לי אותו או שעליי לקבוע תור נוסף לאלרגולוג, שעלול לקחת זמן(באיזור בו אני גר יש רק אלרגולוג אחד והמון אנשים הסובלים מאלרגיה, כנראה)

כל תשובה שהיא תעזור

בתודה מראש,
    עידן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נזלת אלרגית

הוספת תגובה

• עידן

ד``ר בן רנר
    07/11/2009

הטיפול התרופתי עוזר כל עוד הוא נלקח .פועל יוצא שיש לקבל טיפול כל הזמן.החיסונים באים לפטור תופעה זו ע"י חיסון הגוף בפני הרגישות הספציפית .היעילות כ70% ויותר.הטיפול ניתן רק במרפאות האלרגיה עם כל הקושי בדבר.שמעתי שיש רופאים בודדים שמאפשרים לקבל את הטיפול בקהילה בהשגחת הרופא לפנים משורת הדין אך שיטה זו לא מקובלת ייותר. אין מניעה לפספס זריקה מדי פעם ואתה ממשיך לנהל את חייך כרגיל.במקרים של פיספוסי זריקות החיסו ן נמשך יותר זמן.בסופו של תהליך תעבור לזריקות חד חודשיות ויהיה הרבה יותר קל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לאלרגיה

דורית
    12/11/2009

הי עידן,

אני מקבלת חיסון פעם בשבוע מזה שנים דרך קופ"ח כללית. באופן עקרוני אתה אמור לקבל רק את הזריקה הראשונה מכל בקבוקון במרפאת האלרגיה על מנת לוודא שאין תגובה חריגה. לאחר מכן אתה לוקח את הבקבוק איתך ואין כל מניעה שתקבל את החיסון ע"י אחות במרפאה שלך או אפילו לבד (חבר שלי מזריק לי- אמא שלו היא אחות והיא לימדה אותו) כך שלמעשה אתה צריך להגיע למרפאה רק פעם בחודשיים-שלושה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו