מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקצה אותי דבורה בזרועטומי07/04/2019
שלום ד"ר פייטלסון,
לפני כמה חודשים עקצה אותי דבורה בזרוע. הזרוע התנפחה מאוד. הרגשתי סחרחורות וקוצר בנשימה. הגעת למיון והזריקו לי חומר שהרגיע את הנפיחות והחזיר אותי לנשימה תקינה ולא כבדה.
האם זה אומר שאני אלרגי לדבורים? איך מטפלים בזה? כמה מסוכן זה? זה ממש מדאיג אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לדבורים
ד``ר יורם פייטלסון07/04/2019אכן, אם הייתה תגובה של קוצר נשימה וסחרחורת אזי כנראה אתה אלרגי לדיבורים. אתה חייב להגיע למרפאת אלרגיה בבית חולים לצורך ביצוע טסט ובדיקת דם לדבורים ואם יש עדות ברורה לאלרגיה אזי מומלץ מאד לקבל חיסונים נגד ארס דבורים שיכולים להגן עליך בעקיצה הבאה. כמו כן אתה חייב לשאת מזרק אפיפן בהישג יד תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין דיפרוספן וספורטשיר05/04/2019
קיבלתי זריקת דיפרוספן חד פעמית לפני כשבוע בעקבות אלרגיה.רציתי לדעת האם קיימת מניעה לבצע פעילות גופנית בגלל הזריקה?
רציתי לדעת גם לכמה זמן נשארת השפעת הזריקה בגוף?(אני שואלת כדי לדעת מתי אוכל לבצע תבחין מטלית ולקבל תוצאה אמינה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיפרוספן
ד``ר יורם פייטלסון05/04/2019אין מניעה לעשות ספורט בגלל דיפרוספן. ההשפעה היא לחודשיים עד שלושה ולכן כדאי לעשות את הבדיקה לאחר 3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה עצמית לאלרגיה
שיר05/04/2019תודה על המענה המהיר!
שמתי לעצמי מהקרמים שחשודים שגרמו לי לאלרגיה על היד ולא נוצר גירוי במקום או פריחה ב48 שעות.לא יצאה אלרגיה.האם זה לא אומר שאני לא אלרגית למוצרים?בגלל שאני תחת השפעת זריקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיפרוספן
ד``ר יורם פייטלסון05/04/2019אם קיבלת דיפרוספן בחודשיים האחרונים אז יתכן וחוסר התגובה הוא בשל הסטרואידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראשית, תודה שענית כה מהר. ובכל זאתפיני05/04/2019
לא הסברתי את עצמי נכון. הבדיקות דם הן לא לאלרגיה. בדיקות דם כלליות, דם ושתן. מה שנקרא, ספירת דם, כימיה וכאלה. גם אותם אפשר תוך כדי נטילת טלפסט? הרבה תודות וסליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד``ר יורם פייטלסון05/04/2019כן, ניתן לעשות גם בדיקות דם ושתן כלליות כאשר נוטלים טלפסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם תוך כדי נטילת טלפסטפיני04/04/2019
שלום לך ! האם מותר לבצע בדיקות דם ושתן תוך כדי נטילת טלפסט? אם אסור, כמה זמן אחרי שמסיימים טיפול מותר/כדאי? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפסט
ד``ר יורם פייטלסון04/04/2019נטילת טלפסט אינה משפיעה על בדיקת דם לאלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם לאלרגיהשי03/04/2019
שלום, הבן שלי בן ה-16 סובל מספר חודשים מגודש באף ונזלת מרובה ועייפות. הוא עשה בדיקת אלרגיה בעור שלא הראתה משהו ובדיקות דם לארלגיה. מספר תוצאות שהינן שונות מהסטנדרט של קטן מ 0.1 היו
Johnson Grass G10 - 0.6 KU/L
Cat dander E1 - 0.3 KU/L
Dermato. Pteronyssinus D1 - 0.1 KU/L
האם יש איזה משמעות או ממצא?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות אלרגיה
ד``ר יורם פייטלסון03/04/2019התוצאות הללו חסרות משמעות קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה חום ונוזלתזויה02/04/2019
ל בן שלי ב תקופת חורב ואביב כול חודש הוא עם חום ו נוזלת. אני לא ידעת מה להרחיב .פעם זה היה פעם ב חודשיים עכשיו כל חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ונזלת
ד``ר יורם פייטלסון02/04/2019אלרגיה אינה גורמת לחום ולכן כנראה מדובר במחלה זיהומית וירלית. כדאי להתייעץ עם רופא ילדים מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי אבחון לאלרגיה לתכשיטיםמירה02/04/2019
איך מאבחנים אלרגיה לתכשיטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לתכשיטים
ד``ר יורם פייטלסון02/04/2019אלרגיה לתכשיטים מאובחנת עי תבחין מטלית בו מדביקים על הגב מדבקות עם חומרים כימיים שונים למשך יומיים ואז בודקים היכן נוצרה תגובה בעור. ניתן לביצוע אצלי או במרפאות חוץ של בית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאלרגיה לאקונומיקה - התייעצותסלינה31/03/2019
כל פעם שאני משתמשת באקונומיקה נוצרת לי פרחה על הידיים, יש לי סחרחורות ובחילות די חזקות.
האם מדובר באלרגיה ואם כן איך ניתן לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקונומיקה
ד``ר יורם פייטלסון31/03/2019לא מדובר בתגובה אלרגית אלא בתגובה לחומר כימי. הפתרון הוא שימוש בכפפות, למהול את החומר עם מים ולעבוד במקום מאוורר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בפנים ומוצרים שהשתמשתידנה27/03/2019
התחלתי להשתמש לפני קצת יותר מחודש בסדרת מוצרים לאקנה ,של חברה ידועה ,שרכשתי אצל קוסמטיקאית.השתמשתי בסבון ,משחה וקרם לחות טיפולי ,שמכילים חומרים פעילים וחומצות .במשך כל תקופת הטיפול לא הופיעה אלרגיה. פעם אחת שהשתמשתי בסבון ובמשחה יחד הופיעה למחרת אדמומיות קלה, שעברה לאחר כמה שעות.
-לאחר כחודש עשיתי גם טיפול פנים לאקנה שבו נעשה שימוש בחומרים פעילים של אותה חברה בריכוז גבוה יותר.שישה ימים אחרי הטיפול הפסקתי להשתמש במוצרים לשימוש ביתי ,מלבד קרם הלחות הטיפולי.יומיים אחרי שחזרתי להשתמש במוצרים בבית,החלו לגרד לי הפנים.למחרת הופיעה פריחה גסה וגבשושית בכל הפנים.הפריחה המשיכה להחמיר גם למחרת,כל הפנים בערו,גירדו והיו אדומות מאוד.הפריחה התפשטה גם לצוואר ולבית החזה שגירדו והיו אדומים מאוד גם הם.
כרגע אני מטופלת בכדורי אלרג׳יקס וקיבלתי זריקת דיפרוספן.
היום אני לא יודעת ממה נוצרה האלרגיה ,ובמה עליי להפסיק להשתמש.
מה שאני רוצה לשאול:
1.כמה זמן לאחר שימוש במוצר יכולה להופיע אלרגיה,לכל המאוחר?
2.האם הגיוני שפיתחתי אלרגיה לאחד המוצרים לשימוש ביתי,לאחר יותר מחודש שבהם לא נצפתה תגובה אלרגית?
3.האם יותר סביר שהאלרגיה היא לחומרים שהשתמשה בהם הקוסמטיקאית בטיפול פנים,למרות שעבר ממנו ועד התפתחות האלרגיה שבוע?
4.האם כדאי לאחר שעוברת האלרגיה,למרוח מעט מכל חומר בנפרד על שטח קטן ביד ולבדוק אם נצפית תגובה אלרגית? אם כן,כמה זמן אצטרך להמתין כדי לדעת אם אני אלרגית?
5.כמה זמן נשארת ההשפעה של זריקת דיפרוספן,והאם כל עוד קיימת השפעה ,לא תתפתח תגובה אלרגית למרות שימוש בחומר אליו אני אלרגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקוסמטיקה
ד``ר יורם פייטלסון27/03/2019תגובות אלרגיות לקוסמטיקה הן שיחות ויכולות להופיע גם לאחר שימוש ממושך. על מנת לאבחן לאיזה חומר מדובר יש להשלים תבחין מטלית בו מדביקים על הגב חומרים שונים, כולל החומרים בהם השתמשת, למשך 48 שעות ולאחר מכן רואים אם אכן יש תגוסה בעור לאחד החומרים. בדכ לאחר הפסקת שימוש וטיפול עם סטרואידים התופעה לא חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא
דנה27/03/2019אחרי כמה זמן נגמרת ההשפעה של זריקת דיפרוספן מהגוף?כך שאם אבצע תבחין מטלית זה יהיה אמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיפרוספן
ד``ר יורם פייטלסון27/03/2019יש לחכות חודשיים לאחר הזריקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה27/03/2019סליחה על ההטרדה ותודה על המענה המהיר....פשוט יש לי עוד שאלה.
אם לזריקה לוקח חודשיים להתנקות מהגוף,אז אם כרגע אני משתמשת במוצרים חדשים אין לי שום אינדקציה לדעת אם אני אלרגית אליהם?
האם אפשר לפתח אלרגיה כל עוד הזריקה משפיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיפרוספן
ד``ר יורם פייטלסון27/03/2019כל זמן שאת תחת השפעת הזריקה הסיכוי לפתח תגובה אלרגית הוא נמוך אבל לא אפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור חשוב לגבי אלרגיה לאגוזיםאמנון27/03/2019
אם אני סובל מאלרגיה לאגוזים, אני צריך לעבור בדיקת אלרגיה לגבי כל אחד מסוגי האגוזים או שבהכרח אני אלרגי לכולם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאגוזים
ד``ר יורם פייטלסון27/03/2019מומלץ לבדוק כל אגוז בנפרד כי לא בהכרח תהיה אלרגי לכל סוגי האגוזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי אלרגיה חמורה לאבקדנית25/03/2019
יש לי אלרגיה לאבק הכוללת שיעולים, תחושת חנק וקוצר בנשימה.
האם יש דרך לא תרופתית לטפל בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאבק
ד``ר יורם פייטלסון25/03/2019הטיפול באלרגיה לאבק מורכב מ3 חלקים: הקטנת החשיפה לאבק עי ניקיון יסודי של הבית, תרופות נגד אלרגיה וחיסונים נגד קריית האבק. קשה להתגבר על האלרגיה ללא אחד מחלקים אילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לתרופה... האם זאת אלרגיה או אוטיקריה?מיכל21/03/2019
שלום,
קיבלתי לקחת פלוקנוזול 150 מ"ג לשבועיים עקב קנדידה בגרון ובלשון ש 5 חודשים לא עוברת עם משחות. ביום הרביעי והחמישי שעה וחצי לאחר נטילת התרופה נהייתה לי פריחה קטנה בפנים. מעיין פס אדם מהלחי למטה בצד שמאל. העניין הוא שיש לי אוטיקריה, אז לא ידעתי אם זה בגלל אוטוקריה או בגלל התרופה, והיום שזה היום השני שזה חזר(הפריחה נעלמת אחרי שעה) התחלתי לדאוג. מצד אחד בעלון כתוב שבמקרים שבהם יש להפסיק את הטיפול ולפנות לעזרה רפואית אם מופיעה תגובה אלרגית: גרד, פריחה, אדמומיות, בצקות ונפיחות בפנים או בגרון, וקשיי נשימה או בליעה. מצד שני, בתופעות לוואי נפוצות המופיעות לעיתים קרובות מצויינת פריחה. אם כך, עליי לגשת לעזרה רפואית? יש לי אסתמה בינונית,ואלרגיה לאבק וכמה עצים, וזה לא גרם לי לקשיי נשימה. והאם כדאי להפסיק עם התרופה לגמרי, או שלעשות עוד יום אחד ניסיון ולראות?
ואיזה תחליף יש לפלוקנוזול? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לתרופה
ד``ר יורם פייטלסון21/03/2019לא כל תגובה מחייבת הפסקת טיפול תרופתי. מציע להיות במעקב הרופא המטפל על מנת לקבל החלטה אם יש צורך בהפסקת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בעור כתוצאה מחבישה?אייל20/03/2019
יש לי כוויה ממים חמים בבטן.
במשך כמה ימים מרחתי סילברול וחבשתי את המקום.
כתוצאה מההדבקה של החבישה נהיו לי סימנים אדומים על העור (מסביב לכוויה), זה נראה גם כמו פריחה ויש גם פצעונים בודדים
האם זו אלרגיה להדבקה?
האם מצריך טיפול של מישחה אולי פניסטיל יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחבישה
ד``ר יורם פייטלסון20/03/2019דבק של חומרי חסידה בהחלט גורם לתגובה מקומית. ניתן להשתמש במשחות כגון פניסטיל, בטאקורטן להקלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפרווה של כלביםנמרוד20/03/2019
אני מואד רוצה להביא כלב הביתה
אבל יש לי אלרגיה לפרווה של כלבים הכוללת התעטשויות בלתי פוסקות וקצת קוצר בנשימה.
איך ניתן לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לכלב
ד``ר יורם פייטלסון20/03/2019הכי טוב זה להימנע מחשיפה לכלב אם יש אלרגיה לכלבים. יש זנים פחות אלרגניים אך זה לא תמיד פותר את הבעיה. ניתן לקחת טיפול נגד אלרגיה בכדורים או לעשות אימונותרפיה, טיפול בחיסונים נגד אלרגיה לכלב אך זה תהליך ארוך שלוקח מספר שנים להשלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון פניסטיל טיסות- בירוררונה18/03/2019
שלום
בני בן השבע קיבל מינון עבור פניסטיל טיפות. שלוש פעמים ביום למשך חמישה ימים.
מה המרווח שיש לשמור בין מנה למנה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון פניסטיל טיפות
ד``ר יורם פייטלסון18/03/2019טיפה לקילו כל 8 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)