פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מדובר באלרגיה לחלב
    מירי
    07/07/2019

שלום ד"ר,
    הבת שלי בת 9.
    לאחרונה החלה מרגישה רגישות בעיניים אחרי שאוכלת מאכלי חלב.
    ואצבעותיה מתנפחות מעט.
    ביצענו בדיקות דם לאלרגיה.
    יצא תחת milk הערך 0.55. בשאר המאכלים יצא 0.1
    האם מדובר באלרגיה ברמה נמוכה או שכלל אינה אלרגית?
    אודה לעזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם מדובר באלרגיה לחלב

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה לחלב

ד``ר יורם פייטלסון
    07/07/2019

התגובה אינה בהכרח אלרגית וגם הטסט שבוצע אינו מצביע בוודאות על אלרגיה. ממליץ להשלים תגר לחלב (חשיפה לחלב תחת השגחה של אלרגולוג) בצורה מסודרת על מנת להתרשם האם אכן מדובר בתגובה אמיתית או לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה רבה

מירי
    07/07/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חיסון לאלרגיה לאבק ונטילת אריוס
    יוסי
    02/07/2019

ד"ר פייטלסון שלום רב,
    אני אמור לעבור חיסון לאלרגיה לאבק עוד כשבוע.
    כמה זמן לפני מועד החיסון כדאי ליטול אריוס?

הוספת תגובה

תמונה

• חיסון וכדור נגד אלרגיה

ד``ר יורם פייטלסון
    02/07/2019

כחצי שעה עד שעה לפני החיסון יש ליטול את הכדור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה קטנה לגבי אלרגיה
    אילן
    30/06/2019

שלום רב

רציתי לשאול האם יכול להיות קשר בין אלרגיה לסחרחורת
    אני בשנות ה-40 לחיי עם היסטוריה של אלרגיה קשה בשנות גיל ההתבגרות שחלפה לאחר מתן חיסונים לכך
    בשנים האחרונות אני סובל מסחרחורות קשות ורציתי לשאול האם יכול להיות קשר בין הדברים

בתודה מראש

אילן

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קטנה לגבי אלרגיה

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה וסחרחורת

ד``ר יורם פייטלסון
    01/07/2019

באופן עקיף נזלת אלרגית יכולה לגרום לסינוסיטיס, כאבי ראש וסחרחורת אך לא סביר שתגרום לסחרחורת באופן ישיר. ממליץ מעקב אאג ונוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה לפרחים ולאבק- בירור
    שירי
    25/06/2019

בוקר טוב ד"ר!
    מה שלומך?
    יש לי אלרגיה לפרחים ולאבק.
    האם נטילת ויטמין D יכול להקל על תסמיני הנזלת האלרגית?

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה וויטמין D

ד``ר יורם פייטלסון
    25/06/2019

בוצעו מספר מחקרים בנושא אך לא נמצאו תימוכין ברורים למתן ויטמין D . כנראה שלא עוזר בנושא של אלרגיה אבל גם לא מזיק כל זמן שלא מגזימים עם המינון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה לניקל - מזון + הזמן לחלוף תופעות אלרגיות
    ליאור
    15/06/2019

שלום,

אובחנה לי אלרגיה לניקל ברמה 3 בעזרת PATCH TEST על ידי פרופ' מומחה לעור.
    קיבלתי דף עם הסברים לגבי הימנעות מניקל - כולל מזון.
    רשימת המזונות בדף היא גדולה אך חלקית לעומת הרשימה שבאינטרנט - שכוללת המון המון המון מזונות.

המסקנה שהגעתי אליה - המזונות הבטוחים עבורי הם (אחוז ניקל נמוך): בשר, עוף, חלב (ומוצריו), ביצים, דבש, תפוחי אדמה, בטטה, פלפלים (גמבה).
    (אפילו במים יש ניקל בגלל המעבר שלהם דרך הצינורות.)
    השאר אסור.
    עדיין התרתי לעצמי שתיים-שלוש כוסות קפה ביום.

לאחר כ-4 ימים נהייתה הטבה משמעותית בתופעות הנובעות מאלרגיה:
    * כמעט נעלמה דלקת לחמית אלרגית
    * הופחת משמעותית הבלפריטיס
    * הגודש בגרון הופחת מאוד
    * נזלת אלרגית הופחתה מאוד
    * דלקת עור ממגע באזור הפנים והראש הופחתה - אך חזרה בהדרגתיות לאחר כ-3 שבועות.

אז הפסקתי עם הקפה וזה נידמה שיש הטבה בדלקת בעור, אבל צריך עוד לחכות ולראות.

מאז התחלת דיאטה דלת ניקל - כמה זמן לוקח עד שתופעות האלרגיה דועכות לגמרי?
    מדאיג אותי במיוחד דלקת עור ממגע כי זה באזור הפנים ורואים את זה.

לא יודע כמה אחוז הניקל משמעותי בכל מזון או מים.. ואני לא רוצה להסתמך על האינטרנט.
    מה אפשר לעשות במצב זה?
    יש רשימת מזונות מותרת שנותן מוסד שאפשר לסמוך עליו?
    ויותר מזה - למה משרד הבריאות לא מכריח יצרנים לציין את כמות הניקל בכל מוצר?

הוספת תגובה

תמונה

• ניקל ואלרגיה למזון

ד``ר יורם פייטלסון
    15/06/2019

אין קשר בין ניקל במזון ובין תופעות אלרגיות וכל הפרסומים שהיו בנושא הוכחו כלא נכונים. חלק לא מבוטל מהאוכלוסיה סובל מאלרגיה לניקל וקובלט והביטוי היחיד של אלרגיה זו היא רגישות למגע עם מתכות אילו אך הם יכולים לאכול הכל ללא קושי. מציע שתחזור לאכול הכל כרצונך, רק אל תענוד תכשיטים שהם לא מזהב טהור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ד"ר, התגובה הזו מאוד מפתיעה

ליאור
    21/06/2019

זה מאוד מפתיע אותי מה שכתבת בגלל ההטבה המשמעותית שהרגשתי עם ההפחתה של ניקל במזון.

במשך תקופה בסדר גודל של שנים - היו לי בעיות מעיים קלות של נפיחות, מעין שלשול לעיתים קרובות, והיציאות היו מאוד כהות.
    אבל אחרי שאני אוכל מזון דל ניקל זמן ממושך - פתאום היציאות נהיו בצבע רגיל ובמצב "מוצק רגיל", וכבר אין לי נפיחות בבטן.

יכול להיות שההוכחה לשלילת הפרסומים בנושא הייתה עבור אנשים עם אלרגיה קלה?

תוכל להפנות אותי בבקשה למחקרים שמוכיחים זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התופעות מאלרגיה לניקל מתפתחות עם השנים

ליאור
    21/06/2019

אוסיף ואומר שהתופעות שאני מייחס אותן לאלרגיה מניקל הן התפתחו עם השנים.

כלומר בהתחלה היה לי רק דלקת לחמית אלרגית (שהיא לא נפתרה במשך שנים רבות עד שעברתי לתזונה דלת ניקל).
    אחר כך התחילו לי תופעות בעור של סבוריאה.
    קצת אחר כך הגודש בגרון.
    מאוחר יותר היציאות הלא רגילות.
    ואז דלקת עור ממגע.

לגבי יתר התופעות - לא זוכר טוב מספיק את הזמן שהן התחילו.

אולי האלרגיה לניקל מתבטאת באופן שונה מאלרגיות אחרות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מזון ואלרגיה לניקל

ד``ר יורם פייטלסון
    21/06/2019

Systemic nickel hypersensitivity and diet: myth or
    reality?
    חפש בגוגל את המאמר הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה חריפה בקרקפת ונפיחות בפנים כתוצאה מצביעת שיער
    שלי
    18/06/2019

צבעתי את חלקי השיער בעיקר בקו המצח והפיאות בפעם הראשונה בחיי;
    יום למחרת גרדה לי הקרקפת והרגשתי צריבות תוחשה של שריפה עם פצעים מוגלתיים כולל האוזן ומאחורי האוזן....יום לאחר מכן התנפחו לי הפנים והעיינים כמו בלון כולל הראש והמצח שהיו מוגדלים.....
    קראתי על התופעה ועל כל מרכיביה וכבר כמה ימים שאני חופפת עם חומץ תפוחים וסודה לשתייה, ומורחת אלוורה על הקרקפת.....הפצעים המוגלתיים בקרקפת הגלידו אבל סימנים אדומים עדיין נשארו והפצעים סביב האוזן עדיין קיימים על אף שאני מורחת משחות אנטיביוטיקה שוב ושוב......התחלתי לשתות אוגמנטין (כדורי אנטיביוטיקה) וכדורי bendry, שהם נוגדי אלרגיה (ללא הסמכת רופא חברים הציעו לי ואמרו שזה עוזר) ובנוסף יש לי גירויים קלים בפנים ובחזה ואף בגב העליון.......הצבע הוא מחברת ״לוריאל״ אך שמעתי שזה קרה לנשים שהשתמשו גם בצבעי שיער מחברות אחרות..... מעולם לא צבעתי את השיער וזו הייתה הפעם הראשונה (וגם האחרונה) מכיוון שתופעות הלוואי חמורות וקיצוניות (וכמובן שלא היה לי מושג שדבר כזה יכול לקראת עד שזה קרה ואז התחלתי לקרא על התופעות לוואי. ברצוני להוסיף שאני שמה קרח בפנים למגר את תופעת הנפיחות - וכעת הנפיחות שהייתה בחלק העליון של המצח והעיניים ירדה ללחיים ולגרון . אודה לך מאוד אם תאמר מה אני עוד יכולה לעשות כי אני ממש סובלת כבר כמה ימים והשיפור מאוד איטי, אם בכלל.......

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה לצבע שיער

ד``ר יורם פייטלסון
    18/06/2019

כפי שכתבתי, ממליץ בדיקה אצל אלרגולוג מומחה אצלי או אחר לצורך טיפול מתאים. לא מקובל לתת טיפול ללא בדיקה מקיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה חריפה בקרקפת ונפיחות בפנים כתוצאה מצביעת שיער
    שלי
    18/06/2019

צבעתי את חלקי השיער בעיקר בקו המצח והפיאות בפעם הראשונה בחיי;
    יום למחרת גרדה לי הקרקפת והרגשתי צריבות תוחשה של שריפה עם פצעים מוגלתיים כולל האוזן ומאחורי האוזן....יום לאחר מכן התנפחו לי הפנים והעיינים כמו בלון כולל הראש והמצח שהיו מוגדלים.....
    קראתי על התופעה ועל כל מרכיביה וכבר כמה ימים שאני חופפת עם חומץ תפוחים וסודה לשתייה, ומורחת אלוורה על הקרקפת.....הפצעים המוגלתיים בקרקפת הגלידו אבל סימנים אדומים עדיין נשארו והפצעים סביב האוזן עדיין קיימים על אף שאני מורחת משחות אנטיביוטיקה שוב ושוב......התחלתי לשתות אוגמנטין (כדורי אנטיביוטיקה) וכדורי bendry, שהם נוגדי אלרגיה (ללא הסמכת רופא חברים הציעו לי ואמרו שזה עוזר) ובנוסף יש לי גירויים קלים בפנים ובחזה ואף בגב העליון.......הצבע הוא מחברת ״לוריאל״ אך שמעתי שזה קרה לנשים שהשתמשו גם בצבעי שיער מחברות אחרות..... מעולם לא צבעתי את השיער וזו הייתה הפעם הראשונה (וגם האחרונה) מכיוון שתופעות הלוואי חמורות וקיצוניות (וכמובן שלא היה לי מושג שדבר כזה יכול לקראת עד שזה קרה ואז התחלתי לקרא על התופעות לוואי. ברצוני להוסיף שאני שמה קרח בפנים למגר את תופעת הנפיחות - וכעת הנפיחות שהייתה בחלק העליון של המצח והעיניים ירדה ללחיים ולגרון . אודה לך מאוד אם תאמר מה אני עוד יכולה לעשות כי אני ממש סובלת כבר כמה ימים והשיפור מאוד איטי, אם בכלל.......

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה לצבע שיער

ד``ר יורם פייטלסון
    18/06/2019

מדובר ככל הנראה לאלרגיה לחומר הנקרא ppd המצוי בצבעי שיער רבים. הטיפול הוא לא אנטיביוטי אלא עם סטרואידים. ממליץ בדיקת אלרגולוג מומחה ומבחן מטלית בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה, נזלת אחורית וצרבת
    דרור
    10/06/2019

שלום, אני בן 37 ומילדות אני סובל מנזלת אלרגית.
    אלרגיה לאבק, זית, אקליפטוס ועוד...

בשנים האחרונות נראה יותר שהנזלת בצורה שאני לא יכול להוציא אותה דרך האף אלא מרגיש שהיא נמצאת באזור פנימי באף ובבליעת הרוק נכנסת פנימה לקיבה.
    נזלת סמיכה כמו ג'ל.
    רופא המשפחה הגדיר את זה כנזלת אחורית אלרגית.

נראה שהנזלת שנכנסת פנימה גורמת לי לצרבת חזקה.
    בבדיקת גסטרוסקופיה שעשיתי לאחרונה, התגלה בקע סרעפתי ודלקת בשליש התחתון של הושט.

כדי להפחית את הצרבת ולרפא את הדלקת, גסטרולוג נתן לי למשך חודשיים אומפרדקס 20 פעמיים ביום אבל בגלל פריחה וגירוד שעשה לי בכל הגוף העבירו אותי לנקסיום 40 פעם ביום.

רופא המשפחה העלה השערה שהנזלת נובעת בגלל הצרבת והבקע הסרעפתי - מה שלא יכול להיות, הרי נזלת אלרגית הייתה לי תמיד מגיל קטן ואז לא היו לי צרבות, ומלבד זה, למרות שאני לוקח את כדור הנקסיום שמוריד את רמת הצרבת, עדיין יש לי נזלת שנכנסת פנימה לגרון.
    אמנם לא מרגיש צרבת אבל זה עדיין קורה.

שמתי לב שיש ימים שרמת הנזלת יורדת גם רמת הצרבת בהתאם.

במחשבה של אלרגיה למוצרי חלב וגלוטן הורדתי לחודש מהתפריט אבל לא היה שינוי משמעותי.

מה עוד ניתן לעשות?
    טסטים נוספים לאלרגיה ורגישויות למזון?
    אנטי-הסטמינים כדי לצמצם את האלרגיה ולבדוק את ההשפעה על הצרבת?
    למי צריך לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה, נזלת אחורית וצרבת

הוספת תגובה

תמונה

• נזלת אלרגית

ד``ר יורם פייטלסון
    10/06/2019

מציע לפנות אליי או כל אלרגולוג מומחה אחר בצורה מסודרת על מנת לקבל ייעוץ וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קשר בין נזלת לצרבת

דרור
    11/06/2019

קיים קשר בין נזלת לצרבת?
    נזלת אחורית יכולה לגרום לתסמיני צרבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נזלת וגודש ברירית האף
    אתל
    12/06/2019

באחת מתשובות הפורום ראיתי כי יתכן מצב ששינוי טמפרטורה גורם לזרימת דם נוספת לרירית האף מה שגורם לנזלת וגודש. החל מלפני 3 חודשים לאחר הצטננות ויראלית אני סובלת מאד מנזלת אחורית קשה גודש וליחה בגרון כל היום..ושמתי לב שבמיוחד במצבי חם קיצוניים המצב בילתי נסבל. . ברצוני לדעת מי גורם רפואי שמטפל במצב זה ? יש לצין שאני גם אלרגית לאבק לצבע ןעוד. אך ההתפרצות הנוכחית החלה לאחר הצטננות רגילה. כיום מקבלת 20 מג פרדינזון שהקל במעט אך המצב לא טוב. איך מיבשים הנזלת? האם כדאי לקחת גם אריוס ? לאיזה רופא לפנות? א.א.ג לאחר צלום ct סינוסים טוען שהכל כשורה! ואין לו מה לעזור לי. למי פונים עם בעיה כמו שלי? (זה לא גסטרו כי הנזלת מגיעה ללוע מהאף. )

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת וגודש ברירית האף

הוספת תגובה

תמונה

• נזלת אלרגית

ד``ר יורם פייטלסון
    12/06/2019

ממליץ בדיקה אצל אלרגולוג מומחה לשם אבחנה ברורה והמלצה על המשך טיפול. איני תומך בנטילת סטרואידים סיסטמיים לאורך זמן אך יתכן וסטרואידים נזליים יעזרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אורטיקריה כולינרגית- בירור חשוב
    דן
    12/06/2019

שלום. לפני כחודשיים התחלתי לסבול מפריחה בחזה וגירוד/ צריבה בקרקפת,חזה וגב בכל פעם שגופי מזיע בעקבות פעילות גופנית או מקלחת חמה.הגרד עז ולא מאפשר תפקוד נורמאלי.
    לאחר שמספר רופאים טענו שמדובר באורטיקריה כולינרגית,עלתה אצלי ואצל משפחתי סברה שמדובר בעניין אחר: עשיתי דיאטת פליאו במשך כמעט שנה(בלי גלוטן וסוכר כלל) , יש לציין שעשיתי את הדיאטה מתוך רצון לשפר את הבריאות ולא בגלל בעיה כלשהי, ותמיד הייתי בריא.הפסקתי את הדיאטה בתחום הסוכר בערך קצת לפני שהתחיל הגירוד והאלרגיה לזיעה, והתחלתי לאכול המון שוקולד ומאכלים עתירי סוכר.קצת אח"כ כאמור החלה הפריחה כתגובה לכל הזעה (לא כתגובה ישירה לאכילת סוכר).
    האם ייתכן ומדובר בתגובה של גופי לשינוי הדרמטי בתזונה, ולא באורטיקריה כולינרגית?
    יש לציין שלפני הפליאו אכלתי סוכר כרגיל, מעולם לא הייתה בעיה.
    בנוסף יש לציין שלא הייתי עוד אצל רופא אלרגיה והאבחנות היו על ידי רופא משפחה ורופא עור.
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• אורטיקריה כולינרגית

ד``ר יורם פייטלסון
    12/06/2019

התמונה שאתה מתאר מאפיינת מאד אורטיקריה כולינרגית אך לא מוכרת לי תופעה של קשר למזון בה. אתה יכול לנסות לחזור לדיאטה המקורית ולראות אם אכן יש שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חשד לאלרגיה לאבוקדו- התייעצות
    אביעד
    10/06/2019

היי ד"ר פייטלסון,
    אני חושד שאולי יש לי אלרגיה לאבוקדו.
    בזמן האחרון שאכלתי אבוקדו (מספר פעמים בחודש האחרון), הרגשתי בחילות סחרחורות והופיעה לי פריחה חלקית באזור היד.
    יש לציין שרק בחודש האחרון זה כך.
    לפני כן אכלתי אבוקדו ולא קרה לי דבר.

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה לאבוקדו

ד``ר יורם פייטלסון
    10/06/2019

ממליץ להשלים טסט עורי לאבוקדו ולשקול תגר בהשגחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בצקת בכף הרגל אחרי אכילת מזון
    תיתי
    07/06/2019

לפני שנה אכלתי מאכל שהיו בו נקניקיות וקיבלתי בצקת בכפות הרגליים אחרי 3 שעות.תחילה לא ייחסתי את זה לנקניקיות אך חשדתי. אני בת 49 בריאה ולא לוקחת תרופות אף פעם.אחרי חודשים בודדים הבעייה חלפה.לפני 3 שבועות אחרי שנה שלא אכלתי נקניקיות שוב אכלתי וחזר המקרה שוב אחרי מספר שעות.מה הסיבה?אלרגיה? ידוע לי שזה מאכל לא בריא .עשיתי טעות ואכלתי...הדבר מקשה עליי בתפקוד היומיומי .ואינני יכולה לנעול כמעט שום נעל.למה זה קרה ממאכל זה?

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה למזון

ד``ר יורם פייטלסון
    07/06/2019

מומלץ להגיע לבדיקת אלרגולוג מומחה לשם אבחנה ברורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אסתמה של העור- דרכי טיפול
    גל
    05/06/2019

מהן דרכי הטיפול היעילות ביותר להפחתת/ העלמת סימפטומים של אסתמה של העור?

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה של העור- דרכי טיפול

הוספת תגובה

תמונה

• אסטמה של העור

ד``ר יורם פייטלסון
    05/06/2019

יש מגוון רחב של טיפולים לאקזמה כתלות בחומרת המחלה. בדכ קרם לחות ומשחות סטרואידים עוזרות לרוב החולים אך ישנם גם טיפולים מתקדמים יותר כולל תרופות ביולוגיות הדורשות אישור מיוחד. ממליץ מעקב אלרגולוג או רופא עור מומחה לעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול אימונולוגי לאלרגיה- בירור
    יוני
    02/06/2019

שלום ד"ר פייטלסון,
    איך מתבצעת החשיפה לחומר שמייצר אלרגיה
    במהלך טיפול אימונולוגי?
    כמה סיכון יש בדבר?

הוספת תגובה

תמונה

• אימונותרפיה

ד``ר יורם פייטלסון
    03/06/2019

שלום רב,
    אימונותרפיה הינו טיפול בו חושפים את המטופל/ת לכמויות הולכות ועולות של החומר אליו הוא אלרגי על מנת להרגיל את הגוף לא להגיב בסופו של דבר לחומר האלרגי. הדבר כרוך כמובן בסיכון של תגובה אלרגית שיכולה להיות קלה עד חמורה תוך כדי הטיפול ולכן מחייב השגחה רפואית מתאימה וביצוע של התהליך עי אלרגולוג מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה לפולי קקאו- בירור
    גד
    29/05/2019

היי ד"ר,
    איך ניתן לטפל באלרגיה לפולי קקאו?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לפולי קקאו- בירור

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה לקקאו

ד``ר יורם פייטלסון
    29/05/2019

ראשית כל יש להוכיח כי מדובר באלרגיה עי תבחיני עור. אם אכן זו אלרגיה אמיתית אזי בדכ הטיפול הוא הימנעות מהמזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה