מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעת מה לעשות?לודה02/10/2010
שלום
ביתי בת 4.5 חודשים עד כה ניזונה מחלב אם בלבד, לפני כ 3 שבועות חזרתי לעבודה ואני שואבת לה אך עם הזמן החלב פוחת, ובנוסף אני צריכה לנסוע לחול ל4 ימים ואז לא יהיה לה חלב אם ולכן החלטתי להוסיף לה תמ"ל מטרנה, במשך 4 ימים היא קיבלה כל יום מנה אחת ושאר הארוחות היו חלב אם. מאז שהתחלתי לתת לה את התמ"ל היא החלה לפלוט קצת יותר מהרגיל (לא הקיאה) והפליטות היו נוזליות ולא במרקם של קוטג'. לאחר התיעצות עם רופאת הילדים הילדים היא ביקשה שלא אתן לה תמ"ל 4 ימים ומה שקרה שהילדה המשיכה לפלוט קצת פחות אך עדיין פלטה נגיד במקום 4 פעמיים אז פעמיים ועדיין במרקם נוזלי אבל זה ממש קבוע אחרי ארוחה אחת היא יכלה לפלוט 3 פעמים במרקמים שונים וארוחת אחת יכלה לא לפלוט כלל. הרופא קבעה כי הילדה אלרגית לחלב ואמרה לי לשלב לה מוצקים יחד עם הארוחות של חלב אם וזה יספיק לילדה וישלים לה את החסר ועם לא יילך עם מוצקים אז לתת לה נוטרה-מיגן ועם מתחילים עם זה לא ניתן להפסיק עד גיל 8 חודשים לפחות. התחלתי עם המוצקים (הירקות)אתמול והילדה ממש לא התלהבה מזה ועשתה סימן של להקיאה ולכן זה ממש לא יכול להחליף לי ארוחה.
מה לעשות? האם הילדה שלי אלרגית לחלב רק בגלל קצת יותר פליטות וצריך להתחיל לה את הנוטרה-מיגן?
לא ניתן לנסות לה סוג תמ"ל אחר ולראות האם התגובה טובה יותר מאשר למטרנה?
האם אין בדיקה וודעית שבקבע ב 100%האם אלרגית לחלב או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות
ד``ר ולרי טפליצקי04/10/2010שלום לודה,
מעט פליטות זה עוד לא אלרגיה לחלב, ילדים אלרגיים מקאים ממש.
מצד שני הרופא שלך חושבת שזה אלרגיה.
כדאי לפנות לאלרגולוג לצורך ביצוע טסטים אלרגיים לחלב פרה ולקבוע עם דרגה גבוה של וודאות קיום של אלרגיה או לשלול. גם בגיל הזה ניתן לבצע טסטים אלרגיים.
אפשר לנסות ולתת לה סוג אחרי של תמ"ל או להמשך מטרנה אבל רק באישור של רופא ילדים או אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)