ילד שלא מבטא את האות ר'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שלא מבטא את האות ר'
    מעיין
    08/01/2008

בני בן 3 שנים ו - 8 חודשים. הוא אינו מבטא את האות ר'.
    כאשר האות ר' בסוף מילה, הוא מבטא במקומה ט' : בסדט במקום בסדר, סגוט במקום סגור.
    כאשר האות ר' באמצע מילה הוא מדלג עליה : אומאים במקום אומרים, סיפואים במקום סיפורים.
    נאמר לי כי הדבר תקין עד גיל 4. הוא מתקרב לגיל זה, ואין כל סימן לשיפור או לשינוי.
    הוא מודע לכך שאינו מבטא את האות ר' כהלכה, יודגש שבבית אנחנו לא עושים מזה עניין ולא מתקנים אותו על מנת שלא להעליב או ליצור תסביכים.
    כמו כן הוא לא מבטא נכון את האותיות השורקות - על כך נאמר לי שהדבר תקין עד גיל 6.
    מה לעשות? לפנות לקלינאית תקשורת? מתי להתחיל טיפול?
    תודה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא מבטא את האות ר'

הוספת תגובה

• הגיית ר'

חן לדרר
    08/01/2008

מעיין שלום
    אכן השמטה של ר' תקינה עד גיל 4 שנים, יחד עם זאת החלפה בין ר' ל - ט' אינה תקינה באף גיל ולכן אין צורך לחכות ומומלץ לפנות לאבחון כבר עכשיו (בכל מקרה לרוב מחכים גם לאבחון ולכן במילא כבר תהיו לקראת גיל 4.
    פנו לאבחון אצל קלינאית תקשורת בקופת החולים שלכם והיא תחליט לגבי גיל התחלת הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוי האות ט' במקום ר'

מעיין
    08/01/2008

החל לפני כשנה בערך, בבת אחת, ביום אחד, כאשר הוא לא הצליח לבטא ר' כהלכה הוא אמר ט' ומאז זה נשאר ככה.
    אני מאמינה שיש לו את היכולת הפיסיולוגית לבטא ר' כהלכה כי כאשר היה תינוק הוא "אמר" הרבה "רררר..." (:
    בכל זאת זה ממש לא תקין? קצת הפחדת אותי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ר

חן לדרר
    14/01/2008

מצטערת בוודאי לא התכוונתי להפחיד... האבחנה בין תקין בהתפתחות ללא תקין הינה אבחנה מקצועית שאומרת לנו באיזה גיל לטפל. זה שהשיבוש אינו תקין בהתפתחות אומר שאינו מופיע אצל רוב הילדים אך עדיין קורה ללא מעט ילדים. בקיצור אין מה לדאוג אך גם אין סיבה לחכות עם האבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו