שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    הדר
    23/12/2007

אני בת 25 וסובלת מכאבי גרון מזה 7 חודשים שככל הנראה קשורים לריפלוקס (עפ"י בדיקת א.א.ג וגסטרו').
    אציין כי בנוסף לריפלוקס, אני סובלת מעת לעת מהתקפים של לחץ וכאב עז בגרון, הרגשה שהוא מתנפח (לא תחושת חנק של ממש, אבל כאבים איומים, כולל כשנוגעים פיזית בצוואר וכשאני מזיזה את הראש). כל "התקף" כזה חולף לבד, כשהכאבים האיומים נמשכים בערך שנה וחצי ובמשך היום יש עדיין רגישות בכל האיזור.
    שמתי לב שזה קורה לי לאחר שתיית חלב סויה וצריכת מוצרי סויה. היות ואני נמנעת מאכילת מוצרי חלב (אי סבילות ללקטוז) הייתה תקופה שבה צרכתי המון סויה ואז למעשה התחילו לי הבעיות עם הגרון. עשיתי הפסקה של שבועיים (שגם הם היו מלווים בכאבי גרון, אבל קלים יותר) והיום שתיתי 3/4 כוס חלב ושמחתי שלא קרה כלום מייד, אך כעבור שעה לא ידעתי מה לעשות מרוב כאבים ותחושה שהגרון בפנים מתנפח. יש לציין כשכזה קורה לי אני מתקשה מאד לדבר ונעשת צרודה.
    האם ייתכן וזו אלרגיה או רגישות לסויה? ואם כן - איך מאמתים את זה ומה עושים?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הדר

ד``ר בן רנר
    23/12/2007

ר4גישות לסויה ניתן לאבחן באמצעות תבחיני עור פשוטים והן ע"י מבחן תגר.האלרגולוג מבצע את הבדיקות האלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו