אלרגיה לקור?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לקור?
    לירן
    09/01/2010

שלום רב, אני בת 35, בריאה.אני מתגוררת כעת בקנדה/טורונטו.מאז ומתמיד היו לי דלקות גרון בעיקר בעונות מעבר ובחורף .כששתיתי משקה קר, שאפתי אוויר קר מהפה וכו' ישר התפתחה לי דלקת חריפה בגרון שטופלה באנטיביוטיקה ועברה.כעת, המעלות כאן מתחת לאפס ונוצר מצב בו כבר חודש וחצי שאני לא יכולה לצאת החוצה כיוון שישר מתנפחות לי הבלוטות, אני מרגישה שאני נחנקת ושכואב וקשה לי לבלוע.אני כמובן יוצאת החוצה מוגנת מהקור בצעיפים, מגן קור מיוחד לצוואר וכו' אבל זה לא עוזר.אני מטופלת כבר חודש וחצי עם אנטיביוטיקה וחשוב לציין שגם עם אנטיביוטיקה אם אני יוצאת החוצה ישר הבלוטות מתנפחות לי. אני נעזרת גם במשאף מיוחד כדי להוריד את הנפיחות ואוכל לנשום בקלות יותר.זה יוצר מצב בלתי אפשרי בו אני כלואה בביתי שלי. מעולם לא עשיתי טסטים לאלרגיה לקור. מעולם לא סבלתי מאלרגיה כלשהי.אין לי אסטמה ו-או בעיות נשימה.מה עליי לעשות כדי לטפל בבעייה זו והאם ניתן להעלים לגמרי תופעה זו או שעליי לחיות עם זה? בבי"ח בדקו ואמרו שהשקדים שלי לא מוגדלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לקור?

הוספת תגובה

• תמארי

ד``ר בן רנר
    10/01/2010

שלום.
    הרגישות לקור מתבטאת בתפרחות בעור או בכחלון עורי ביחוד בקצות האצבעות והגפיים.נפיחות בלוע לא מתוארת .ניתן לבדוק בדם חלבונים השוקעים בקור וגורמים לתחלואה.החלבונים נקראים קריאוגלובולינים וכל מעבדה אימונולוגית מסוגלת לבצע את הבדיקה.כמו כן קימים נוגדנים הפעילים בקור.אציע שתפני למומחה באימונולוגיה קלינית ואלרגיה שיבצע ברור בכיוון זה.
    חורף נעים.אצלנו עדיין קיץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו