מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד שלא מבטא את האות ר'מעיין08/01/2008
בני בן 3 שנים ו - 8 חודשים. הוא אינו מבטא את האות ר'.
כאשר האות ר' בסוף מילה, הוא מבטא במקומה ט' : בסדט במקום בסדר, סגוט במקום סגור.
כאשר האות ר' באמצע מילה הוא מדלג עליה : אומאים במקום אומרים, סיפואים במקום סיפורים.
נאמר לי כי הדבר תקין עד גיל 4. הוא מתקרב לגיל זה, ואין כל סימן לשיפור או לשינוי.
הוא מודע לכך שאינו מבטא את האות ר' כהלכה, יודגש שבבית אנחנו לא עושים מזה עניין ולא מתקנים אותו על מנת שלא להעליב או ליצור תסביכים.
כמו כן הוא לא מבטא נכון את האותיות השורקות - על כך נאמר לי שהדבר תקין עד גיל 6.
מה לעשות? לפנות לקלינאית תקשורת? מתי להתחיל טיפול?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיית ר'
חן לדרר08/01/2008מעיין שלום
אכן השמטה של ר' תקינה עד גיל 4 שנים, יחד עם זאת החלפה בין ר' ל - ט' אינה תקינה באף גיל ולכן אין צורך לחכות ומומלץ לפנות לאבחון כבר עכשיו (בכל מקרה לרוב מחכים גם לאבחון ולכן במילא כבר תהיו לקראת גיל 4.
פנו לאבחון אצל קלינאית תקשורת בקופת החולים שלכם והיא תחליט לגבי גיל התחלת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוי האות ט' במקום ר'
מעיין08/01/2008החל לפני כשנה בערך, בבת אחת, ביום אחד, כאשר הוא לא הצליח לבטא ר' כהלכה הוא אמר ט' ומאז זה נשאר ככה.
אני מאמינה שיש לו את היכולת הפיסיולוגית לבטא ר' כהלכה כי כאשר היה תינוק הוא "אמר" הרבה "רררר..." (:
בכל זאת זה ממש לא תקין? קצת הפחדת אותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהר
חן לדרר14/01/2008מצטערת בוודאי לא התכוונתי להפחיד... האבחנה בין תקין בהתפתחות ללא תקין הינה אבחנה מקצועית שאומרת לנו באיזה גיל לטפל. זה שהשיבוש אינו תקין בהתפתחות אומר שאינו מופיע אצל רוב הילדים אך עדיין קורה ללא מעט ילדים. בקיצור אין מה לדאוג אך גם אין סיבה לחכות עם האבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)