בת 2

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 2
    ליאת
    28/08/2011

ביתי בת 2
    לא כל כך מביניםימההיאת
    כלומר היא אומרת אתול במקום חתול ורק כשמתקנים אותה אומרת נכון
    עד לפני שבועיים קראה לאחיה מר ורק עכשיו התחילה לקרוא לו איתמר
    היתה אומרת הן ועכשיו אומרת כן
    היום לקחנו אותה לקלינאית ומפגישה ראשונה איתה התרשמה שיש לה בעיה פונולוגית
    מה זה אומר????
    מה הטיפול והאם זה יכול להסתדר לבד עם הזמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 2

הוספת תגובה

• בת 2 - תגובה

חן לדרר
    28/08/2011

פונולוגיה הינה תורת הצלילים. באופן כללי ככל שילד מתפתח מגוון הצלילים שלו משפתר וכן היכולת להשתמש בהם במילים ארוכות ומורכבות.
    בגיל צעיר ישנם שיבושים תקינים שאנו מצפים שילכו וישתרו בהדרגה.
    מטרת האבחון לבדוק האם השיבושים של ביתך מתאים לגילה או לא, כמו כן שיקול נוסף לגבי הצורך בטיפול הינו מידת המובנות (האם אדם זר יכול להבין את רוב דבריה או לא)
    במידה והשיבושים אינם תואמי גיל או פוגעים במובנות הדיבור באופן משמעותי אז מומלץ טיפול (וודאו עם המאבחנת מה דעתה). אונמם יתכן ששיבושים אלו יסתדרו לבד יחד עם זאת אנחנו מעדיפים לא לחכות כדי למנוע תסכול
    בכל מקרה כאשר יש שיבושי היגוי חשוב לא לתקן את הילד - זה גורם בטווח הרחוק לתסכול ובטווח הקרוב לא מביא לשיפור משמעותי.
    כן מומלץ לתת דגם תקין (כלומר לחזור כשאפשר על דבריה בצורה תקינה, בתנאי שהחזרה הינה חלק מהשיחה ונעשית באופן חיובי ולא תיקון)
    המאבחנת תוכל לתת לכם הצעות נוספות בטיפול
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

ליאת
    28/08/2011

האם אין בהשתפרות המילים שהיא למדה לומר כמו אוטובוס ,איתמר,חתול וכ"ו
    סימן חיובי להתקדמות
    האם טיפול הוא הכרחי בגילה או שאפשר לחכות
    היא בת שנתים וחצי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני - תגובה

חן לדרר
    28/08/2011

השיפור בדרך כלל נובע מבשלות, הסכנה הגדולה באימון ותיקון כפי שאתם עושים שהוא מאוד מעלה את המודעות שלה לשיבוש וכך גם את התסכול. בחלק מהמקרים ילדים מתחילים להמנע מדיבור ובאחרים מסרבים לשתף פעולה אח"כ.
    אינני יכולה להמליץ לך לגבי טיפול כי זה תלוי במידת החומרה אך בגדול אני בעד טיפול מוקדם - הטיפול נעשה בצורה מהנה וחוויתית ומתבסס הרבה על הדרכתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

ליאת
    29/08/2011

תודה על תשובותייך
    נמשיך באבחון בשבוע הבא ואני העדכן אותך בתוצאותיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו