שאלה בנוגע לרגישות לפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לרגישות לפול
    עמנואל
    20/12/2009

שלום,

אני בן 20, חצי סורי מצד האבא, ורבע פולני-רבע טורקי מצד האמא.

עד כמה שאני זוכר אף פעם לא אכלתי פול (פשוט כי זה לא נראה לי טעים), אבל היום עם החומוס שאכלתי יצאתי שטעמתי טיפ-טיפה פול מבושל כזה שנראה קצת כמו שעועית (אתם בטח יודעים איזה פול זה, מימי כזה ששמים על החומוס בחומוסיות).

האם יש לי ממה לדאוג? אף פעם לא עשיתי בדיקה כדי לבדוק אם אני רגיש לפול, אבל אף אחד במשפחה שלי, משני הצדדים, לא רגיש. יש לי אפילו בני דודים עיראקים שאוכלים כולם פול.

אשמח לתשובה, אני קצת מודאג...

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לרגישות לפול

הוספת תגובה

• גבריאל

ד``ר בן רנר
    20/12/2009

אתה יכול להמשיך ולאכול כאוות נפשך.ענין הפול קשור לחוסר באנזים הנקרא G6PD הקשור למערכת החימצון בגוף.אנשים עם חוסר באנזים עלולים לפתח רגישות במגע עם צמח הפול.החוסר נפוץ במדינות המזרח התיכון ועירק.הבדיקה לחוסר באנזים מבוצעת לכל הילודים בארץ כבדיקת שגרה ביום הראשון ללידה.אם היה לך חסר היית יודע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר!

עמנואל
    20/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו