אלרגיה לבננה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לבננה
    שרון
    10/11/2010

בני בן 7 חודשים. בגיל חודשיים לערך אובחן כרגיש לחלבון חלב שכן הקיא תמ"ל חלבי בכל פעם שקיבל. מאז ניזון מנוטרמיגן.
    בגיל חצי שנה נתתי לי לטעום קישוא (חשיפה ראשונה למיטב זכרוני) ומייד אח"כ הקיא שלושה ימים. במקרה זה נטען כי ההקאות נגרמו מוירוס.
    לאחרונה התחלתי לתת לו בננה . כעבור מספר פעמים של חשיפה לבננה , הוא הקיא מייד כשסיים לאכול את הבננה.
    רופא הילדים טוען שאין הכרח כי הוא רגיש לבננה והמליץ לנסות שוב, אך אני חוששת כי הוא אכן אלרגי. קראתי באינטרנט וראיתי שרגישות לבננה נמצאת בקורולציה גם עם אבוקדו , קיווי, ערמונים ובמקום אחר מצאתי כי יש קשר בין ערמונים וקישוא. בנוסף , אני מבינה שקיימת קורולציה בין רגישות לבננה ורגישות ללטקס. ואכן, בתחילת השבוע חוסן ע"י אחות שהתשתמשה בכפפות וואתמול היבחנתי כי יש לו בירכיים פצעונים רבים (מעין "עור מחוספס").
    שאלותיי :
    1. האם אכן לא מסוכן לחשוף אותו שוב לבננה או לנסות פירות טרופים נוספים?
    2. מה הסיכוי שאכן קיימת אלרגיה לקישוא למרות שהחשיפה הייתה מינימלית?
    3. האם ניתן לבצע בדיקה בגיל זה לאשש או להפריך את החשש מאלרגיה לכל הדברים הנ"ל ולנוספים ?
    4. האם אלרגיות כאמור (בננות , לטקס, קישוא ) חולפות בדר"כ עם הגיל , בדומה לרגישות לחלבון חלב?

מתנצלת מראש על אורך ההודעה וריבוי השאלות, אני פשוט די חוששת לנסות מזונות מוצקים נוספים... התחושה היא שהוא רגיש לכל דבר ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לבננה

הוספת תגובה

• זה מקרי שלא קיבלתי תשובה להודעה שלי

שרון
    11/11/2010

על אף שהודעות שנכנסו לפורום מאוחר יותר, קיבלו...

אודה להתייחסותכם,
    זה חשוב לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לבננה - תגובה

ד``ר בן רנר
    12/11/2010

שלום שרון
    כל שאת כותבת נכון .צריך רק לבצע אבחנה נכונה באמצעות בדיקה במרפאה אלרגית .אחרי התשובה ניתן לדון ולא לפני כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו