מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף אלרגיהשמוליק07/11/2010
שלום ד"ר.
אני בן 23.
הייתי אצל רפוא אלרגיה והתוצאות הראו שאני אלרגי להמון סוגי פריחות ועצים למיניהם, חתול וקרדית אבק הבית.
בתקופת אפריל-מאי (בתקופת הפריחות) אני מרגיש זאת באופן יוצא דופן ולכן קיבלתי תרופה לקחת דרך האף (פליקסונז).
הבעיה שלי היא כזאתי-
פעם בכמה זמן (כמה פעמים בשנה), לא בהכרח בתקופת הפריחה באביב, אני מקבל איזהשהו התקף אלרגיה:
תחילה אני מתעטש המון, ואחר כך במשך יומיים (!!!) הנחיר השמאלי שלי מגורה וכל פעם שאני שואף אוויר דרך הנחיר מתעורר גירוי עז, ואני חייב לקנח את האף.
בפעמיים האחרונות שהמקרה קרה לא הייתי על התרופה פליקסונז מכיוון שהתקופה הייתה ספטמבר ונובמבר.
כמה שעות אחרי תחילת ההתקף הלכתי לבית מרקחת וקניתי תרופת מדף בשם "אלרגי'X".
לצערי התרופה לא עזרה ובמשך יומיים סבלתי מהגירוי בנחיר.
תוכל בבקשה להגיד לי למה התרופה לא עזרה?
מה אפשר לעשות כדי למנוע התקפים כאלה?
אם אי אפשר למנוע - מה ניתן לעשות במצב של התקף אם תרופת אלרגי'X לא עוזרת? אולי קיימת תרופה אחרת למצבים כאלה?
אשמח לכמה שיותר פירוט.
תודה רבה לך ד"ר
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אלרגיה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי08/11/2010שלום שמוליק,
להתקף חריף של אלרגיה אפית מתאים יותר נוסידקס עד 4 פעמים ביום או סינופד עד 3 פעמים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתקשה להבין את התשובה...
שמוליק08/11/2010היי ד"ר,
קשה לי להבין למה צריך לקחת תרופה נגד צינון ונזלת להתקף אלרגיה.
האם הפתרון לא צריך להיות תרופה כלשהי נגד אלרגיה?
הפתרון שאתה מציע זה כמו להגיד שבהתקף אסטמה צריך לקחת בודיקורט (טיפול מונע) במקום משאף/אינהלציה?
תקן אותי אם אני טועה...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתקשה להבין את התשובה... - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי09/11/2010זה כמו באסתמה לוקחים ונטולין כדי להפסיק התקף של קוצר נשימה אסטמטי ולוקחים בודיקורט בשביל לטפל באסתמה ולמנוע התקפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכים איתך
שמוליק11/11/2010אני מסכים איתך אבל אני כאן מדמה את הנוסידקס לבודיקורט
מה בדיוק אני צריך שידמה את הונטולין ?
רופא אחר אמר שיש משהו יותר חזק מ"אלרג'יX", כי כנראה שזה לא משפיע.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקיון הסביבה הביתית - ח.שינה
ניב10/11/2010הי,
חשוב מאוד לשמור על הסביבה הביתית כדי לצמצם מגע עם אלרגניים (בעיקר ח. שינה).
למשל לצמצם שימוש בריפודים, שטיחים ולונות וכו' ולנקות הרבה
ישנם מגוון סוגים של שואבים המתכנים "אנטי אלרגניים" חשוב לבדוק שיש לכל הפחות מסנן "הפה" (מסנן מיקרוני דק שלוכד את קרדית האבק ומונע ממנה להתשחרר שוב לחלל הבית), יש שואב מתוצרת רייקופ Raycop (גוגל) עם נורת UVC שגם הורגת את הקרדית, ניסיתי את זה במיטה של הבת שלי (2.5) והשיפור היה בהחלט מורגש (באותו שבוע היא קמה 4-5 פעמים בלילה מהתקפות שיעול, לעומת פעם אחת לאחר השימוש).
בהצלחה ורפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)