לא יודעת מה לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת מה לעשות?
    לודה
    02/10/2010

שלום
    ביתי בת 4.5 חודשים עד כה ניזונה מחלב אם בלבד, לפני כ 3 שבועות חזרתי לעבודה ואני שואבת לה אך עם הזמן החלב פוחת, ובנוסף אני צריכה לנסוע לחול ל4 ימים ואז לא יהיה לה חלב אם ולכן החלטתי להוסיף לה תמ"ל מטרנה, במשך 4 ימים היא קיבלה כל יום מנה אחת ושאר הארוחות היו חלב אם. מאז שהתחלתי לתת לה את התמ"ל היא החלה לפלוט קצת יותר מהרגיל (לא הקיאה) והפליטות היו נוזליות ולא במרקם של קוטג'. לאחר התיעצות עם רופאת הילדים הילדים היא ביקשה שלא אתן לה תמ"ל 4 ימים ומה שקרה שהילדה המשיכה לפלוט קצת פחות אך עדיין פלטה נגיד במקום 4 פעמיים אז פעמיים ועדיין במרקם נוזלי אבל זה ממש קבוע אחרי ארוחה אחת היא יכלה לפלוט 3 פעמים במרקמים שונים וארוחת אחת יכלה לא לפלוט כלל. הרופא קבעה כי הילדה אלרגית לחלב ואמרה לי לשלב לה מוצקים יחד עם הארוחות של חלב אם וזה יספיק לילדה וישלים לה את החסר ועם לא יילך עם מוצקים אז לתת לה נוטרה-מיגן ועם מתחילים עם זה לא ניתן להפסיק עד גיל 8 חודשים לפחות. התחלתי עם המוצקים (הירקות)אתמול והילדה ממש לא התלהבה מזה ועשתה סימן של להקיאה ולכן זה ממש לא יכול להחליף לי ארוחה.
    מה לעשות? האם הילדה שלי אלרגית לחלב רק בגלל קצת יותר פליטות וצריך להתחיל לה את הנוטרה-מיגן?
    לא ניתן לנסות לה סוג תמ"ל אחר ולראות האם התגובה טובה יותר מאשר למטרנה?
    האם אין בדיקה וודעית שבקבע ב 100%האם אלרגית לחלב או לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות?

הוספת תגובה

• פליטות

ד``ר ולרי טפליצקי
    04/10/2010

שלום לודה,
    מעט פליטות זה עוד לא אלרגיה לחלב, ילדים אלרגיים מקאים ממש.
    מצד שני הרופא שלך חושבת שזה אלרגיה.
    כדאי לפנות לאלרגולוג לצורך ביצוע טסטים אלרגיים לחלב פרה ולקבוע עם דרגה גבוה של וודאות קיום של אלרגיה או לשלול. גם בגיל הזה ניתן לבצע טסטים אלרגיים.
    אפשר לנסות ולתת לה סוג אחרי של תמ"ל או להמשך מטרנה אבל רק באישור של רופא ילדים או אלרגולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו