בדיקת ראסט לעומת טסטים עוריים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת ראסט לעומת טסטים עוריים
    כנרת
    20/08/2010

שלום רב,
    בני בן שנה ו-10 חודשיים עבר בדיקת ראסט שתוצאתה הייתה קטן מ-0.1 (FP7M Food Panel 7 <0.10). בעקבות התוצאה נשלחנו לבצע בדיקה חוזרת של טסטים עוריים ובמקביל לחשוף אותו לחלב (מבחני תיגר) בבי"ח. בטסטים העוריים נראתה אדמומיות באזור של ה-M ובביקורת יצא שתוצאה אחת במקביל, קיבל בני 5CC של חלב במזרק ולא הופיעה בעקבותיו שום תופעה שלילית. חשוב לי לציין, כי בפעם הראשונה שבני נחשף לחלב (בגיל חצי שנה) הוא פיתח אדמומיות בפנים ובצוואר ובפעם השנייה הופיעו גם הקאות. הרופא בבי"ח התלבט לגביו, האם להמשיך את מבחני התיגר ולראות האם תופיעה האלרגיה או להמתין חצי שנה ולראות אז את תוצאות הטסטים העוריים. לבסוף הוחלט להמתין חצי שנה.
    אני לא שלמה עם ההחלטה, ביייחוד לאור העובדה שבני כבר נחשף פעמיים בגן, (לגלידה חלבית ואף לגבינה) ולא הופיעו שום תופעות לוואי. אשמח לקבל חוות דעת מקצועית נוספת ! והאם נכון יהיה לבקש מהרופא לנסות לחשוף אותו עכשיו תחת השגחה רפואית ולא להמתין חצי שנה נוספת?
    מודה לכם מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיטל

ד``ר בן רנר
    22/08/2010

שלום מיטל
    לפי הבדיקות לא קיימת רגישות לחלב ולכן התגר שלילי.אני לא מייעץ לך לבקש בדיקות מהרופא כי הוא אמון על הטיפול .במידה ויש לך ספקות גשי למרפאה אחרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו