מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגלייה לניקל מלחי ניקל ושרףאתי13/03/2010
היי,
שבוע שעבר עשיתי בדיקת אלרגיה במדבקות והתגלה שאני אלרגית לניקל מלחי ניקל ושרף.
מאז הבדיקה אני לא שמה כלום על הפנים (אני צריכה חודש לתת לפנים לנוח ולהתנקות)
אני כבר לא עייפה בכלל,העיניים לא דביקות לא נפוחות כשהיו,האודם מתחיל להתמעט,העיניים לא מגרדות. ואין את העיגולים הקטנים והצהובים מסביב לעפעפיים העליונות והתחתונות.
(איזו הקלה,ממש כיף לקום בבוקר בקלות,בלי לחשוב על לישון ובלי עיניים כבדות ובכיף לא להירדם מול המסך בבית בעבודה באוטובוס....פשוט ככה. לא חשבתי על זה ופתאום שמתי לב שאני ערנית שאני לא צריכה 3 שעוניים מעוררים כי אני כבר מתעוררת לפניהם.... איזו השפעה עצומה יש לעיניים על כל ההתנהלות היום יומית!)
לאחר קריאה המידע שהרופא נתן לי ובאינטרנט גילתי שגם בתרד ובדג סלמון יש ניקל. אני צמחונית ודג סלמון היחיד שאני אוכלת כדי לא לקחת אומגה 3 (בבדיקות דם הכל תקין אצלי) ובאמת היו כמה פעמים שאכלתי 3-4 פעמים בשבוע דג והיו לי כאבי בטן מוזרים ותחושה שאני ממש לא יכולה לאכול כלום רק בא לי להקיא אבל לאחשבתי מעולם שזה בגלל זה. כנ"ל לגבי התרד במשך 3 שבועות אכלתי תרד כל יום בסלט בכמות יפה, בשבוע ה-3 היו לי 3 ימים כאבים בבטן ממש מוזרים זה קורה לי גם כשאני לפעמים לוקחת כף של רסק עגבניות ואוכלת. (יש לציין שנדיר שיש לי כאבי בטן - מעולם לא הייתי אלרגית לשום דבר - ומעולם לא הייתי רגישה לאוכל בשום מצב)
לא אמרו לי שאני רגישה לאכול אלא למגע של הניקל כשהוא במוצרי טיפוח וכד'. שעלי לעבור למוצרים טבעיים ולוודא את טיבם. יש לציין שלא שיתפתי את הרופא בעניין כאבי הבטן כיוון שרק לאחר חקירת הנושא ירדו לי האסימונים לגבי כל מי דברים שקרו לי כמו עגיל באוזן בחלק העיליון שגרם לדלקת ממש לנזול באופן קיצוני וכד'.
דרך אגב,במה יש שרף?
לא מוצאת שום מידע רלוונטי. יש לציין שאני משתמש כבר שנים במקדם הגנה של "סקין גארד" תמיד ידעתי שהוא לא מתאים לעור שלי אבל היחיד שאיכשהו מגן עליו מהשמש.
במשך השנים החלפתי 4 פעמים את המקדם הגנה וכבר שנה וחצי שעל הפנים אני שמה ל"לוראל" .
בימי הבדיקה זה הדבר היחיד שמרחתי על הגוף זה מקדם הגנה...מה שאומר שמוצרי טיפוח יש שרף! איך בודקים את זה?
צרפתי בקובץ את ההסברים שהרופא נתן לי.אין לי מושג איך להתנהל.
המון המון תודה על כל מידע איך להתנהל ומה לבדוק במוצרי טיפוח. האם יש אתרים מיוחדים...ללכת שוב לרופא לקבל מידע מפורט יותר? מבחינת האוכל? אני פשוט אוכל בכמויות של 2-3 בשבוע ואלי רק 2 בשבוע דג סלמון לתרד לא נראה לי שארצה להתקרב בקרוב. עגבניות אני מאוד אוהבת .הרסק עגבניות מעולה לי כיוון שככה אני מגנה על העור שסובל מפגמנטציה - אני בקושי משתזפת בהליכה בשמש מאז שאני מרבה לקחת כף רסק עגבניות. יכול להיות שבאמת בכמויות גדולות אני צריכה להזהר מבחינת האוכל? אני צמחונית אני לא יכולה להגביל את עצמי כ"כ."
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאן מצור ההסבר על הניקל! תודה!!!!
אתי13/03/2010המון תודות על כל עזרה שתהיה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגלייה לניקל מלחי ניקל ושרף
ד``ר ולרי טפליצקי14/03/2010אלרגיה לשרף ככל הנראה אינה קשורה למצבך כעת.
תסירי מגוף כל המתכות.
אין צורך להימנע משום מזון למרות כל מה שכתוב בדף ההסבר שקיבלת לגי רגישות לניקל.
לגבי רגישות לקוסמטיקה: ככל הנראה את לא אלרגית, אך במקרה של ספק ניתן לבצע טסט מדבקות נוסף לקוסמטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אתי15/03/2010כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב,
הטסט שעשו לו הוא עבור מוצרי קוסמטיקה ואני בהחלט רגשה אליהם
מאז שאני לא משתמש בשום תכשיר לפנים העיניים כבר לא שורפות כואבות מגרדות
דומעות אין לי את העיגולים הלבניםצהובים סביב העפעפיים ואני כבר לא עייפה כמו קודם
הן פחות נפוחות ומעט פחות אדמות.
נהייתה לי ממש פריחה במקום שבו הייתה המדבקה וגירודים וכו'.....
בכל מקרה הייתי מאוד רוצה לקבל מידע עבור מוצרי קוסמטיקה שהן בטוחים וללא ניקל ושרף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחת לציין שאין עליי תכשיטים בדר"כ
אתי15/03/2010זה די נדיר. אני יודעת מה מתאים לי אז אני עונדת במקרים מיוחדים.
בקיץ למשל אין עליי אפילו עגיל צמוד לאוזן - ל א אוהבת לשים שום דבר כשחם לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לקוסמטיקה
ד``ר ולרי טפליצקי16/03/2010אלרגיה לשרף ככל הנראה אינה קשורה למצבך כעת.
במקרה של חשד גבוה לאלרגיה לקוסמטיקה ניתן לבצע טסט מדבקות נוסף, מורחב, לקוסמטיקה.
מבחינת בטיחות האלרגית רצוי להשתמש במוצרי קוסמטיקה גרמניים בגלל התקן המחמיר שלהם בנוגע למרכיבים אלרגניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודההההההההה!!!
אתי16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)