מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לקובלט כלורידתמר11/11/2010
שלום,
מזה שנתיים אני סובלת מאלרגיה לקטון CG, אני משתמשת רק בחומרים שבדקתם, וכשאני מתעסקת עם חומרי ניקוי אני משתמשת באופן קבוע בכפפות ויניל ללא טלק (לא נמצאה רגישות לליטקס)
ובדיקה טלאי נוספת לפני כשנה נמצא שאני רגישה גם לקובלט כלוריד.
האלרגיה מופיעה על הכפות הידיים, גם באצבעות. בחודש האחרון התחיל לי גרד קל בכפות הרגליים שהלך והתחזק.
אני מטופלת ב טלפסט 180, אבל לא לוקחת כל יום.
ובמשחת/קרם אלוקום - רוב הזמן הידיים שלי במצב אדמומי, מגרד, עם שלפוחיות ופצוע.
המשחה עוזרת להחלמה, אבל לאחר יומיים שלושה שוב מצב הידיים נהיה רע...
מצאתי מעט מאוד חומר על אלרגיה לקובלט כלוריד. אני יודעת שהוא מופיע בכפתורים, אבזמים, רוכסנים, סיד רטוב, צבעים מסוימים (אקרילק סגול וכחול. גירים למשל של חברת "קריון") - כל אלא ברורים.
קראתי גם שקובלט כלוריד נמצא בסוגים מסוימים של ניירות - אילו ניירות למשל? נייר עיתון, חלק, צבעוני, בריסטול?
הייתי רוצה לקבל כל פרט שיכול לעזור לי!!!
באילו עוד מוצרים הקובלט נמצא? האם הוא נמצא גם במזון? פחיות משקה? האם יש תופעות נוספות שעלולות להיגרם מלבד הגרד והפצעים?
אני סובלת מגרד כמעט כל הזמן ובתקופה האחרונה זה החריף ופצעתי את עצמי מתוך שינה וכפות הידיים הזדהמו והגעתי למצב שלא יכולתי לאחוז בחפצים וכף הרגל שלי הזדהמה ולא יכולתי לדרוך עליה. (קיבלתי טיפול, הכל בסדר)
יכול להיות שהגרד בכף הרגל נגרם מסנדל חדש מעור? או נעל מעור שנעלתי כבר בעבר?
בבקשה, בבקשה, בבקשה! כל דבר נוסף יעזור.
תודה רבה מראש
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקובלט כלוריד - תגובה
ד``ר בן רנר12/11/2010שלום
יש לך אלרגיה למגע ופתחת במשך הזמן רגישות לא רק לקטון אלא גם לקובלט.בד"כ מתכת זו מופיעה עם רגישות נוספת לניקל.הבעיה שזו רק בעיה משנית ולא ראשונית ולכן התפרחת מופיעה גם ללא קשר למגע עם הגורמים הללו.פני למרפאת עור או אלרגיה לקבלת טיפול והדרכה.למזון אין קשר למרות שעדיין יש כאלה הנוהגים להמליץ על דיאטות משונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)