תקופה קריטית ואח לילד אלרגי לחלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקופה קריטית ואח לילד אלרגי לחלב
    יפית
    21/12/2007

לאור מה שקראתי במקומות אחרים באשר לאלרגיה לחלב רציתי לשאול האם יש תקופה קריטית לפריצה של אלרגיה לחלב. כלומר, האם תינוקת שהתגלה אצלה אלרגיה לחלב בגיל 4 חודשים למשל, עקב חשיפה למטרנה , לא הייתה מקבלת אלרגיה זו אם לא הייתה נחשפת למטרנה עד לגיל שנה למשל? או שבגיל שנה בכל מקרה עם אכילת חלב פרה למשל הייתה נחשפת האלרגיה.
    האם באמצעות אי חשיפה לחלבון החלב עד גיל שנה לילדים שעשויים להיות רגישים אליו אנחנו יכולים למנוע לילדים אלה את האלרגיה לחלב?
    יש רופאי אלרגיה שממליצים במקרה שיש עוד אח שהיה אלרגי לחלב או שעדיין אלרגי לא לתת לילדים הבאים מהלידה תמ "ל חלבי עד גיל שנה. האם גם אתם ממליצים על זה? אם כן, האם אתם ממליצים על צמחי (בגלל ההמלצות היום לא לתת יותר מידי סויה האם זה לא בעייתי?) או נוטרמיגן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יפית

ד``ר בן רנר
    21/12/2007

אין קשר ללקטוז שיחסרונו במבוגרים.גשי לאלרגולוג לבדיקת רגישות לחלב ובדיקה כללית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור לי הקשר של התשובה

יפית
    22/12/2007

שלום רב,
    לא שאלתי על לקטוז ועל בדיקה לרגישות. לכן לא ברורה לי התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפית

ד``ר בן רנר
    22/12/2007

סליחה את צודקת הלקטוז השתרבב מתשובה לשואל אחר .בכל מקרה מכיוון שהטיפול ברגישות לחלב מורכב ויש לבצע בדיקות ע"מ להוכיח אותה אציע לפנות לאלרגולוג..בקשר למניעה עתידית יש אסכולות שונות ותאמצי אחת לאחר היעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי שמחה לשמוע את דעתך והאסכולה

יפית
    23/12/2007

הייתי אצל אלרגולוגים שונים ולכן הייתי שמחה לשמוע את דעתך והאסכולה שבה אתה תומך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפית

ד``ר בן רנר
    23/12/2007

ברור ששמעת גישות שונות.הגיל הקריטי הוא בן חודש למספר חודשים או עם הפסקת ההנקה.אי אפשר לנקוב בחודש מסויים .היות והנקה יכולה לגרום גם היא לרגישות לחלב פרה ע"י מעבר של חלבוני הפרה מהאם לילוד דרך חלב האם אזי גם הנקה בסופו של דבר לא תמנע את הרגישות .שימוש בתחליף צמחי ימנע את התופעות האלרגיות .לגבי הילד השני השימוש בתחליף צמחי הגיוני בהחלט למרות שלא מן הנמנע שהילד השני כלל לא יפתח רגישות לחלב.עדיף להניק ואחר כך לעבור לתחליף .באין רגישות מוכחת ניתן להשתמש בסויה ולא בתחליפים היקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו