בעייה בהגיית עיצורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה בהגיית עיצורים
    דידוש
    28/06/2011

שלום רב,
    בתי בת 2.9, ילדה נבונה מאוד ובעלת אוצר מילים עשיר.
    בתי מתקשה בהיגוי נכון של חלק מהעיצורים. לדוגמא:
    ח' אומרת כ' (חתול=כתול)
    ש' אומרת ט' (שלום=טלום)
    כמו כן אין לה ו', ב' (רפויה), פ' (רפויה)...
    אני מודאגת מאוד כי אני שומעת ילדים קטנים ממנה שמתבטאים יפה מאוד.

אגב, אני לא מתקנת אותה אלא עונה לשאלותיה תוך שימוש בהגייה נכונה...
    אם אני מבקשת ממנה לבטא חחחחחח אז היא מצליחה וכך גם שששש אבל לא כחלק ממילה...

האם מומלץ על אבחון בשלב כזה?
    האם יש תרגילים שניתן לבצע עימה לשיפור?
    למי עלי לפנות? לקלינאי תקשורת? אם כן הבנתי שתורים אורכים המון זמן וזה יכול התקבע אצלה...

בטיפת חלב אמרו לי שיש טבלה של עיצורים לפי גילאים אבל אני לא מוצאת אותה באינטרנט משום מה....

אודה להתייחסותכם בנושא, תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייה בהגיית עיצורים

הוספת תגובה

• בעייה בהגיית עיצורים - תגובה

ענת תבור
    28/06/2011

כל השיבושים שביתך עושה נובעים מאותו תהליך, שנקרא stopping, בו למעשה היא מפיקה צלילים "חוככים", שנהגים כאשר יש מפגש בין אברי היגוי (לשון, שפתיים, שיניים או חייך) אבל נשאר מעבר אויר ביניהם (ש,ס,ח,ו וכד')- כ"סותמים" - מפגישה בין אברי ההגוי ולא נותנת לאוויר לזרום (ואז מפיקים ת,ת,ק,ב בהתאמה). זהו תהליך התפתחותי וטבעי שקורה אצל ילדים רבים ואמור להיעלם לקראת גיל 3-3 וחצי ש'. לכן, בשלב זה לא מומלץ לנסות ולתקן אותה.
    במידה ובגיל 3 ש' עדיין ישאר השיבוש הנ"ל - מומלץ לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת (גם אם יקח קצת זמן המתנה, לא נורא...).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!!!

דידוש
    30/06/2011

הרגעת אותי כמעט... חחח
    עכשיו אמתין "בסבלנות" לגיל 3 וחצי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו