מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעייה בהגיית עיצוריםדידוש28/06/2011
שלום רב,
בתי בת 2.9, ילדה נבונה מאוד ובעלת אוצר מילים עשיר.
בתי מתקשה בהיגוי נכון של חלק מהעיצורים. לדוגמא:
ח' אומרת כ' (חתול=כתול)
ש' אומרת ט' (שלום=טלום)
כמו כן אין לה ו', ב' (רפויה), פ' (רפויה)...
אני מודאגת מאוד כי אני שומעת ילדים קטנים ממנה שמתבטאים יפה מאוד.
אגב, אני לא מתקנת אותה אלא עונה לשאלותיה תוך שימוש בהגייה נכונה...
אם אני מבקשת ממנה לבטא חחחחחח אז היא מצליחה וכך גם שששש אבל לא כחלק ממילה...
האם מומלץ על אבחון בשלב כזה?
האם יש תרגילים שניתן לבצע עימה לשיפור?
למי עלי לפנות? לקלינאי תקשורת? אם כן הבנתי שתורים אורכים המון זמן וזה יכול התקבע אצלה...
בטיפת חלב אמרו לי שיש טבלה של עיצורים לפי גילאים אבל אני לא מוצאת אותה באינטרנט משום מה....
אודה להתייחסותכם בנושא, תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה בהגיית עיצורים - תגובה
ענת תבור28/06/2011כל השיבושים שביתך עושה נובעים מאותו תהליך, שנקרא stopping, בו למעשה היא מפיקה צלילים "חוככים", שנהגים כאשר יש מפגש בין אברי היגוי (לשון, שפתיים, שיניים או חייך) אבל נשאר מעבר אויר ביניהם (ש,ס,ח,ו וכד')- כ"סותמים" - מפגישה בין אברי ההגוי ולא נותנת לאוויר לזרום (ואז מפיקים ת,ת,ק,ב בהתאמה). זהו תהליך התפתחותי וטבעי שקורה אצל ילדים רבים ואמור להיעלם לקראת גיל 3-3 וחצי ש'. לכן, בשלב זה לא מומלץ לנסות ולתקן אותה.
במידה ובגיל 3 ש' עדיין ישאר השיבוש הנ"ל - מומלץ לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת (גם אם יקח קצת זמן המתנה, לא נורא...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!!!
דידוש30/06/2011הרגעת אותי כמעט... חחח
עכשיו אמתין "בסבלנות" לגיל 3 וחצי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)