אלרגיה מוזרה לחלב ילדה בת 7

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה מוזרה לחלב ילדה בת 7
    ריקי
    19/01/2011

שלום רב!
    ביתי בת ה7 סובלת מיינקות מאלרגיה חריפה לחלב (יש לי מזרק בבית) לפני כ3 חודשים אכלה ביתי בטעות 2 פרוסות לחם שאני אופה בבית ומכיל כוס חלב על כ7 פרוסות לחם
    ולא קרה לה כלום בהתאם לכך הדריך אותי האלרגולוג לתת לה פעמיים בשבוע פרוסת לחם במשך חודשיים ולאחר מכן לנסות למרוח לה על השפתיים מעדן חלבי ובמידה ולא תגיב לתת לה כפית מעדן. הילדה כל כך התנגדה ופחדה מלמרוח את המעדן (הרי כל חייה הסברנו לה שזה יכול להרוג אותה ולהתרחק ממאכלים שמכילים חלב)
    אז ויתרנו.יום אחד לפני שבועיים נתתי לה ביס מארטיק שוקולד חלבי מתוך תחושה שאם היא אוכלת לחם חלבי זה לא יזיק לה. לצערי הילדה אחרי כ 5 דקות התחילה להגיב בבחילה פריחה על הפנים וגם לבסוף הקאה.
    אז אני באמת לא מבינה מדוע שהיא אוכלת פרוסה שלמה של לחם מכיל חלב לא קורה לה כלום ולעומת זאת ביס קטן מארטיק חלבי גרם לה לתחושה כזאת לא נעימה ואולי אפילו מסוכנת
    איך להתנהג? אולי זה מעיד שיש מוצרים חלביים שכן היא יכולה לאכול (שעברו אפייה לדוגמא)? אשמח לשמוע תגובות על העניין ותודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלרגיה מוזרה לחלב ילדה בת 7 - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    20/01/2011

שלום ריקי,
    הילדה שלך עדיין אלרגית לחלב כנראה. מומלץ לבצע תבחיני עור לחלב ובדיקת דם מיוחדת לקביעת דרגת קושי.
    יתכן ועיבוד חלב עם חום כמו באפיית לחם משנה צורה של חלבון חלב וגורם לעמידות אך זה לא ישנה את העובדה שקיימת רגישות למוצרי חלב רגילים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו