מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות לסושי ומאכלי יםשירן17/11/2010
שלום
אני בת 25, בריאה בדרך כלל. מגיל קטן אני אוכלת סושי ומאכלי ים כגון שרימפס, סרטנים, קלמרי וכו'. לפני כחצי שנה אכלתי קלמרי במסעדה, איך שיצאתי מהמסעדה התחלתי לרעוד, היו לי דפיקות לב מואצות והייתה לי בחילה. הייתי בבית חולים אבל לא מצאו שום דבר בבדיקות הדם. לאחר מכן נסעתי לארצות הברית, אכלתי במסעדה צלחת גדולה של שרימפס וסושי, יום למחר קמתי עם בחילה גדולה וכאבי ראש, חולשה..הרגשה של הנגאובר. במשך שבוע לא יכולתי לתפקד והייתי חלשה. עדיין לא נפל לי האסימון. חזרתי לארץ אכלתי סושי ולמחרת קמתי בבוקר עם אותה תחושה שהייתה אז; בחילות, הרגשה כאילו אני עומדת להתעלף, דפיקות לב מואצות. אחרי כמה שעות הרגשתי טוב יותר אך במשך שבוע שוב פעם חולשה גדולה.
הלכתי לרופא אלרגיות, הוא בדק אלרגיה לסושי ומאכלי ים ואמר שאין לי שום אלרגיה אך יש מצב לרגישות. השאלה שלי, איך אני יכולה לדעת למה יש לי רגישות ספציפית..יכול להיות ליוד, לאצה, לדג חי.....אני חייבת לדעת כי לא נגעתי במאכלים הללו חצי שנה ואין מצב שאני אלרגית להכל. אולי זה רק האצה ופשוט אפשר לאכול סושי בלי אצה....
מה נראה לך יכול להיות? ואיך אפשר לגלות?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לסושי ומאכלי ים - תגובה
ד``ר בן רנר18/11/2010שלום
סושי ומאכלי דגים עלולים להיות נגועים בפרזיט (תולעת) העונה לשם ANISAKIS הפרזיט מדבק כ80% מהדגה העולמית ! קיימת רגישות לפרזיט המתבטאת בתסמינים שלך .הפרזיט רגיש לחום ולכן בבישול נהרס.בארץ לא ידוע לי שניתן לבצע את התבחין לפרזיט הזה כי מעט יודעים בכלל על קיומו.הפתרון לאכול רק מאכלים מבושלים!אם את נוסעת לחו"ל אפשר לבצע בדיקת נוגדנים לזיהוי האלרגיה לפרזיט באיטליה ספרד וצרפת .במזרח ניתן ביפן.וכל זה במידה וזו הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)