אוריטקריה לקור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוריטקריה לקור
    דנה
    31/10/2010

בתי בת 3

בחצי שנה האחרונה סבלה מפריחה שהייתה מחמירה בצורה משמעותית לקור.

נבדקה על ידי מומחה לאלרגיה ילדים שקבע כי מדובר באורטיקריה לקור.

ביצענו גם בדיקות מעבדה שונות שהוחלטו על ידו והכל היה תקין ( תירואיד, ס"ד , שקיעת דם, ANA , c3 c4 , בדיקות לצליאק,כימיה).

יש לי כמה שאלות:

1. הפריחה החמורה בעיקר מתרחשת כאשר היא נחשפת לרוח קרה, מים קרים , מזגן בחנויות ולעיתים גם בבית וכדומה. לרוב זה חולף תוך כשעתיים- שלוש.

אם זה עובר כל כך מהר , האם יש טעם בלקחת פניסטיל או תרופה דומה ?

2. האורטיקריה אצלה , אףפעם לא עושה רושם שמגרדת או מעצבנת אותה. מצד שני גם עקיצות יתושים שלפעמים יש לה, לא מציקות לה מאוד ולא ממש מגרדות .
    למה זה לא מציק לה ? ואם זה לא מציק אולי לא כדאי לתת פניסטיל?

4. שמתי לב שכשאני כן נותנת פניסטיל, זה לא רק מרגיע את הפריחה די מהר אלא זה גורם לשקט ממש ללא כל פריחה במשך כ24 שעות. האם זה הגיוני שמנה אחת תיתן תגובה כל כך חזקה?

5. כשאין החמרה ,עדיין יש לה נגעים כמעט מדי יום, ללא קשר לחשיפה ספציפית לקור , אך אז זה לרוב נגעים מעטים בידיים וברגליים שבאים והולכים במיקום שלהם כל כמה שעות.מה עליי לעשות במקרים האלו? האם זה חלק מהתופעה?

6. .שמתי לב שלעיתים בעת התפרצויות בכי חזקות ,מופיעה לה פריחה בפנים - אורטיקריה שחולפת תוך כשעה שעתיים אחרי שנרגעת . איך ניתן להסביר זאת?

קצת ארוך אבל אשמח לתשובה לכל השאלות ותודה מראש.

אלונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוריטקריה לקור

הוספת תגובה

• אוריטקריה לקור - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    31/10/2010

שלום אלונה,
    הפריחה מופיעה לא רק בקור, זאת אורטיקריה שקשורה לקור וגם אורטיקריה שללא קשר לקור.
    היא יכולה להופיע בכל מקום בגוף, בתדירות ודרגת קושי משתנה באופן אינדיווידואלי.
    במקרה וזה מפריע לילדה כדאי לתת טיפול עם פניסטיל או סירופ אריוס או היסטזין או לורטרים.
    הטיפול אינו מזיק ונראה שפניסטיל מאוד יעיל במקרה שלכם, ניתן לתת קבוע למשך מספר חודשים ללא תופעות לוואי.
    האורטיקריה נמשכת בד"כ מספר חודשים - עד שנה וחולפת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך -אורטיקריה בעיקר לקור

דנה
    01/11/2010

כמו כולנו עשיתי קצת שיטוטים באינטרנט וגיליתי שיש מחלה ,אומנם מאוד נדירה שנקראית :

מקל וולס סינדרום שבאה לידי ביטוי בעיקר בפריחות אורטיקריה לא מגרדות וחום נמוך.

1. אני צריכה לחשוש מכך?

2. חשוב לי לציין שאין סיפור משפחתי דומה אצלינו במשפחה ואצלינו הפריחה החלה בגיל שנתיים וחצי, אולי שנתיים. זה יכול להסיר את החשש שלי.?

3. קראתי שאורטיקריות כרוניות כולל גם לקור יכולות להמשך גם שנים, למה ציינת דווקא תקופה של חצי שנה עד שנה?

4. האם טיפול בהיסטזין או פניסטיל לתקופה ממושכת יכולה לפגוע ביעילות הטיפול והתרופה אחרי תקופה ממושכת?

5. ולמה בעצם לטפל, במיוחד שהילדה לא מפריע לה ולא מגרדת?

שוב, המון תודה על היחס והתשובות.

אלונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם על תשובה לשאלה האחרונה שלי

דנה
    03/11/2010

השאלה האחרונה - שאלת המשך לא נענתה.

אודה לך אם תוכל להשיב לי עליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם על תשובה לשאלה האחרונה שלי - תגובה

ד``ר בן רנר
    06/11/2010

שלום אלונה
    אורטיקריה לקור בלבד נפוצה.היא מופיעה רק בחשיפה לקור ומאבחנת באמצעות מבחן תגר (מבחן קוביית קרח).אני בספק אם זו האבחנה של בתך.במידה וזה לא מציק ל ה אין מקום לטפל .אני לא יודע מי ואיך נעשתה ה אבחנה אך רצוי לבדוק מחדש.קימות שתי צורות של המחלה אחת מולדת ונדירה ביותר והשניה נרכשת ושכיחה .הטיפול שהיה במגז אוויר חמים.ובימים האחרונים היה מאד מאד חם. אז ....בדקי מחדש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

דנה
    07/11/2010

ד"ר נכבד

רשמת לי שאתה לא בטוח אם מדובר באורטיקריה לקור. עמיתך רשם שמדובר ככל הראה ( מתיאורי) מאורטיקריה משולבת לקור ושלא לקור.

לביתי החמרות ברורות של האורטיקריה בקור :

1. מה עוד יכול להיות מבחינת האבחנה ?

2. רשמתי לי שלמחלה ישצורה מולדת ונדירה וצורה שכיחה ונרכשת. למה כוונתך?

האם התכוונת שהצורה השכיחה היא האורטיקריה לקור ה"רגילה" או שהסינדרום שמצאתי באינטרנט ( מקל וולס) יכול להופיע אף בצורה נרכשת ואז הוא שכיח?

3. מתי בעצם אורטיקריות לקור או אורטיקריות כרוניות עוברות בילדים? בערך שנה או יותר מכך?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - תגובה

ד``ר בן רנר
    10/11/2010

אלונה שלום
    אעשה לך סדר בבלגן.
    אורטיקריה כרונית היא תופעה עורית כרונית של פריחה וגרד ללא סיבה ידועה שאינה גורמת לדבר להוציא אי נוחות. אין לה קשר לקור
    אורטיקריה לקור היא אורטיקריה בעלת מהלך כרוני הנגרמת רק ע"י חשיפה לקור. היא נקראת בשפה המקצועית אורטיקריה פיזיקלית כלומר הסיבה היא גורם פיזיקלי ידוע ומוכח.
    קימות שתי צורות אחת גנטית נדירה מאד ואחת שכיחה .הראשונה לא חולפת והשניה כן. הטיפול מניעת חשיפה לקור.פניסטיל לא יעזור.
    אינני יודע מי עשה את האבחנה ואת יכולה לפנות אליו מחדש.אם את רוצה את המלצתי בפתיח לבלוג יש את הכתובת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו