מידע רפואי
פורומים
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- תזונת ספורט
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- נשירת שיער
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- בניית ציפורניים
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- הורות טבעית
- הפלות חוזרות
- הסרת משקפיים בלייזר
- סקס ונוער
- רפואת עיניים ילדים
- קבוצת תמיכה בנושא סרטן הערמונית
- שיקום לב
- ויטמינים תוספי מזון
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- אלרגיה לתרופה... האם זאת אלרגיה או אוטיקריה?מיכל21/03/2019
שלום,
קיבלתי לקחת פלוקנוזול 150 מ"ג לשבועיים עקב קנדידה בגרון ובלשון ש 5 חודשים לא עוברת עם משחות. ביום הרביעי והחמישי שעה וחצי לאחר נטילת התרופה נהייתה לי פריחה קטנה בפנים. מעיין פס אדם מהלחי למטה בצד שמאל. העניין הוא שיש לי אוטיקריה, אז לא ידעתי אם זה בגלל אוטוקריה או בגלל התרופה, והיום שזה היום השני שזה חזר(הפריחה נעלמת אחרי שעה) התחלתי לדאוג. מצד אחד בעלון כתוב שבמקרים שבהם יש להפסיק את הטיפול ולפנות לעזרה רפואית אם מופיעה תגובה אלרגית: גרד, פריחה, אדמומיות, בצקות ונפיחות בפנים או בגרון, וקשיי נשימה או בליעה. מצד שני, בתופעות לוואי נפוצות המופיעות לעיתים קרובות מצויינת פריחה. אם כך, עליי לגשת לעזרה רפואית? יש לי אסתמה בינונית,ואלרגיה לאבק וכמה עצים, וזה לא גרם לי לקשיי נשימה. והאם כדאי להפסיק עם התרופה לגמרי, או שלעשות עוד יום אחד ניסיון ולראות?
ואיזה תחליף יש לפלוקנוזול? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לתרופה
ד``ר יורם פייטלסון21/03/2019לא כל תגובה מחייבת הפסקת טיפול תרופתי. מציע להיות במעקב הרופא המטפל על מנת לקבל החלטה אם יש צורך בהפסקת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בעור כתוצאה מחבישה?אייל20/03/2019
יש לי כוויה ממים חמים בבטן.
במשך כמה ימים מרחתי סילברול וחבשתי את המקום.
כתוצאה מההדבקה של החבישה נהיו לי סימנים אדומים על העור (מסביב לכוויה), זה נראה גם כמו פריחה ויש גם פצעונים בודדים
האם זו אלרגיה להדבקה?
האם מצריך טיפול של מישחה אולי פניסטיל יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחבישה
ד``ר יורם פייטלסון20/03/2019דבק של חומרי חסידה בהחלט גורם לתגובה מקומית. ניתן להשתמש במשחות כגון פניסטיל, בטאקורטן להקלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפרווה של כלביםנמרוד20/03/2019
אני מואד רוצה להביא כלב הביתה
אבל יש לי אלרגיה לפרווה של כלבים הכוללת התעטשויות בלתי פוסקות וקצת קוצר בנשימה.
איך ניתן לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לכלב
ד``ר יורם פייטלסון20/03/2019הכי טוב זה להימנע מחשיפה לכלב אם יש אלרגיה לכלבים. יש זנים פחות אלרגניים אך זה לא תמיד פותר את הבעיה. ניתן לקחת טיפול נגד אלרגיה בכדורים או לעשות אימונותרפיה, טיפול בחיסונים נגד אלרגיה לכלב אך זה תהליך ארוך שלוקח מספר שנים להשלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון פניסטיל טיסות- בירוררונה18/03/2019
שלום
בני בן השבע קיבל מינון עבור פניסטיל טיפות. שלוש פעמים ביום למשך חמישה ימים.
מה המרווח שיש לשמור בין מנה למנה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון פניסטיל טיפות
ד``ר יורם פייטלסון18/03/2019טיפה לקילו כל 8 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה יכולה לעבור מעצמה?אביטל17/03/2019
לבן שלי בן השנה יש אלרגיה לשומשום. זה יכול לעבור מעצמו או שכדאי כבר עכשיו להתחיל אימונותרפיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לשומשום
ד``ר יורם פייטלסון17/03/2019אלרגיה לשומשום חולפת לבד ב50% מהמיקרים. השיקול אם לחכות או להתחיל טיפול אימונותרפיה הוא כמובן אינדיבידואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפריחת עץ הזית וכתלית יהודהשרה מועלם13/03/2019
מזה 7 שנים שאני סובלת משעול חזק, טופלתי באומפרדקס וטלפקס ללא שיפור .
אודה לתשובה איך אפשר להקל על השיעול הטורדני הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול
ד``ר יורם פייטלסון13/03/2019ישנן סיבות רבות לשעול ולא ניתן לתת טיפול ללא בדיקה מקיפה. את מוזמנת לקבוע תור למרפאה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה
שרה מועלם13/03/2019רופא ריאות וא.א.ג אמרו לי שהכל תקין, רופא אלרגיה אמר לי שזה ככל הנראה אלרגיה, באיזה עוד בדיקות מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעול
ד``ר יורם פייטלסון13/03/2019לקיחת היסטוריה מפורטת ובדיקה גופנית. לא מקובל לתת טיפול בלי לראות את החולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחתולים ופניסטיל- התייעצותעדה10/03/2019
אני סובלת מאלרגיה לחתולים.
האם שימוש בפניסטיל יכול לסייע לטיפול באלרגיה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחתול
ד``ר יורם פייטלסון10/03/2019כן אבל יש תרופות טובות יותר כגון אריוס או טלפסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לרגישות ללקטוז- התייעצותגילה06/03/2019
בכל פעם שאני שותה חלב או צורך מוצרי חלב , אני מרגיש בחילות ותחושה לא טובה בבטן. אני חושד שאולי יש לי רגישות ללקטוז. איך מאמתים או פוסלים זאת? מהן הבדיקות שצריך לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סבילות ללקטוז
ד``ר יורם פייטלסון06/03/2019ניתן לעשות תבחין נשיפה ללקטוז דרך הקופה או לשתות מוצרי חלב דלי לקטוז ולראות אם התופעה חולפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאלרגיה לקינמון- התייעצות חשובהליבי04/03/2019
אני לא מסוגל לאכול קינמון. אני רק מריח אותו באוויר, וכבר מקבל סחרחורות ובחילות.
האם צריך לבדוק את זה ואיך מעבירים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקינמון
ד``ר יורם פייטלסון04/03/2019קינמון כמו תבלינים אחרים יכול לגרום לתגובות מעין אילו אך לא מדובר בתגובה אלרגית מסכנת חיים. לא ידוע לי על דרך להעלים את התגובה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להפרעת פיהוקיםיניב01/03/2019
יש לי בעיה לא ברורה שאפשר לחיות איתה אך מציקה. יש לי במהלך היום פיהוקים תכופים והם כאילו תקועים ולא נשלמים לגמרי-כאילו לא כל האוויר יוצא וצריך להתאמץ לפהק,מין פיהוק תקוע. האם ניתן לעשות משהו? (ברקע אלרגיה לאבק, מעי רגיז ובעבר דלקת בקיבה)יש בקע סרעפתי קטן וקיפוזיס. בן 25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיהוקים
ד``ר יורם פייטלסון01/03/2019לא בתחום התמחותי. אולי רופא ריאות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי רגישות ללקטוזאורי27/02/2019
בכל פעם שאני שותה חלב/ אוכל מוצרי חלב, אני חווה התכווצויות משונות בבטן. האם יכול להיות שיש לי רגישות ללקטוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סבילות ללקטוז
ד``ר יורם פייטלסון27/02/2019בהחלט. מומלץ לנסות מוצרי חלב נטולי לקטוז. אפשר גם לבצע תבחין נשיפה ללקטוז דרך הקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביעת שיער עם אלרגיה לניקלליאן25/02/2019
האם כמות הניקל שיש בצבע לשיער יכולה להשפיע על מי שיש לו אלרגיה לניקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לניקל
ד``ר יורם פייטלסון25/02/2019אין קשר בין ניקל לצבע שיער. מי שאלרגי לחומר הקרוי ppd צריך להימנע מצביעת שיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ige totalנעמה22/02/2019
שלום ד"ר,
בתי בת שנה וחצי, מאובחנת כאלרגית לשומשום,ביצים,בוטנים,עדשים כתומים. נושאת מזרק אפיפן. עד כה האבחנה בוצעה בהתבסס על תגובות אלרגיות באכילה וטסטים עוריים.
בבדיקת דם יצא ige total 94.
מהו הטווח התקין לגיל שלה ומה משמעות התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ige
ד``ר יורם פייטלסון22/02/2019לרמת ige כללי אין הרבה משמעות. זה מעיד על נטייה למחלות אלרגיות כגון אלרגיה למזון, אקזמה אסטמה או נזלת אלרגית. עד 150 זה תקין לגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
נעמה22/02/2019תודה.
בפועל אכן יש לה אלרגיה מסכנת חיים למזון, אז אם היא בטווח התקין לגילה זה יכול לתת תקווה שהאלרגיה תחלוף מתישהו? או שבאמת זה חסר משמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIge
ד``ר יורם פייטלסון22/02/2019זה באמת חסר משמעות. רמת ige ספציפית למזון אליו היא אלרגית כן יכולה לעזור לנבא אם האלרגיה תחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
נעמה24/02/2019בבדיקת דם ספציפית נמצא-
peanut 3
egg white- 6.8
egg yolk- 4.5
sesame seed >0.10
מה זה אומר?
אציין שחשיפה ראשונה לטחינה גררה תגובה קשה בשתי מערכות,פינוי בניידת,טיפול בסטרואידים דרך הוריד,אשפוז והמשך טיפול למספר ימים בפניסטיל ובטנזול.
תגובה לבמבה הייתה קלה וחלפה עם מנה חד פעמית של פניסטיל.
תגובה של ביצה הייתה פריחה עורית מפושטת פלוס אודם בעין ואוזניים נפוחות וטופלה בשבוע פניסטיל.
לכן ציפיתי שהאלרגיה לשומשום היא החריפה ביותר. ממה שאני מבינה זה לא תואם לבדיקת הדם.
האם לפי התוצאות הנ"ל האלרגיה שלה גבוהה? מה הסיכוי שתחלוף?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIge
ד``ר יורם פייטלסון24/02/2019באלרגיה לשומשום, הבדיקה הכי טובה היא טסט עורי עם טחינה גולמית. הבדיקות דם בכללית פחות טובות ולכן פחות מנבאות אבל בגדול אפשר להיות אופטימיים שהרוב יחלוף עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
נעמה24/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילקסטן טיפול בנזלת אלרגיתדפני22/02/2019
בילקסטן טיפול בנזלת אלרגית
שלום רב, קיבלתי בילקסטן 20 מ'ג וסטרינוז ספריי לטיפול בנזלת אלרגית. תוך כמה ימים אני אמורה לחוש הקלה ולהגיע למסקנה שהתרופה עוזרת/לא עוזרת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת אלרגית
ד``ר יורם פייטלסון22/02/2019בילקסטן אמור להשפיע מהר תוך שעה. סטרונאז ישפיע תוך שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה לתינוק בחשיפה לחומוסנילי21/02/2019
יש דבר כזה אלרגיה לחומוס? נתתי לבת בת ה-10 חודשים טיפה חומוס ויצאה לה פריחה על כל הגוף. החומוס היה מקופסה ולא טרי מחומוסיה, יכול להיות שהאלרגיה לחומר משמר ולא לחומוס עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחומוס
ד``ר יורם פייטלסון21/02/2019במרבית המקרים לא מדובר באלרגיה לחומוס אלא לטחינה המצויה בממרח חומוס. מומלץ להשלים טסט לטחינה על מנת לאשר את האבחנה וכמובן להימנע ממוצרים המכילים שומשום עד אז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?