מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכר ונקהיולי05/10/2011
בני בן 4 , יש רקע של עיכוב שפתי, נמצא בטיפול של קלינאית . כרגע מדבר שוטף פחות או יותר אבל עדיין יש לאן להשתפר. הבעיה היחידה שממש בולטת בשפה שלו זה בעית זכר/נקבה בהטעית פעלים (בשמות תואר כמעט תמיד אומר נכון, אין בעיה עם יחיד/רבים או זמנים). נראה שהעניין הזה לא סגור אצלו. הוא כן יודע להבדיל בין ילד וילדה, איש ואישה אבל טועה הרבה בין בן לבת למרות שיודע שהוא בן וגם אחיו ואני בת . בדיבור חופשי מדבר ברוב מוחלט של מקרים בזכר. לאחרונה אני התחלתי להתעלם ממנו כשהוא פונה אליי בזכר או שאומרת לו שאני לא שמעתי אותו והוא יודע לתקן את עצמו נכון כלומר הוא כן יודע לתקן בעצמו אבל בשיחה חופשית עם אחרים (הם כמובן לא ישחקו איתו את משחק ההתעלמות שאני עושה) הוא מדבר רק בזכר. (יגיד לחברה בגן "אתה רוצה לשחק איתי בגן שעשועים?"). הקלינאית עובדת איתו על הנושא הזה כבר חצי שנה וזה עדיין לא מסתדר. לטענתה זה יסתדר לבד עם הזמן. אני מתחילה לחשוב שהוא ילך לכיתה א' ועדיין ידבר רק בזכר. יש דרך כלשהי לקדם את הנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכר ונקבה - תגובה
ענת תבור10/10/2011יולי שלום,
בטיפולי שפה אין "פתרונות קסם", צריך לעיתים הרבה סבלנות. יש ילדי שקולטים דברים לאט ויש שיותר מהר. כאשר משהו מסויים לא נקלט, כדאי לעבוד עם הילד באופן איטי והדרגתי, עם הרבה סבלנות. שוחחי על כך עם הקלינאית המטפלת וחישבו יחד איך לעזור לו, אולי לעבוד רק על קבוצת מילים קטנה בכל פעם, אולי על הטיית הגופים קודם..- מה שהכי קל לו והוא מצליח. כשאת מתעלמת ממנו, את למעשה נותנת לו סימן שצריך לתקן את עצמו - זה יכול לעזור רגעית, אך זה לא בהכרח אומר שהבין את השיטתיות. שיטת ההתעלמות היא תגובה שלילית ויכולה ליצור תחושה לא טובה אצל ילדך, אפשר מאידך לתת לו מודל נכון של הדיבור בכל פעם, או לחזק אותו כאשר כן מצליח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)