מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תגובה אלרגית לאריוסישראל לביא06/03/2010
שלום רב,
אני סובל מאלרגיה קלה יחסית שהחמירה עם השנים אבל בחודשיים האחרונים חלה התמתנות במצבי. הרגישות שלי היא לשני מיני דגנים, פריחת ברוש וזית, שערות חתולים, אבל בעיקר לקרדית הבית, והיא מתבטאת בעיקר בגודש באף. (אף סתום אבל לא נוזל.)
פרט להומיאופתיה טופלתי בעבר בכול שיטה שידעתי על קיומה: כדורים, (כגון אריוס וקלרינז.) תרסיסים לאף, (נאזוקורט, רינולאסט וכד'.) כשאלו לא עזרו פניתי לדיקור סיני, ואף לרפואת אליל שנקראת שיטת naet (נדמה לי שזה שמה.) לבסוף פניתי למרפאת אלרגיה בה טופלתי במשך שנה באמצעות זריקות חיסון. מאחר שהזריקות לא עזרו לי, וגרוע מכך, בכול פעם שהעלו את המינון, פיתחתי תגובות קשות, ויתרתי על התענוג והחלטתי לצמצם את מגבלות הסבל שלי לתופעות של האלרגיה עצמה.
לפני כחודשיים נשברתי שוב וביקשתי את עזרתה של רופאת המשפחה. היא הציעה לי טיפול משולב של קלרינז, ( כדור אחד בבוקר ואחד בערב.) רינולאסט ונזוקורט למשך חודש ימים שלאחריו הייתי אמור לשוב אליה לבחינת התוצאות.
להפתעתי לאחר כשבוע הרגשתי הקלה משמעותית. לאחר שבוע נוסף החלטתי להיגמל מהכדורים ומהתרסיסים ושוב הפתעה - לא חלה הרעה במצבי. כלומר, המצב התייצב ושוב יכולתי לנשום בסבירות, כשלפחות נחיר אחד פתוח.
ואחרי הקדמה ארוכה, לבעיה - לאחר שהפסקתי לקחת את הכדורים והתרסיסים, פעמיים, בשתי הזדמנויות שונות, כשהרגשתי גודש באף לקחתי כדור אריוס. לאחר מספר שעות לא רב (כשלוש שעות.) הרגשתי שאני מפתח תגובה אלרגית (אותה הכרתי כשטופלתי במרפאת אלרגיה.) שמתבטאת בלחץ בראש, גל חום וסומק בפנים, ותחושה שאני עומד להתעלף. המדאיג הוא ששני המקרים אירעו תוך כדי נהיגה.
בדקתי בעלון לצרכן ולא מצאתי שתופעות הלוואי המוכרות לאריוס כוללות את התופעות הללו. אציין כי בעת הטיפול במרפאת אלרגיה נהגתי לקחת כדור אריוס כשעה לפני החיסון על פי הוראות הרופא המטפל.
בכול מקרה, מיד עם קרות התופעות פניתי לקופת חולים ושם עברתי בדיקות לחץ דם ואק"ג בלא ממצאים קליניים.
אשמח לשמוע מה דעת הרופאים המומחים.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאריוס
ד``ר ולרי טפליצקי08/03/2010שלום ישראל,
אל תיקח אריוס, אם הוא עושה לך לא טוב,
לפי התאור שלך זאת לא אלרגיה לאריוס, אלא סוג של רגישות.
תפנה לקליניקה שלנו להתאמת טיפול של נזלת אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. אפנה אליכם.
ישראל לביא08/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)