מידע רפואי
פורומים
- נטורופתיה ותזונה
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית
- מחלות חניכיים
- אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית
- הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום
- הריון ולידה - התפתחות עוברית
- איפור וטיפוח
- ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש
- רפואת עור משלימה
- זכויות רפואיות
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- מין וסקסולוגיה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- נפיחות בחצי שפה העליונה מבחוץ ומבפניםמירי26/03/2020
לפני מספר דקות פתאום מרגישה נפיחות בצד שמאל של השפה העליונה. וכעת אני מרגישה את הפיחות מתקדמת לאמצע. מרגישה את הנפיחות גם בצד הפנימי של השפה. כיצד עלי לטפל בעניין, וממה זו נובע? אודה על תשובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בפנים
ד``ר יורם פייטלסון27/03/2020ישנן סיבות רבות נפיחות בפנים כגון תגובה לעקיצה, דלקת בשן או תגובה אלרגית. ממליץ להיבדק עי רופא המשפחה בשלב ראשון ואם יש צורך אז לפנות לאלרגולוג להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנים אדומות ונפיחותאילנה לוי27/03/2020
האם פנים אדומות ונפיחות יכול להיות ממצבי לחץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם בפנים
ד``ר יורם פייטלסון27/03/2020אודם בפנים בהחלט יכול להיגרם ממתח ולחץ אך בדכ לא מלווה בנפיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסטשי23/03/2020
שלום,
האם ניתן להשתמש בכדורי טלפסט ובמקביל בתוסף "קוורצטין קומפלקס" ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפסט
ד``ר יורם פייטלסון23/03/2020לא ידוע לי על בעיה בשילוב התרופות הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבל מתמשך בעבודה - ייתכן אלרגיה לחומרים במספרהמרדכי14/03/2020
שלום דר. אני אדם בריא בדרכ בשנים (5) האחרונות אני נימצא בבירורים גסטרואנטרולוגיים עכב שריפה בלוע ליחה ותחושת ריפלוקס... יש לציין ששלל הבדיקות ובהם גם פולשניות תקינות... לאחרונה עולה בראשי חשד לאלרגיה בעכבות עיסוקיי אני עובד עם חומרים נדיפים בשנים האחרונות החלקות שיער, וכידוע האדים שהחומר פולט מאוד מזיקים! מה גם שבתקופה האחרונה אחרי כל פעילות החלקה יוצאים לי פצעים בחלל האף שעוברים רק עם מריחה של משחה אנטיביוטית....האם יש סיכוי שהתופעות שאני חווה בגרון/לוע /וושט הם תוצאה של אלרגיה מסויימת לחומרים במספרה?אני ממש מרגיש יובש בלוע לעיתים כאילו בלעתי קקטוס... אין שיעול /התעטשויות/אך בבוקר יש ליחה ובשאר היום קשיי בליעה ויאוש מהמצב... עשיתי אפילו טסטסים של המנעות ממוצרי חלב/גלוטן /יש לציין שגם אף נוגד חומצה לא מסייע לי... האם יש סיכוי שמדובר באלרגיה? לאן עליי לפנות על מנת לאושש את הדבר? רופאי הגסטרו לא העלו את העיניין הנל בכלל ועברתי בערך 5 גסטרוסקופיות? מאיפה להתחיל? לא הגיוני...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד``ר יורם פייטלסון14/03/2020התופעות שאתה מתאר אינן נשמעות אלרגיות אך תמיד ניתן להתייעץ עם אלרגולוג בצורה ישירה לצורך בדיקה מקיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה פתאומית וגרד מציק בכל הגפייםסמדר04/03/2020
שלום
בת 59 בריאה.
לפני כחודש התחילה אצלי בעיה שנראית כמו אלרגיה, ואין לי מושג למה.
שום דבר לא חדש אצלנו מבחינת תזונה וטקסטיל.
כל הגוף מגרד לי, יש לי מעין עקצוץ, אח"כ מגרד המקום ואינני יודעת אם עקב הגירודים שלי , מופיעים פסים אדומים, לפעמים מרוב גירוד השטח הופך אדום כולו.
זה קורה בידיים, ברגליים, בגב, בעיקר. במשך רוב שעות היממה.
אני לוקחת טבלית טלפסט, ואז קצת נרגע המצב ופסי האודם נעלמים.
האם זוהי אלרגיה? בעיה אחרת? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
ד``ר יורם פייטלסון05/03/2020יכול להיות שמדובר באורטיקריה. ממליץ בדיקת אלרגולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה מוזרה נפיחות, גרד ותחושת שריפהנעמה05/03/2020
שלום רב
כשנתיים אני סובלת מאלרגיה שחוזרת על עצמה בערך פעם בחודש.
אני מתעוררת עם עקיצה ביד , מתחת לאגודל ותמיד באותו המקום, שפתיים נפוחות וגם הדגדגן. זה מאוד מגרד ושורף.
מה זה יכול להיות?
תודה מראש
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד``ר יורם פייטלסון05/03/2020צריך להיבדק באופן מסודר אצל אלרגולוג מומחה. לא יכול לתת אבחנה ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בידוד חומר ספציפי במייק אפ שגורם לרגישותדיאנה01/03/2020
שלום, לאחר חודשים רבים של לנסות להבין ממה הרגישות שלי נובעת הגעתי למסקנה שזה ממייק אפ. איך אפשר לדעת לאיזה מרכיב בדיוק אני רגישה? כי יש שם המון ואני לא יכולה להסתובב בלי מייק אפ. האם יכול להיות שהבעיה היא טלק? או בישום? איך אפשר לבודד את מקור הבעיה? אני אציין שהרגישות היא בעין ולא בעור. הייתי אצל רופא עיניים והבדיקות יצאו תקינות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לאיפור
ד``ר יורם פייטלסון01/03/2020ישנו תבחין הנקרא תבחין מטלית הבודק בין היתר מוצרי קוסמטיקה. מבוצע בדכ במרפאות אלרגיה או עור בבתי החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה התהליך? האם פולשני?
דיאנה03/03/2020תודה על התשובה, האם תהליך של תבחין מטלית הוא פולשני?
האם מחדירים את החומר עם מחט לעור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבחין מטלית
ד``ר יורם פייטלסון03/03/2020התבחין מבוצע עי הדבקת מדבקות עם חומרים על הגב, ללא דקירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה ממושכת לעובש, שינוי בריאות, אלרגיהגלעד02/03/2020
שלום
אני בן 48.
בדיקות דם שגרתיות תקינות.
ידוע מזה כ 15 שנה על אסתמה ממש קלה
שלא מורגשת ביום יום אלא רק פעם נניח בשנה אם נחשפתי להרבה אבק או משהו בסגנון.
לוקח פעם בכשנה שבוע בודיקורט וזה חולף.
בבדיקת IGE לפני חודש תוצאה גבוהה של 650.
למרות שלא מנוזל ולא מצונן.
עקב כאבי בטן כנראה מעי רגיש בוצע
סיטי חזה בטן ואגן לפני שבועיים.
כל הבדיקה תקינה פרט לממצא בריאות
***שינויים אמפיזמטיים קלים באונה הימנית התחתונה.
אני נחשף באופן קבוע להרבה עובש שצמוד אליי במקום שבו נמצא כבר כ 20 שנה.
1. האם חשיפה מרובה לעובש עלולה לגרום לנפחת בריאות??? אם כן במידה ואפסיק להחשף לעובש הנפחת תעצר ולא תדרדר?
2. האם החשיפה לעובש יכולה להיות הגורם לIGE גבוה? אבל אין לי התעטשות או נזלת רוב הזמן
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לעובש
ד``ר יורם פייטלסון02/03/2020ישנה מחלה הנקראת Allergic bronchopulmonary aspergillosis (ABPA)
העלולה להגרם מחשיפה ורגישות לעובשים. ממליץ להתייעץ עם אלרגולוג או רופא ריאות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAllergic bronchopulmonary
גלעד02/03/2020תודה רבה!!
אודה לסיום על עזרתך
1. במידה ואפסיק לגמרי את החשיפה לעובש
האם זה יכול להבריא?
2. האם ABPA עלול לגרום לנפחת? זה הפיך?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לעובש
ד``ר יורם פייטלסון02/03/2020ABPA גורם לתמונה דמויית אסטמה קשה. טיפול עם סטרואידים והימנעות מחשיפה לעובש יפתרו את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב פרה בתינוקעדי26/02/2020
שלום רב
בני בן 8 חודשים עם אטופיק דרמטיטיס. בגיל 4 חודשים גילינו אלרגיה לחלב לאחר חשיפות לא סדירות לסימילאק.
טסט עורי היה 5מ"מ.
לפני שבועיים סיצענו טסט נוסף שהראה 1 מ"מ והרופאה אמרה לקבוע תור לתגר. לשמחתי היה תור פנוי לשבועיים לאחר מכן.
ביום התגר ביצעו טסט עורי שהראה תגובה 6 מ"מ לגמדים ו8 מ"מ לשוקו.
איך יתכן שתוך שבועיים התוצאות כל כך החמירו? זה נפוץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסט לחלב
ד``ר יורם פייטלסון26/02/2020אחד החסרונות של טסט עורי הוא שזה תלוי ביד המבצעת. סביר להניח שאחד הטסטים לא בוצע היטב ולכן השונות בבדיקה. מציע לחזור שוב על הטסט כדי לקבל תשובה סופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ברשותך
עדי26/02/2020התגובה האלרגית לא מחריפה ככל שמבצעים יותר טסטים? כי בעצם יש חשיפה כל פעם לאלרגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסט
ד``ר יורם פייטלסון26/02/2020לא כי החשיפה היא מינימלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לפי הנתונים יש סיכוי שהאלרגיה תעבור?
Adi Keren26/02/2020האם הסיכויים לוובתנו? אני נורא לחוצה מיזה :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לחלב
ד``ר יורם פייטלסון26/02/2020אופטימיות זו תכונה חשובה ברפואת ילדים אז אני תמיד אופטימי... ואם לא יסתדר מעצמו אז תמיד אפשר לעשות טיפול שיעזור להעביר את האלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
עדי27/02/2020האם שונות התוצאות יכולה לנבוע מהחמרה של האטופיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לחלב
ד``ר יורם פייטלסון27/02/2020כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לסורביטן היא כללית או ספציפית?נעמי26/02/2020
נמצאתי אלרגית ל- sorbitan monooleate, sorbitan sesquioleate
התברר שיש עוד הרבה סוגי סורביטן במוצרים שונים בהם מוצרי קוסמטיקה מוצרים רפואיים.
האם אני אמורה לחשוש מכל הסורביטנים או רק למה שרשמו לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לסורביטן
ד``ר יורם פייטלסון26/02/2020ממליץ להתייעץ עם האלרגולוג שעשה את הבדיקה ומכיר את המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאוגמנטין ובדיקות אחרות שניתן לבצעטל26/02/2020
שלום דר', מגיל 30 התחילה להופיע לי פריחה באיזור הפנים והצוואר כ10 ימים לאחר טיפול באוגמנטין, זטו, דלצין. לאחר בדיקת טסטים בבי"ח לא נמצאה החלטה חד משמעית וזומנתי לבדיקת תגר בבי"ח אישפוז יום- לקחת אוגמנטין בצורה מבוקרת 10 ימים עד להופעת הפריחה ואז סטורואידים והמשך טיפול באנטיביוטיקות אחרות בכדי לשלול פניצלין. שאלתי היא האם יש דרך אחרת לברר מה מקור הפריחה מבלי ליטול אנטיביוטיקות בכמויות כאלה? למשל, לבצע בדיקת טלאי? והאם אתה מבצע אצלך בדיקות ובירורים מסוג זה ומה מדיניות ההחזר למבוטחי קופ"ח לאומית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאוגמנטין
ד``ר יורם פייטלסון26/02/2020הגישה שלי וזו גם הגישה המקובלת בספרות היא לשלול תגובות אלרגיות מיידיות שעלולות להיות מסוכנות. הדבר מבוצע עי תגר של מספר שעות בלבד. במידה ואין תגובות חריגות אזי אין מניעה לקבל בעתיד את התרופה. תגובות מאוחרות קלות הן חסרות משמעות וניתן לטפל בהן בקלות במידת הצורך אם מופיעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלרגיה לילד בעקבות מוקסיפןמאיר24/02/2020
שלום דר פייטלסון
פריחה לאחר מוקסיפן
לאחר הפניה למרפאת אלרגייה בשניידר ע"י רופא ילדים בעקבות פריחה לאחר נטילת מוקסיפן,
ילד בן 15. בקשנו טופס 17 לאשפוז יום בשניידר אלרגיה, הבדיקה לא אושרה בטענה שיש תחליפים למוקסיפן ואין צורך בבירור אלרגי אלא לא לתת יותר תרופה זאת.
האם כך הדבר ובאמת זה כזה שולי ואין צורך לברר למה הופיעה הפריחה?
ופשוט להתעלם מתרופה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למוקסיפן
ד``ר יורם פייטלסון24/02/2020זו אחת התשובות המטופשות ביותר שניתן לתת. ב95% מהאנשים אין אלרגיה אמיתית למוקסיפן ומדובר בתרופה שמהווה קו ראשון לטיפול במגוון מחלות וחוסכת כסף וסיבוכים העלולים להיגרם מתרופות אחרות. ממליץ לערער על ההחלטה ולפנות לתקשורת או נציב פניות הציבור אם לא מאשרים את ההפניה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת IGE גבוהה והסבר לתופעות שונותשי ג.20/02/2020
שלום
אני בן 43.
בשנה שנתיים האחרונות קצת חולשה.
כמו כן אוכל פחות כי יש כל מיני תופעות של חוסר תאבון רפלוקס וכאבי בטן לא מוסברים.
בדיקות דם מקיפות והדמיה תקינות.
בבדיקת הדם בשנה האחרונה יש קצת עליה באיונופילים לכ 7-9 אחוז וה ABS קצת מעל הנורמה לפעמים.
בוצעה השבוע בדיקת IGE
משום מה התוצאה מאוד גבוהה
617 IU/ML הנורמה 0-100
אציין שאני לא מנוזל. אין פריחות. לא מתעטש.
יש לי רק קצת אלרגיה בעיניים כבר שנים לפעמים ושם טיפות נגד יובש בגלל זה, זה מקל עלי.
האם רמות IGE של 617 יכולות להיות בגלל קצת אלרגיה בעיניים? ולפעמים פה ושם בבוקר לחצי דקה קצת נזלת ומקנח אותה וכל היום אין?
או שזה אומר שיש משהו אלרגי נרחב יותר בגוף
ואולי זה מה שמסביר את העייפות ותופעות לא מוסברות במערכת העיכול שבינתייים קראו להם IBS?
מה דעתך?
ואיזה עוד בירור נדרש אם נדרש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ige
ד``ר יורם פייטלסון20/02/2020רמות ige כשלעצמן אינן תורמות הרבה לאבחנה של מחלה ספציפית אלא עוזרות לבסס אבחנה על סמך הקליניקה ובדיקות מעבדה אחרות. ממליץ להתייעץ עם אלרגולוג מומחה בצורה ישירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת IGE מוגברת בבדיקת דם
שי ג.22/02/2020תודה רבה על תשובתך.
אם אפשר לשאול עוד משהו לסיום...
1.האם תוצאה של IGE=617
זה משהו שאני יכול להתעלם ממנו?
( בהנתן העובדה שיש לי רק קצת פה ושם נזלת בבוקר וקצת אלרגיה בעיניים לפעמים ושם טיפות )
או שתוצאה כזאת מחייבת בירור מקיף יותר?
3. האם יכול להיות שIGE מוגבר כזה
הוא קשור בגורם לכך שיש לי כאבי בטן לא מוסברים
שלשולים וכו' אולי רגיש לחלק מהמאכלים? ( בדיקות דם תקינות CT בטן תקין )
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIge
ד``ר יורם פייטלסון22/02/2020רמת ige אינה מעידה בהכרח על אלרגיה לגורם חיצוני ולעיתים רמתו מוגברת גם ללא מימצא אחר. הטיפול צריך להתבסס על הקליניקה והבדיקה המקיפה ולא על רמת נוגדן אחד שרמתו לא מצביעה על מחלה ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופה לורסטיןאייל20/02/2020
שלום
הציעו לי לקחת לורסטין לאיזה תקופה לנסות.
רציתי לשאול לגבי לורסטין
1. לכמה שעות משפיעה התרופה? 12 שעות או 24 שעות? ואז אפשר 1 ביום שייתן כיסוי לכל היממה
2. אני לפעמים לא מגיב טוב לתרופות עם תופעות לוואי. לכן מעדיף לנסות בזהירות.
האם אפשר לקחת לורסטין רק רבע כדור בהתחלה? לשבור את הכדור ל 4 ? ( יש קו לחצות לשניים ) או שזה בעייתי מבחינת הציפוי או משהו ?
אם כן אקח יומיים שלושה רבע ואעלה לחצי וכו'.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורסטין
ד``ר יורם פייטלסון20/02/2020לורסטין משפיע ל24 שעות בעיקרון אך כמובן שישנה שונות בין אנשים שונים. לגבי חציה של הכדור, מומלץ לשאול רוקח אם מותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שלי אובחן כאלרגי לחלב ויש לי שאלה חשובהאביבית18/02/2020
שלום ד"ר יורם פייטלסון,
הבן שלי בן 3 חודשים אובחן לאחרונה כרגיל לחלב פרה, אשמח להסבר מה הסיבה שנותנים תמ"ל מפורק כמו נוטרמיגן ולא תמ"ל צמחי לתינוקות עם רגישות לחלב ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה
אביבית18/02/2020הוסבר לי שאם הילד מקבל את התמ"ל הזה, קיים סיכוי שהוא יפתח עמידות לחלב ולא יהיה אלרגי. אודה לקבלת חיזוק לכך.
ד``ר יורם פייטלסון18/02/2020מרבית הילדים עם אלרגיה לחלב יכולים לאכול צמחי ללא קושי אך אחוז קטן מהם , כ10%, יהיה אלרגי גם לסויה ולכן מעדיפים ללכת על בטוח ולתת פורמולה מפורקת לכולם. אפשר לעשות טסט לסויה ואם שלילי אז לתת צמחי.
ד``ר יורם פייטלסון18/02/2020מרבית הילדים עם אלרגיה לחלב יבריאו מהאלרגיה עד גיל 3 או 4 שנים, אין קשר לפורמולה שמקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת בבקשה
אביבית20/02/2020תודה רבה על תשובתך , שאלה נוספת בנוגע לנוטרמיגן הבנתי שהוא מכיל פרוביוטיקה שיש לה השפעה עתידית על מניעת אלרגיות כמו למשל אסטמה, תוכל בבקשה להסביר את הנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה
ד``ר יורם פייטלסון20/02/2020כל נושא הפרוביטיקה מצוי תחת מחקר רב אך כיום אין עדיין הוכחות חד משמעתיות לכך שפרוביוטיקה מונעת מחלות בכלל ומחלות אלרגיות בפרט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?