קשר בין אנגיואדמה לבלוטת התרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין אנגיואדמה לבלוטת התרים
    ליביה
    24/05/2011

אני בת 58
    סובלת מאנגיואדמה אדיופטית, ערכו לי את כל הבדיקות האפשריות לבדיקה האם זה תורשתי או משהו אחר והכל היה תקין. בד"כ ההתנפחויות הם בלשון , שפתיים. לאחרונה עלו קצת הערכים של בלוטת התריס

tsh - 5.63
    ft4- 138
    thyroid peroxidase ab -271

אני מאד לחוצה והיתי רוצה לדעת האם יש קשר בין הדברים
    האם אני צריכה להיות מטופלת במרפאה אנדוקרינולוגית או מרפאת אנגיואדמה
    לתשובתכם אודה

ליביה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנגיואדמה

ליביה
    25/05/2011

שלום שרית ותודה על התיחסותך
    אני סובלת מאנגיואדמה למעלה מ 10 שנים עברתי כבר על כל האתרים , טופלתי בעבר באסף הרופא אצל פרופ כץ כיום אני במעקב במרפאה לאנגיואדמה בתל השומר (בעיקר להתעדכנות בתרופות או טיפולים חדשים) ההתקפים שלי בד"כ באים לידי ביטוי בהתנפחות הלשון או השפתים או העינים ואז אני לוקחת לורסטין אם זה לא עוזר אני מקבלת 40 מג פרדיזון ויורדת לאט לאט. כטיפול מונע אני לוקחת הקסאקפרון, נמצא יעיל מאד. הבעיה היא שעכשיו הופיע אי סדירות קלה בבלוטת התריס עם ערכים גבוהים של נוגדנים והתחושה היתה בדיוק כמו התקף אנגיואדמה לכן חשבתי שאולי גם התקפים קודמים היו קשורים ולא בדקו לעומק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין אנגיואדמה לבלוטת התרים - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    24/05/2011

שלום רב,
    בהרבה מקרים אנגיואדמה ומחלת בלוטת המגן קיימים במגביל, יתכן גם שיש קשר ביניהם,
    כדאי להיבדק על ידי אנדוקרינולוג לגבי מחלת בלוטת המגן ועל ידי אלרגולוג לגבי אנגיואדגמה.
    במחקרים אחדים הטיפול של הפרעה בתפקוד בלוטת המגן גרם לשיפור של אנגיואדמה.
    יש לשקול טיפול עם אלטרוסקין - הורמון של בלוטת המגן במקרים של תפקוד לקוי של בלוטת המגן.
    בכל זאת טיפול נגד אנגיואדמה מבוסס קודם כל על התרופות נגד אלרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין אנגיואדמה לבלוטת התרים - תגובה

ד``ר בן רנר
    25/05/2011

שלום ליביה
    יש קשר בן בלוטת התריס לאנגיואדמה.בבדיקה שלך נמצאו נוגדנים לבלוטה ללא הפרעה בתפקוד .בד"כ זה כך.באנגיואדמה מטפל האלרגולוג בבלוטה רופא האנדוקרינולוג.דשי ל
    שניהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו