מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי מנות של כדורי אלרגיהדורי03/10/2010
יש לי אלרגיה כבר כ8 חודשים.
עד אז לא היה לי שום נפיחות ושום כלום. מאז יש לי כל כמה ימים התנפחות באצבעות ידיים בעיקר, אבל קרה גם הרבה בכפות הרגליים וכפות הידיים - וכמה פעמים אפילו בשפתיים.
הרופאים עשו טסטים לאלרגיה ולא מצאו כלום ורופאה מומחית לאלרגיה אמרה לי שזה סתם אלרגיה וכמו שהיא באה - ככה היא תלך (לי זה נשמע שקר.. מה דעתכם המקצועית?)
בכל מקרה אמרו לי לקחת כדור כל פעם שזה קורה. בהתחלה לקחתי לורסטדין/אלרגיקס ועכשיו זה כבר לא משפיע אז עברתי לאריוס, ולרוב הוא מטפל בזה.
השאלה שלי היא אם לקחתי כדור אלרגיקס וראיתי שהוא לא משפיע - מותר לקחת עוד אחד אחריו (למשל שעה - שעתיים אחרי? לרוב זה משפיע אצלי תוך חצי שעה או בכלל לא) או שאפשר לקחת אריוס אחרי כמה זמן?
מה החוקים לגבי שילוב תרופות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מנות של כדורי אלרגיה
ד``ר ולרי טפליצקי04/10/2010שלום דורי,
מותר לעשות שילובים של תרופות נגד אלרגיה.
כאשר יש פריחה אלרגית חזקה מותר לקחת אריוס פעם ביום וזירגי פעם ביום.
מותר גם לקחת אהיטון עד 3 פעמים ביום. לפעמים עוד לוקחים פרדניזון.
לתת לך מידה מדוייק לגבי שילוב של התרופות ניתן רק ביעוץ ישיר ולא דרך האינטרנט.
צריך להתאים טיפול למטופל ולהתחשב בתופעות לוואי כמו ישנוניות יתר ויובש בפה וטשטוש ראיה.
למשל עסור לנהוג ורכב ולהפעיל מכונות לאחר נטילת אהיסטון ותרופות אנטי אלרגיות נוספות, שגורמות לישנוניות יתר.
כאשר ההתקפים של נפיחות ופריחה הם שכיחים יש צורך בטיפול קבוע מונע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש טיפול מונע?
דורי05/10/2010כי אני דיברתי עם הרופא שלי והוא והרופאה המומחית ששלחו אותי אליה אמרו לי שאין מה לעשות חוץ מלקחת כדור, וזה קורה רק שוב ושוב.
והכדור אלרגיקס שפעל אצלי תמיד תוך חצי שעה, אני יודע שהוא חלש - אבל עדיין פעל עליי, כבר לא מתפקד ואני לא רוצה לקחת כדורים סתם ככה אם יש פיתרון אחר. חבל לפתח חסינות כזו סתם ככה.
יש טיפול מונע כלשהו?
ומה האיסוא על נהיגה? הוא חל גם על אלרגיקס ואריוס או רק על יותר חזקים?
כמה זמן אחרי הכדור אסור לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)