נוגדנים באורטיקריה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוגדנים באורטיקריה
    שולי
    28/10/2007

שלום!
    לפני כחודשיים התחילה לי אורטיקריה אשר מתבטאת בעיקר בדרמוגרפיזם, ומידי פעם פריחות ספונטניות וגרד אשר פוחתות משמעותית כל עוד אני לוקחת טלפסט, שזה כל יום בשבועיים-שלושה האחרונים.

עשיתי בדיקות דם-
    IgE TOTAL- 684
    U/ml 1.75 class 2 Mo House Dust - Greer
    IU/ml 1.52 Class 2 Mo Cat Epithelium
    U/ml 0.11 Class 0 v Dog Epithelium
    U/ml 0.87 Class 2 mo Animal Panel

שאר הדברים שנבדקו יצאו שליליים.
    ראיתי סקאלה לפיה מעל 0.7 בנוגדנים ספציפיים זה אומר שיש אלרגיה ברמה בינונית.
    ויש לי בבית חתולה וגם אבק (מן הסתם), אבל אין לי בכלל תסמינים של התעטשויות, נזלת, אסטמה וכד'.

השאלות שלי הן:
    האם הנוגדנים לאבק וחתול שהם ברמה בינונית מסבירים את רמת הנוגדנים הכללית שהיא פי 7 מהנורמה (לפי הסקאלה של קופ"ח)?
    האם זו יכולה להיות הסיבה לאלרגיה?
    האם ניתן לטפל בזה בחיסונים או תרופות ולהשאיר את החתולה בבית?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוגדנים באורטיקריה

הוספת תגובה

• נוגדנים באורטיקריה

ד``ר ולרי טפליצקי
    28/10/2007

שלום רב,
    כאן האבחנה לא ברורה.
    אורטיקריה מד"כ לא קשורה לרמת IGE גבוה ולאלרגנים של אבק ובעלי חיים.
    מאוד יכול להיות שמדובר לא באורטיקריה אלא באטופיק דרמטיטיס כלומר אלרגיה לפרוות חתול וקרדית אבק בית אשר מלווה בד"כ ברמת IGE גבוה.
    בנתיים יש לך פתרון קל על ידי תרופות אנטיהיסטמיניות. אבל בהמשך המצב יכול להשתנות עם החמרה של הפריחה והופעת נזלת אלרגית ואסטמה. זה ידרוש לשקול בכובד ראש נחיצות של חתול בבית או טיפול חיסוני.
    בינתיים תטפלי טוב באבק בבית כפי שתואר בתשובות קודמות בפורום. ותרחיקי את החתול ממיטתך וחדרך.

ד"ר ולרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו